Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Kiss Beauty - Primer water Spray de fixare

Nota 7 / 10 din 601 voturi
Kiss Beauty - Primer water Spray de fixare
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Kiss Beauty Cosmetic

 

Descriere Kiss Beauty - Primer water Spray de fixare

Primer water Spray de fixare

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Spray-ul fixator pentru machiaj Photo Finish Primer Water este un aliat de nadejde pentru a evita intinderea machiajului pe parcursul intregii zile.
 
Pare incredibil, insa pulverizând o singura data fixatorul la finalul machiajului, putem impiedica luciul inestetic al chipului, intinderea produselor de machiaj sau deteriorarea acestuia. Este foarte usor de folosit, ofera o senzaţie placuta de prospeţime si are un miros placut.Acest spray pentru fixarea machiajului nu contine silicon si este fara alcool.
 
Este recomandat si tenului sensibil, nu usuca tenul si nu lasa un film lipicios la suprafaţa machiajului. Utilizand acest spray fixator machiaj veţi obţine un ten perfect si un machiaj impecabil, rezistent pentru 24 de ore fara nici cel mai mic defect.

Cantitate: 150 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 5 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Kiss Beauty - Primer water Spray de fixare

BUTYLENE GLYCOL, CAFFEINE, MAGNESIUM CHLORIDE, CALCIUM CHLORIDE, SODIUM SULFATE, POTASSIUM NITRATE, POTASSIUM PHOSPHATE, POLYSORBATE 80, DIAMOND POWDER, FRAGRANCE/PARFUM, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, PHENOXYETHANOL, SODIUM BENZOATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.
 
Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care pot cauza alergii la nivelul pielii.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.


 

Data analizei: 2020-01-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CAFFEINE; METHYLTHEOBROMINE; 7-METHYLTHEOPHYLLINE; COFFEINUM

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • compus organic ce se regaseste in cafea, ceai, ciocolata si alte frunze si fructe apartinand a peste 60 de specii de plante
  • antioxidant, lupta impotriva ridurilor si celulitei
  • reduce aspectul cearcanelor si pe cel de „ochi umflati” (pungi de sub ochi)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala (de exemplu in bauturile de tip cola) si drept compus activ in produsele farmaceutice cu rol de stimulare, fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Sinonime: MAGNESIUM DICHLORIDE; MAGNESIUM CHLORIDE (MGCL2)

Functii: controlor vascozitate

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • puternic solubil in apa
  • provine din apa de mare sau mine cu sare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect.

 


Citeste mai mult

Sinonime: CALCIUM CHLORIDE (CACL2) ; CALCIUM CHLORIDE; CALCIUM CHLORIDE; CALCIUM DICHLORIDE; DIHYDRATE CALCIUM CHLORIDE; CALPLUS; CALTAC; DOWFLAKE; LIQUIDOW; PELADOW; SNOMELT; SUPERFLAKE ANHYDROUS

Functii: Astringent, agent de control a vascozitatii, emulgator

 

Descriere:

  • Sare anorganica
Este utilizata intr-o varietate de produse, inclusiv uleiuri de baie, produse de machiaj si farduri de ochi, pentru proprietatile sale de a contracta pielea si de a mari sau micosora vascozitatea produselor cosmetice.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: DISODIUM SULFATE, EXSICCATED SODIUM SULFATE

Functii: agent de crestere a vascozitatii, agent de umplutura

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • creste consistenta apei apartinand produsului final
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Sulfate in cosmetice, in formulele cu spalare/clatire (rinse off) si in anumite limite, in formulele leave-on.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Nitratul sau azotatul de potasiu este o sare a potasiului cu acidul azotic.
 
Azotatul de potasiu este un ingredient bine cunoscut pentru actiunea sa de desensibilizare asupra dintilor inflamati. Prin urmare, este, un ingredient comun in pastele de dinti.
 
Alte utilizari:
  • in procesul de saramurare al produselor alimentare
  • la obtinerea prafului de pusca sau alt produse pirotehnice. 
  • la producerea grenadelor fumigene
  • la obtinerea ingrasamintelor chimice
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E252 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
Nitratii nu prezinta efecte secundare, dar prin incalzire sau in stomac pot fi convertiti in nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este considerat sigur pentru utilizarea in produse cosmetice, neexistand studii care sa demonstreze existenta unor efecte adverse negative.


Citeste mai mult

Sinonime: MONOBASIC POTASSIUM PHOSPHATE; MONOPOTASSIUM SALT PHOSPHORIC ACID; PHOSPHORIC ACID, TRIPOTASSIUM SALT; POTASSIUM PHOSPHATE, MONOBASIC; TRIPOTASSIUM ORTHOPHOSPHATE; POTASSIUM ORTHOPHOSPHATE; POTASSIUM PHOSPHATE, TRIBASIC; TRIPOTASSIUM PHOSPHATE

Functii: Agent de tamponare, ajustant de pH.

 

Descriere:


Utilizat alaturi de Dipotassium phosphate in produse cosmetice, formeaza un sistem de tamponare care mentine nivelul pH-ul dorit in produsul final.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative asociate cu acest ingredient in produsele cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYSORBATE 80, MONO-9-OCTADECENOATE POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN, MONO-9-OCTADECENOATE; POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOOLEATE; SORBIMACROGOL OLEATE

Functii: Denaturant, surfactant

 

Descriere:

  • surfactant si emulgator folosit in detergenti si produse de ingrijire personala.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca adjuvant al agentilor de aroma sau ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare. Polysorbate 60 poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect si ca emolient oftamologic.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
 
Polysorbate 80 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 


Citeste mai mult

Sinonime: DIAMOND; (13C) -DIAMOND; 13C DIAMOND; ALMAZOT; AS 32; ASM 0.3/0; ASM 1/0; ASO (DIAMOND) ; BALLAS ASB; CARBON, DIAMOND; CARBONADO ASPK

Functii: abraziv

 

Descriere:

  • Modificare cristalizata a carbonului.
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult

Sinonime: LEMONAL; 3,7-DIMETHYL-2,6-OCTADIENAL; 2,6-OCTADIENAL, 3,7-DIMETHYL-

Functii: agent de savoare/aroma, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • amestec de geranial si neral
  • apare in mod natural dar poate si fi produs sintetic
  • component al uleiurilor: Lemongrass, lamaie, portocala
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta de aroma sintetica.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Citral in parfumuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Citral  trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Kiss Beauty - Primer water Spray de fixare"

9 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Kiss Beauty - Primer water Spray de fixare"

Pastreaza tineretea tenului tau printr-o alimentatie sanatoasa

Pastreaza tineretea tenului tau printr-o alimentatie sanatoasa

de AlegeSanatos.ro 14 Mai 2020

Imbatranirea si implicit aparitia primelor riduri sunt cateva probleme la care doamnele inca spera sa gaseasca un antidot. Pentru ca nu exista un astfel de elixir, puteti amana efectul trecerii anilor chiar in bucatarie. [detalii]

15 beneficii ale consumului de ridichii

15 beneficii ale consumului de ridichii

de AlegeSanatos.ro 28 Apr 2020

Ridichile, fie ca sunt rosii, roz sau albe, se numara printre cele mai fresh legume. Si pentru ca primavara este in toi, sezonul in care apar acestea, nu trebuie decat sa facem o scurta vizita la magazin pentru a ne bucura de gustul intens al ridichilor. [detalii]

Alimente care nu ar trebui sa existe in dieta copiilor

Alimente care nu ar trebui sa existe in dieta copiilor

de AlegeSanatos.ro 07 Apr 2020

Alimentatia sanatoasa face parte dintre cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respectam pentru a avea un organism puternic. Cu atat mai mult atunci cand vine vorba despre cei mici. Daca esti parinte, trebuie sa fii mai atent la ceea ce produse pui in cosul de cumparaturi, pentru a nu afecta sanatatea micutului tau. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016