Reteta de paine pufoasa cu faina si malai
de AlegeSanatos.ro 18 Mar 2020
Tags: paine de casa paine cu faina si malai
Daca va este dor de painea proaspata si delicioasa facuta de bunica, pe care este aproape imposibil sa o gasiti pe rafturile magazinelor, puteti incerca chiar voi insiva o reteta de paine pufoasa cu faina si malai, care va va aduce mai aproape de gusturile copilariei.
Pentru ca in aceasta perioada, a pandemiei de coronavirus, aveti mai mult timp la dispozitie, va recomandam sa incercati o reteta simpla de paine pufoasa cu faina si malai, ideala pentru persoanele care vor sa manance bio.
RETETA DE PAINE CU FAINA SI MALAI
Ingrediente:
-450g faina de 650;
-230g de malai;
-250g de apa calda;
-150g de lapte cald;
-2 linguri ulei;
-un plic drojdie uscata;
-o lingura sare.
Mod de preparare:
-dizolva drojdia in apa calda;
-lasa drojdia sa se activeze aproximativ 5-7 minute;
-pune jumatate din cantitatea de malai intr-un bol;
-adauga 4-5 linguri de faina;
-adauga drojdia si lasa totul pentru 30 de minute intr-un loc cald;
-dupa ce blatul a crescut, adauga praful de sare;
-adauga si restul de malai si de faina, laptele cald si uleiul;
-framanta aluatul ;
Sfat! Dupa ce ai intins blatul, presara faina peste, pana ce aluatul devine mai elastic si nu se mai lipeste.
-pune aluatul intr-un castron mai mare si asteapta sa creasca;
-dupa ce si-a dublat volumul, mai framanta-l o data si da-i forma;
-pune-l in tava de copt;
Sfat! Presara cu malai tava de copt, inainte de a aseza aluatul de paine.
-lasa painea la crescut pana ce volumul s-a marit din nou;
-baga tava in cuptor la 200 de grade, pentru 10-15 minute si mai apoi scade temperatura la 180 de grade;
-lasa painea la copt pentru inca 35 de minute.
Sfat! Puteti lasa paine in cuptor pana prinde culoarea pe care o doriti.
Pofta buna!
Nota articol: 4.6 din 5 (5 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Painea este, fara doar si poate, un aliment preferat de romani. Indiferent de forma, gust sau ingrediente, este consumata destul de des, cam la fiecare masa. Si este delicioasa! [detalii]
de AlegeSanatos.ro 18 Ian 2021
Nucile fac parte din alimentele sanatoase, pe care trebuie sa le consumam mai des. Pot fi folosite atat in prajituri sau alte preparate, dar le puteti manca si simplu, ca gustare intre mese. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2021
Fasolea alba este un aliment care se regaseste din abundenta pe mesele romanilor. Fasole scazuta, batuta sau mancare de fasole sunt doar cateva preparate care ne incanta papilele gustative. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2021
Atunci cand mergi la cumparaturi ai nevoie neaparat de o lista cu alimentele preferate, pentru ca supermarketurile sunt imense si de multe ori te ratacesti prin raioane si uiti sa pui in cos lucruri de care ai neaparat nevoie sau cheltui mult prea multi bani pe produse nefolositoare. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 12 Ian 2021
Lasagna este un fel de mancare pe care l-am imprumutat din Italia. Datorita gustului inconfundabil, a devenit din ce in ce mai popular la noi in tara si a intrat in meniul multor restaurante. Totusi, de multe ori evitam sa consumam lasagna din cauza sosului de besamel sau a carnii folosite. [detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site