de Alege Sanatos 00 00 0000
Tags:
Yoga este arta care te ajuta sa te descoperi fizic si psihic, sa iti cunosti limitele si sa reusesti sa le depasesti.
Acumularea de informatii si de spiritualitate te ajuta sa transpui cunostintele in plan fizic, te determina sa iti cunosti propriul corp si sa constientizezi ca acesta este condus atat de minte, cat si de instincte. In acelasi timp, starea mintii este puternic influentata de conditia corpului, Yoga reusind sa antreneze aceasta relatie stransa dintre cele doua.
Yoga este exemplul perfect de sanatate completa, deoarece corpul nu poate exista fara minte si viceversa. Prin repararea mintii, suntem mult mai capabili sa reparam corpul, intreaga filosofie a Yoga fiind creata pe legatura dintre cele doua.
Descopera 50 de exercitii yoga pentru relaxare. Ghid practic pentru incepatori, AICI>>
Beneficiile practicarii Yoga
1. Yoga imbunatateste flexibilitatea corpului
In timpul primei sedinte, probabil ca nu iti vei putea atinge degetele de la picioare. Dar daca continui, vei observa o relaxare graduala si, in cele din urma, imposibilele posturi vor deveni posibile. Vei observa, de asemenea, ca durerile incep sa dispara. Nu este o coincidenta. Posturile Yoga intaresc articulatiile, ligamentele si tendoanele, acestea fiind cele care ne vor sustine corpul atunci cand muschii nu vor mai putea sa faca acest lucru.
2. Tonifica muschii
Muschii tonificati arata mult mai bine si ne protejeaza de diferite afectiuni precum artrita sau boli ale coloanei vertebrale. Muschii slabiti in urma sedentarismului sunt stimulati in mod repetat, oferindu-le forta si flexibilitate.
Acestea nu pot fi obtinute la sala de sport prin ridicari de greutati, ci numai prin exercitiu gradual. Muschii tonificati ai spatelui sustin coloana vertebrala si diminueaza durerile de spate.
3. Imbunatateste postura corpului
Postura defectuoasa a corpului poate provoca dureri de spate, de gat sau de umeri, precum si alte probleme ale muschilor si articulatiilor. Pe masura ce postura corpului este corectata, aceste probleme sunt ameliorate. De asemenea, o postura corecta a corpului este un semn de sanatate si iti ofera incredere in tine.
4. Previne distrugerea cartilajelor si a articulatiilor
De fiecare data cand practici Yoga, stimulezi articulatiile prin toata gama de miscari, precum si cartilajele care in mod normal nu sunt antrenate, prevenind astfel degradarea lor. Daca oasele nu ar fi legate intre ele prin articulatii, ai fi asemeni unei statui, nu ai putea face nicio miscare. Datorita acestora putem executa miscari precum indoirea bratelor, a picioarelor, a degetelor, si din acest motiv este atat de important sa avem grija desanatatea lor.
5. Protejeaza coloana
Yoga reduce compresia coloanei vertebrale si ajuta la alinierea generala a corpului pentru a reduce durerile de spate. Durerea intensa asociata cu sciatica poate fi atenuata prin posturi specifice de Yoga.
Descopera 50 de exercitii yoga pentru relaxare. Ghid practic pentru incepatori, AICI>>
6. Imbunatateste sanatatea oaselor
Este bine cunoscut faptul ca ridicarea propriei greutati intareste oasele si ajuta la prevenirea osteoporozei. Multe posturi Yoga presupun ridicarea propriei greutati, fapt care ajuta la mentinerea calciului in oase si la cresterea densitatii acestora.
7. Imbunatateste fluxul sanguin si ritmul cardiac
Yoga iti pune sangele in miscare. Mai precis, exercitiile pentru relaxare pe care le inveti iti pot imbunatati circulatia sanguina, mai ales la nivelul extremitatilor si contribuie la oxigenarea celulelor. In timpul posturilor, prin incordare, sangele este pus in miscare si prin corp circula un flux mult mai mare. Acest lucru poate ajuta daca ai probleme cu umflarea picioarelor sau probleme cardiace. Yoga stimuleaza, de asemenea, nivelul de hemoglobina al celulelor rosii din sange, cele care transporta oxigenul la tesuturi. Acest lucru duce la o scadere semnificativa a riscului de accident vascular sau atac de cord.
8. Stimuleaza imunitatea
Practica Yoga este frecvent corelata cu un sistem imunitar mai puternic. In timpul contractarii muschilor prin posturile Yoga, creste drenarea limfei, iar acest lucru ajuta la lupta impotriva infectiilor, distruge radicalii liberi si elimina toxinele din celule.
9. Normalizeaza functionarea glandelor suprarenale
Glandele suprarenale sunt importante pentru ca secreta hormonii corticosteroizi care ajuta la reglarea starilor de stres si a rezistentei la infectii. In mod normal, glandele suprarenale secreta cortizol ca raspuns la o criza acuta, care stimuleaza temporar functia sistemului imunitar. Daca nivelul de cortizol ramane ridicat, chiar si dupa criza, sistemul imunitar poate fi afecta.
10. Yoga te face mai fericit
Yoga te face mai fericit prin cresterea nivelului de serotonina din corp, hormon asociat cu fericirea si cu starea de bine. Bunastarea generala se instaleaza odata cu practicarea Yoga, in timp ce legatura puternica dintre minte si corp duce la imbunatatirea starii de spirit.
Descopera 50 de exercitii yoga pentru relaxare. Ghid practic pentru incepatori, AICI>>
Spune-ne opinia ta despre
"De ce sa practici yoga. 10 beneficii surprinzatoare pentru sanatate"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Argila si intrebuintarile ei nestiute
Argila este folosita din cele mai vechi timpuri si pana astazi, fiind recunoscuta pentru beneficiile si proprietatile numeroase asupra sanatatii organismului, dar si pentru rolul sau deosebit in cosmetica. [detalii]
Nas infundat? 5 remedii eficiente pentru usurarea respiratiei
Nasul infundat este un simptom greu de ocolit in sezonul rece, cand creste pericolul aparitiei virozelor respiratorii (raceala si gripa). [detalii]
3 motive pentru care te trezesti cu ochii umflati dimineata
Daca te trezesti cu ochii umflati, de vina nu este 'curentul' de la geamurile deschise din casa sau din masina, ci poate fi chiar alimentatia nesanatoasa de zi cu zi. Ce alte motive ar mai fi? [detalii]
Uleiul de cocos si beneficiile lui miraculoase
Nu exista persoana care sa nu fi auzit macar o data in viata de uleiul de cocos. Acest ulei este extrem de benefic atat pentru ingrijirea corporala si a podoabei capilare, cat si pentru sanatatea intregului organism. [detalii]
Recuperarea dupa ruptura de ligament incrucisat anterior (LIA) - tot ce trebuie sa stii
Ligamentul incrucisat anterior (LIA) reprezinta o structura anatomica, parte integranta a articulatiei genunchiului. Articulatia genunchiului realizeaza, in permanenta, miscari, fiind foarte solicitata, in general, de catre sportivi. Leziunile ligamentului incrucisat anterior sunt printre cele mai frecvente, grave si dureroase. Acestea pot avea diferite tipuri de gravitate si, implicit, protocoale specifice de tratament. [detalii]