de Laura Voica 08 Sep 2014
Tags:
Astazi ne indreptam atentia spre scortisoara, un ingredient folosit in bucatarie pentru aroma sa inconfundabila. Vom prezenta in articolul de mai jos beneficiile semnificative pentru sanatate:
Scortisoara are proprietati antimicrobiene si anticoagulare, imbunatateste functionarea creierului si mentine sanatatea colonului. Este o sursa excelenta de fibre, fier, calciu, magneziu iar consumul reduce riscul de a aparitie a cancerului la colon si a bolilor cardiovasculare.
Scortisoara este o arma secreta in lupta impotriva bolii Parkinson, sustin specialistii americani. Acestia au descoperit ca acest condiment contine o substanta chimica ce protejeaza creierul. Este folosita de secole pentru proprietatile sale si este cea mai sigura metoda de a opri progresia bolii.
Este un bun tratament naturist pentru acnee. Gratie proprietatile antimicrobiene si antiinflamatorii, reuseste sa usuce cosurile, totodata imbunatatind circulatia sangelui.
Pentru a combate acneea, amesteca 3 linguri de miere cu o lingurita de scortisoara. Pasta obtinuta se aplica pe fata. Scortisoara va alunga bacteriile care provoaca acneea, iar mierea va reduce roseata si va hidrata pielea.
Specialistii au descoperit ca ingredientele sale active sunt responsabile pentru stabilizarea nivelului de zahar din sange la cei care sufera de diabet. Astfel, bolnavilor li se recomanda sa consume o jumatate de lingurita de scortisoara o data pe zi.
Este un bun remediu pentru a reduce simptomele de raceala si gripa, mai ales daca la prepararea ceaiului se adauga si putin ghimbir.
Poate fi folosita ca remediu natural pentru a calma tusea si reduce inflamatia. Pentru expectorare se consuma un pahar cu apa calduta in care puneti 2-3 picaturi de ulei de scortisoara.
Reduce pofta de mancare. Pentru o silueta de invidiat, presara un varf de lingurita de scortisoara in iaurt.
Bogata in ingrediente active, scortisoara mentine presiunea sanguina in limite normale si contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sange.
Cum poate fi consumata? Dimineata, la micul dejun, in bolul cu iaurt, adauga cateva rondele de banane, miere si o jumatate de lingurita de scortisoara.
Se poate adauga in diverse prajituri (sau deserturi pe baza de orez), compoturi de fructe, salate de fructe.
Spune-ne opinia ta despre
"Scortisoara, remediu naturist pentru o sanatate de fier"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa prepari si sa incorporezi in dieta ta zilnica tofu
Daca ai vrea sa devii vegan sau vegetarian, trebuie sa stii ca este extrem de important sa mananci proteine, pentru a suplini lipsa carnii. O sursa bogata de proteine se regaseste in tofu, un ingredient aparent simplu, care care se poate pregati in foarte multe feluri. [detalii]
Cum sa verifici daca ouale sunt proaspete. Metode utile
Oul este alimentul complet, contine proteine, vitamine, minerale, grasimi sanatoase si are efecte pozitive asupra sanatatii. [detalii]
Efectele negative ale consumului de ciocolata seara
Desi ciocolata este delicioasa si indragita de foarte multe persoane, in special de copii, consumul ei seara poate aduce cateva dezavantaje pentru sanatate. [detalii]
Ce sa mananci la pranz cand tii post. Idei delicioase
Perioada in care tii post poate fi una dificila, fiindca trebuie sa iti adaptezi dieta: nu mai ai voie nici carne, nici lactate si nici alte tipuri de produse de provenienta animala. [detalii]
Ce sa mananci la pranz daca vrei sa iti pastrezi silueta
Lupta impotriva kilogramelor nu este una usoara, mai ales daca ai si un job stresant sau daca activitatile tale zilnice presupun multa energie si stres. [detalii]