de AlegeSanatos.ro 02 Ian 2019
Tags:
Daca greutatea ta a avut variatii semnificative macar o data in timpul vietii sau daca ai nascut, probabil ca ai si tu niste striatii inestetice asemanatoare cicatricilor pe coapse, abdomen, piept, talie, gambe sau pe partea interioara a bratelor.
Vergeturile sunt niste mici rupturi ale dermului (stratul de sub epiderma care contine colagen) cauzate de cresterile in greutate sau de dereglarile hormonale.
Chiar daca femeile sunt cele mai afectate, nici barbatii nu sunt scutiti de aparitia vergeturilor.
Cand se formeaza, aceste striatii care pot ajunge pana la un centimetru latime au o culoare rosiatica, insa dupa ce se aplatizeaza marginile devin alb-sidefii.
Din pacate, vergeturile albe nu dispar niciodata cu desavarsire si, chiar daca nu sunt periculoase pentru sanatate, pot afecta intr-o oarecare masura calitatea vietii, in functie de locul si suprafata ocupata pe piele.
Prevenirea aparitiei vergeturilor este destul de dificila, mai ales daca vorbim despre perioada adolescentei, cand dereglarile hormonale nu pot fi controlate. Poti avea insa grija sa te hidratezi mereu suficient si sa incerci sa pastrezi o greutate constanta. De asemenea, un regim alimentar bogat in fructe, legume si grasimi sanatoase este foarte important.
Daca au aparut deja vergeturile rosii, poti face cateva lucruri pentru a nu le lasa sa se cicatrizeze.
Aplica in fiecare seara pe zonele afectate de vergeturi rosii gel de aloe vera combinat cu vitamina A si E si lasa-l sa actioneze cateva minute.
Maseaza vergeturile cu unt de shea bogat in acizi grasi si vitaminele A si E pentru a ajuta pielea sa se refaca, mentinandu-si elasticitatea.
Aplica zilnic, pana la estomparea definitiva a vergeturilor rosii, unt de cacao bogat in vitaminele E si K pentru a hidrata pielea, stimuland productia de colagen.
Foloseste pe zonele afectate ulei de migdale care intarzie procesul de imbatranire si hraneste pielea, facand-o moale si neteda.
Combina ulei de cocos cu ceara de albine si aplica amestecul pe pielea umeda. Uleiul de cocos se absoarbe adanc in piele, iar acidul lauric din compozitie stimuleaza regenerarea celulara.
Vergeturile pot fi reduse in dimensiune si decolorate cu ajutorul unor tratamente minim invazive precum cele de microdermabraziune prin care se indeparteaza stratul superior de celule moarte, se incurajeaza formarea de celule noi si se accelereaza productia de colagen.
Procedurile cu lumina intens pulsata ajuta la reconstruirea microfibrelor din alcatuirea dermului si epidermului.
Peeling-ul chimic cu acid tricloracetic estompeaza vergeturile intr-o foarte mica masura, avand un impact redus asupra striatiilor pronuntate.
Terapia cu laser stimuleaza productia de pigment in asa fel incat vergeturile sa capete culoarea tesuturilor din jur.
Cu mentiunea ca efectele tratamentelor neinvazive asupra vergeturilor albe nu sunt atat de intense precum cele ale tratamentelor minim invazive sau ale operatiilor estetice, poti obtine rezultate satisfacatoare folosind creme cu substante nutritive si vitamine care ajuta la cresterea elasticitatii si supletii pielii. Pielea va capata un aspect sanatos datorita vitaminelor A si E, si a extractului natural de floare de colt care se gaseste in acele produse Rilastil pe catena.ro dedicate remedierii problemelor pielii, in timp ce uleiurile naturale de avocado impiedica imbatranirea prematura a pielii.
Cand anumite situatii de la locul de munca va complesesc, sunt anumite odalitati simple de a redobandi controlul asupra acestora. Aceasta abilitate de a menaja momentele care genereaza stres poate fi receptata si de colegi sau superiori, ceea ce conduce la crearea unor relatii mai deschise in cadrul colectivului. [detalii]
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]