Cele mai recomandate 5 ceaiuri si beneficiile pe care le ofera
de Laura Galescu 15 Nov 2017
Tags: ceaiuri ceaiuri pentru digestie ceaiuri beneficii
Ceaiurile sunt leacuri miraculoase care te protejeaza de boli si te ajuta sa combati starile de spirit negative. Iti prezentam mai jos cateva dintre cele mai sanatoase ceaiuri si beneficiile acestora.
1. Ceaiul de sunatoare
Persoanele care adorm greu si au un somn zbuciumat, obositor, sa bea seara un ceai de sunatoare, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine, la care se adauga si cateva picaturi de zeama de lamaie. In tratarea depresiei usoare, o stare de proasta dispozitie si de nefericire, sunatoarea este extrem de eficienta.
2. Ceaiul de galbenele
Ceaiul de galbenele are proprietatea de a calma durerile menstruale, mai ales la persoanele anemice. Poate regla ciclul menstrual prin faptul ca imbunatateste circulatia sangelui. Ceaiul de galbenele trateaza gastrita si ulcerul gastric si are efect antiinflamator si antibacterian. Reduce inflamatiile gingivale si vindeca infectiile.
3. Ceaiul de roinita
Roinita este un excelent remediu pentru nervi, calmand tensiunea si starile de anxietate, aducandu-ti buna dispozitie atunci cand esti obosit. Efectele sale relaxante fac din roinita un bun remediu pentru durerile de cap si migrene. Consumata regulat, roinita este foarte buna pentru problemele digestive asociate cu stresul, cum ar fi scaderea poftei de mancare, greata, colicile, colitele si gastritele, iar o infuzie usoara poate calma tulburarile abdominale psihogene la copii.
De peste 2000 de ani, roinita a constituit ingredientul pentru multe elixire ale vietii. Timp de secole a fost un remediu natural pentru starile de melancolie, de letargie, intarirea memoriei si redarea vitalitatii.
4. Ceaiul de floarea pasiunii
Floarea pasiunii este recunoscuta de medici pentru calitatile sale benefice in remedierea problemelor de stres. Acest ceai a devenit unul dintre cele mai populare din Europa pentru tratarea insomniei, depresiei si a anxietatii. Aceasta planta este folosita si pentru scaderea tensiunii arteriale, pentru a preveni tahicardia de origine nervoasa, dar si pentru tratarea nevralgiilor.
Floarea pasiunii poate fi folosita ori de cate ori este necesar un antispastic. Poate fi foarte eficienta in nevralgii si infectii virale ale nervilor, precum zona zoster. In plus, poate trata si astmul, in special daca exista activitate spastica marita si tensiune.
5. Ceaiul de melissa
Melisa atenueaza eficient majoritatea tulburarilor digestive atat prin actiunea sa antispasmodica si de stimulare a veziculei biliare, cat si prin tendinta naturala de a preveni balonarile si flatulentele. Luata sub forma de infuzie dupa mese, ea calmeaza si durerile gastrice ulceroase. Beti o ceasca de infuzie de planta intreaga sau un paharel de vin de melisa indulcit dupa gust impotriva greturilor. Ceaiul de melisa se poate lua impotriva diareei si la reechilibrarea tranzitului intestinal.
Melisa poate fi utilizata si pentru tratarea nervozitatii, a perioadelor de depresie, epuizarii nervoase sau a surmenajului.
Nota articol: 4.17 din 5 (6 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 03 Dec 2020
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 02 Dec 2020
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 03 Nov 2020
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 05 Oct 2020
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]
de AlegeSanatos.ro 15 Sep 2020
Cu siguranta nu doar o singura data ti s-a intamplat sa ai gust amar in gura. Uneori il avem dupa ce consumam anumite alimente, dupa ce ne trezim sau pur si simplu fara niciun motiv aparent. S-ar putea ca acesta sa fie cauzat de anumite probleme de sanatate. [detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site