de Andreea Pestisan 08 Iun 2016
Tags:
Potrivit noilor studii, ceaiul de menta este de mare ajutor pentru combaterea acneei. Astfel, cei care se confrunta cu aceasta problema trebuie sa consume doua cesti de ceai de menta pe zi.
Avand proprietati antiinflamatoare si antiinflamatoare, menta are capacitatea de a trata multe probleme ale pielii: iritatii, intepaturi de insecte, eczeme, leziuni, eruptii cutanate. Medicii dermatologi le recomanda pacientilor uleiul de menta pentru a echilibra PH-ul pielii.
Aplicat extern, uleiul esential reprezinta o solutie naturala pentru ingrijirea tenului, ajutand la reglarea productiei de sebum. In plus, gratie proprietatilor astringente, antiseptice si antiinflamatorii poate ameliora acneea, punctele negre si pielea inrosita.
Menta are proprietati decongestionante, expectorante si antivirale, calmeaza tusea si durerile in gat.
Mai mult, datorita prezentei compusilor flavonoizi mentolul stimuleaza secretia si eliminarea bilei.
Foarte important de stiut este ca alunga durerile de cap. Aromoterapia cu ulei de menta poate ajuta la tratarea anxietatii, stresului si a dezechilibrelor emotionale.
Mai trebuie adaugat faptul ca are in compozitie uleiuri volatile, flavonoide si polifenoli care alunga pofta de mancare. Frunzele de menta au o aroma revigoranta si din acest motiv se includ in bauturi si preparate culinare.
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com
Spune-ne opinia ta despre
"Menta, remediu impotriva acneei"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa gatesti corect pastele orzo? Trucuri si retete delicioase
Orzo atrage atentia prin forma si usurinta in gatire. Daca vrei sa te distrezi preparand ceva rapid, sa gasesti o alternativa sanatoasa pentru mesele de familie sau sa creezi un pranz savuros dupa o zi incarcata, aceste paste pot fi cea mai practica alegere. Le poti adapta cu usurinta indiferent de gusturi, preferinte alimentare sau programul zilnic. Afla in continuare cum gatesti corect pastele orzo, cum le adaptezi la diverse retete si sfaturi pentru a obtine mereu o textura buna! [detalii]
Simplitatea casului cu valoare nutritiva ridicata
Casul este unul dintre cele mai vechi si mai naturale produse lactate romanesti si continua sa ramana un aliment de baza in multe gospodarii. Este apreciat pentru gustul sau proaspat si textura sa moale, dar mai ales pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. [detalii]
5 tipuri populare de lapte si beneficiile lor: vaca, oaie, capra, bivolita si magarita
Cand vine vorba de alimentatie echilibrata, laptele este in topul meniului pentru multi dintre noi. Fie ca il consumi pentru gust, nutrienti sau doar din obisnuinta, alegerea tipului de lapte poate dezvalui multe despre nevoile organismului tau sau despre stilul de viata. [detalii]
Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos
Adoptarea unui stil de viata sanatos implica alegeri alimentare informate, bazate pe calitatea si provenienta produselor consumate zilnic. Branza si lactatele sunt surse esentiale de nutrienti, dar este important sa optam pentru variante sigure, fara aditivi sau conservanti artificiali. [detalii]
Cum sa prepari si sa incorporezi in dieta ta zilnica tofu
Daca ai vrea sa devii vegan sau vegetarian, trebuie sa stii ca este extrem de important sa mananci proteine, pentru a suplini lipsa carnii. O sursa bogata de proteine se regaseste in tofu, un ingredient aparent simplu, care care se poate pregati in foarte multe feluri. [detalii]