de Alege Sanatos 01 Mar 2023
Tags:
Atunci cand suferi de carente alimentare, adica corpul tau nu primeste toti nutrientii de care are nevoie, se poate instala anemia nutritionala. Astfel, cantitatea de hemoglobina din globulele rosii este diminuata.
Pentru ca organismul dumneavoastra sa produca din nou globule rosii trebuie sa consumati, la fiecare masa, fier, proteine, acid folic, si in special vitamina B12, dar si alte tipuri de vitamine.
6 alimente naturiste care trateaza anemia nutritionala
1. Sfecla rosie
Daca suferi de anemie este recomandat sa introduci sfecla rosie in alimentatia ta. Poti sa o mananci simplu sau sa o consumi sub forma de suc. Acesta contine potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, carbohidrati , proteiena,graaimi si vitamine si astfel ii va da putere organismului.
2. Spanacul
Legumele cu frunze verzi sunt minunate pentru o sanatate de fier, iar spanacul nu face exceptie. Este sursa importanta de fier si ajuta la prevenirea si tratarea anemiei.
3. Semintele de susan negru
Si semintele de susan negru sunt bogate in fier si de aceea sunt eficiente in tratarea si prevenirea anemiei. Ca sa observati o diferenta trebuie sa le consumati constant, timp de cateva luni. Le puteti folosi cu usurinta in salate sau smoothie-uri sanatoase.
4. Mierea
In miere se regasesc fier, cupru si magneziu, minerale care ajuta la producerea hemoglobinei si in astfel anemia este combatuta.
5. Boabele de soia
Acestea au un continut ridicat de fier si proteine. Majoritatea persoanelor cu anemie prezinta si probleme digestive, motiv pentru care acestia ar trebuie sa consume mai ales lapte din soia, deoarece este usor de digerat.
6. Migdalele
Contin cupru care impreuna cu fierul si vitaminele actioneaza ca un catalizator in sinteza hemoglobinei, deci migdalele constituie un remediu folositor in tratarea anemiei.
Spune-ne opinia ta despre
"6 alimente naturiste care trateaza anemia nutritionala"
Spune-ne opinia ta despre
"6 alimente naturiste care trateaza anemia nutritionala"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Dieta pentru un ficat sanatos: alimente benefice si obiceiuri nutritive
Alimentele pe care le consumam sunt "combustibilul" organismului nostru si au un rol esential in buna functionare a tuturor organelor. Sanatatea ficatului depinde, in mare masura, de dieta, dar si de micile obiceiuri de zi cu zi. O varietate de probleme medicale din sfera hepatica pot aparea, se pot agrava, dar se pot si trata ori preveni prin alimentatie. In acest articol iti vom spune care sunt "prietenii" si "dusmanii" ficatului, care sunt alimentele benefice, care sunt cele nocive si ce greseli sunt de evitat. [detalii]
Cum sa previi reaparitia paduchilor: sfaturi importante pentru parinti
Paduchii sunt o problema cu care multi copii se confrunta, fiind o sursa de stres si de ingrijorare pentru parinti. In acest articol, iti spunem cum se poate preveni reaparitia paduchilor si iti dam si alte informatii importante despre transmiterea si simptomele declansate. [detalii]
4 remedii eficiente si sigure pentru tratarea hemoroizilor in mod natural
Hemoroizii sunt o afectiune destul de suparatoare, mai ales daca nu este tratata la timp. Aceasta problema este caracterizata prin simptome precum mancarime, sangerare sau chiar durere in zona rectala. [detalii]
Guta si alimentatia: 5 alimente benefice pentru persoanele cu guta
Guta este o afectiune cauzata de acumularea de acid uric in organism si se poate traduce ca fiind un fel de artrita, pentru ca ambele boli au simptome similare: inflamatii, dureri mari si umflaturi in articulatii. [detalii]
4 trucuri pentru a-ti mentine pozitia corecta a spatelui
In ziua de astazi foarte multe persoane au probleme cu spatele, mai ales cele care lucreaza la birou si sunt nevoite sa stea peste 7-8 ore pe scaun. In aceste conditii este necesara corectarea pozitiei cât mai rapid, pentru a preveni eventualele afectiuni mai grave. [detalii]