de Alege Sanatos 22 Oct 2023
Tags:
Dovleacul este unul dintre cele mai populare legume din aceasta perioada si ar fi pacat sa ratezi ocazia de a pregati cea mai delicioasa supa crema de dovleac. Este potrivita pentru zilele reci de toamna sau de iarna.
Dovleacul, bogat in vitamine si fibre, adauga o nota de sanatate la aceasta reteta, facand-o potrivita pentru toate gusturile.
Cum sa pregatesti cea mai delicioasa supa crema de dovleac
Ingrediente de care aveti nevoie:
Cum se pregateste:
1. Spala si taie dovleacul
Spala dovleacul inainte sa il folosesti si apoi taie-l in doua. Mai apoi scoate semintele, taie dovleacul in cuburi asezati-le pe o tava de copt.
2. Pregateste dovleacul de copt
Cu putin ulei de masline ungeti cuburile de dovlea. Adaugati sare si piper dupa gust, apoi coace-l la cuptor preincalzit la 200°C pentru aproximativ 30-40 de minute sau pana cand dovleacul este moale.
3. Pregateste legumele
Intr-o oala mare, incalzeste uleiul de masline si untul la foc mediu. Adauga ceapa tocata si usturoiul si gateste-le pana devin usor aurii.
4. Adaugati dovleacul copt
Dupa ce dovleacul a fost copt si s-a racit usor, adauga-l in oala impreuna cu ceapa si usturoiul. Amesteca-le bine si gateste-le impreuna timp de 2-3 minute.
5. Adaugati supa
Turnati supa de legume sau de pui peste amestecul de dovleac si legume. Adu amestecul la fierbere, apoi redu focul la minim si lasa-l sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
6. Blenduiti supa
Dupa ce ai pregatit supa blenduieste-o pana cand obtii o consistenta catifelata. Daca ti se pare prea groasa, poti adauga mai multa supa pentru a obtine consistenta dorita.
Supa este gata. Este recomandat sa o gusti si sa mai adaugi condimente daca este cazul. La final pune portiile in boluri medii si adauga seminte proaspete de dovleac pentru decor, dar si cateva picaturi de ulei de masline.
Spune-ne opinia ta despre
"Cum sa pregatesti cea mai delicioasa supa crema de dovleac"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
3 motive pentru a manca migdale la gustarea dintre mese
Lucrezi de la birou si nu ai timp sa iti pregatesti un mic dejun consistent in fiecare zi? Atunci inseamna ca ai neaparata nevoie sa mananci gustari pline de nutrienti, vitamine si minerale, care sa iti redea energie si o stare de bine. De aceea iti recomandam sa incerci migdalele. [detalii]
De ce NU este bine sa mananci carne seara. 3 motive ingrijoratoare
Consumul de carne nu este neaparat nociv, insa nu este recomandat seara, pentru ca poate avea mai multe efecte negative asupra organismului nostru. [detalii]
Ce sa mananci cand tii post. 3 idei minunate
Pentru ca ne apropiem de perioada Craciunului, a inceput deja ultimul post din an, iar daca si tu te-ai hotarat sa il tii, iti venim in ajutor cu cateva preparate simple si delicioase pe care trebuie sa le incerci. [detalii]
Cum sa faci cea mai buna supa crema de conopida
In zilele friguroase de toamna o supa crema calda poate sa iti redea energie si sa te aduca aproape de cei dragi. [detalii]
Mic dejun cu fulgi de secara. 3 idei delicioase
Fulgii de secara pot fi utilizati cu succes la micul dejun, pentru ca au un gust delicios, si contin, de asemenea, fibre din abundenta care iti vor tine de foame timp indelungat. In plus, digestia ta va fi imbunatatita. [detalii]