de Alege Sanatos 13 Mar 2023
Tags:
Daca iti place sa mananci des cartofi, prajiti, fierti sau in diferite alte retete, incearca sa nu arunci coaja lor, pentru ca poate sa fie un adjuvant natural in problemele cu tenul. De asemenea, poate fi utilizata in multe alte tratamente naturiste.
Coaja cartofilor contine pigmenti flavonoide cu actiune antioxidanta si antitumorala, vitamine din complexul B, fibre alimentare, compusi fenolici cu efect asupra activitatii cardiace.
1. Sursa importanta de nutrienti esentiali
In coaja de cartofi exista nutrienti importanti precum fier, potasiu, vitaminele B3 si K. Vitamina K ajuta la mentinerea intacta a metabolismului nostru, ajutand la buna functionare a sistemului nervos si muscular. Fierul ajuta la producerea eritrocitelor, iar vitamina B3 ajuta la functionarea celulelor in organism.
2. Bogata in fibre – reduce colesterolul
Coaja de cartofi este bogata in fibre si poate fi utilizata in anumite retete. Pe langa faptul ca ne ofera satietate, scade nivelul colesterolului din sange, reducand astfel riscul unei boli de inima sau a unui accident vascular cerebral.
3. Te scapa de anumite probleme ale pielii
Daca te confrunti cu pete intunecate pe ten sau in alte zone ale corpului, poti sa apelezi la un tratament naturist cu coaja de cartofi. Aceasta contine compusi antibacterieni fenolici si antioxidanti cate exercita o actiune usoara de albire si lumineaza petele.
4. Buna pentru oase
Exista o reteta minunata in care poti folosi cojile de cartofi, si anume sa le pui la cuptor, alaturi de multe mirodenii. Datorita continutului de fier, potasiu, calciu, mangan, fosfor si zinc, toate aceste impreuna ajuta la mentinerea densitatii osoase si la reducerea riscului de osteoporoza la femei.
Spune-ne opinia ta despre
"De ce este coaja de cartofi benefica pentru organism"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Ce sa mananci la pranz daca vrei sa iti pastrezi silueta
Lupta impotriva kilogramelor nu este una usoara, mai ales daca ai si un job stresant sau daca activitatile tale zilnice presupun multa energie si stres. [detalii]
Reguli simple pentru a NU manca in exces. Ce trebuie sa faci
Mancarea este, fara doar sau poate, placerea vietii. Din pacate insa, o consumam de multe ori doar pentru ca ne este 'pofta' de ceva dulce sau de fast-food, sau pentru a acoperi anumite goluri emotionale. Cu alte cuvinte, mancam in exces si s-ar putea sa ne si ingrasam in baza acestui obicei. [detalii]
Samburii de struguri. Cum iti pot imbunatati sanatatea
Samburii de struguri sunt de cele mai multe ori aruncati in urma procesului de procesare a vinului sau atunci cand consumam fructul simplu. Insa acest obicei nu este neaparat cel mai indicat, fiindca samburii pot avea efecte extraordinare asupra sanatatii tale. [detalii]
Cum sa mananci mai multe proteine daca ai renuntat la carne. 5 idei delicioase
Proteinele sunt inevitabile pentru un organism sanatos fiindca acestea reusesc sa repare tesuturile, sa formeze enzimele si hormonii, sa transporte substantele vitale in corp, mentin masa musculara, si sunt sursa de energie. [detalii]
Mic dejun sanatos: cum sa introduci la masa de dimineata legume de toamna
Micul dejun este una dintre cele mai importante mese fiindca reuseste sa iti tina de foame pana la masa pranzului fara sa simti nevoia de a consuma produse nesanatoase, iti da energie si poate fi un boost potrivit mai ales in zilele mohorate de toamna, alaturi de o cana de ceai fierbinte. [detalii]