Prajitura usoara cu hrisca
de AlegeSanatos.ro 04 Mar 2020
Tags: hrisca prajitura cu hrisca
Pentru impatimitii de dulciuri si nu numai, prajiturile reprezinta o slabiciune culinara. Cu atat mai mult daca acestea sunt preparate in casa. Iti prezentam o reteta simpla si usoara de prajitura cu hrisca, care poate concura cu cele mai gustoase retete ale bunicii.
Despre hrisca am discutat in acest articol, in care am prezentat beneficiile pe care le aduce organismului. Pe langa faptul ca este foarte sanatoasa, hrisca poate fi consumata atat ca desert, cat si ca fel de mancare principal.
Iata o reteta delicioasa de prajitura cu hrisca:
Ingrediente:
-250g zahar pudra;
-250g unt, la temperatura camerei;
-sucul unei lamai;
-6 oua;
-250g faina de hrisca; (puteti folosi si o faina normala);
-o lingurita de scortisoara;
-4 linguri de pudra de copt;
-125g de nuci sau alune prajite, macinate fin.
Pentru umplutura avem nevoie de:
-150g smantana naturala;
-150g mascarpone;
-2 linguri de zahar;
-dulceata (de coacaze, afine, fructe de padure).
Mod de preparare(pasi):
1.-incalzeste cuptorul la 180 de grade;
-adaugati zaharul si untul si mestecati continutul pana devine pufos;
-adaugati sucul de lamaie si galbenusurile de oua;
-mestecati bine de fiecare data cand adaugati un ingredient nou;
-puneti faina, scortisoara, pudra de copt, nucile si un varf de sare;
-mestecati usor, chiar daca este tare amestecul.
2.-intr- un alt castron bateti albusurile pana devin moi;
-adaugati 75g de zahar si bateti continutul cu o lingura de metal;
-adaugati ouale in cuptor.
3.-ungeti cu unt formele pentru prajitura;
-puneti la baza hartie rezistenta la grasime;
-impartiti aluatul in doua;
-coaceti aluatul aproximativ 30 – 40 minute;
-testati daca prajitura s-a copt suficient (introduceti o scobitoare inauntru);
-daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta;
-opreste cuptorul;
-mai lasa prajitura in cuptor pentru 5 minute;
-scoate afara prajitura pentru a se raci complet;
4. -pentru umplutura, amestecati smantana, zaharul pudra si crema de mascarpone;
-adauga crema peste prajitura, pentru a forma stratul de jos;
-puneti gemul peste cealalta parte a blatului si uniti ambele parti;
-presarati zaharul pudra.
Pofta buna!
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 21 Ian 2021
Germenii se numara printre cele mai vechi tipuri de alimente. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Painea este, fara doar si poate, un aliment preferat de romani. Indiferent de forma, gust sau ingrediente, este consumata destul de des, cam la fiecare masa. Si este delicioasa! [detalii]
de AlegeSanatos.ro 18 Ian 2021
Nucile fac parte din alimentele sanatoase, pe care trebuie sa le consumam mai des. Pot fi folosite atat in prajituri sau alte preparate, dar le puteti manca si simplu, ca gustare intre mese. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2021
Fasolea alba este un aliment care se regaseste din abundenta pe mesele romanilor. Fasole scazuta, batuta sau mancare de fasole sunt doar cateva preparate care ne incanta papilele gustative. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2021
Atunci cand mergi la cumparaturi ai nevoie neaparat de o lista cu alimentele preferate, pentru ca supermarketurile sunt imense si de multe ori te ratacesti prin raioane si uiti sa pui in cos lucruri de care ai neaparat nevoie sau cheltui mult prea multi bani pe produse nefolositoare. [detalii]