AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nature Republic - Nature Origin Aura Tight Up Cushion SPF50+ PA+++

Nota 5 / 10 din 632 voturi
Nature Republic - Nature Origin Aura Tight Up Cushion SPF50+ PA+++
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: NATURE REPUBLIC USA

 

Descriere Nature Republic - Nature Origin Aura Tight Up Cushion SPF50+ PA+++

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Formula patentata ofera pielii hidratare si iluminare, in timp ce acopera imperfecțiunile pielii si creeaza un aspect uniformizat si radiant. Datorita buretelului in 4 straturi, cu cât produsul este mai bine tapat in piele, cu atat efectele fondului de ten sunt mai eficiente, iar aspectul acestuia pe piele este mai uniform.

Cantitate: 15 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 43 ingrediente dintre care 33 sunt considerate a fi sigure, 9 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Nature Republic - Nature Origin Aura Tight Up Cushion SPF50+ PA+++

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, PHENYL TRIMETHICONE, HEXYL SALICYLATE, GLYCERIN, LAURYL PEG-10 TRIS(TRIMETHYLSILOXY)SILYLETHYL DIMETHICONE, DIMETHICONE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, BUTYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATEE, METHYL TRIMETHICONE, NIACINAMIDE, PENTYLENE GLYCOL, MICA, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, MELALEUCA ERICIFOLIA (ROSALINA) LEAF OIL, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, CANNABIS SATIVA SEED OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS SEED EXTRACT, BEER EXTRACT, DIAMOND POWDER, ACRYLATES/STEARYL ACRYLATE/DIMETHICONE METHACRYLATE COPOLYMER, MAGNESIUM SULFATE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, STEARIC ACID, ALTHAEA OFFICINALIS ROOT EXTRACT, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, ALUMINUM HYDROXIDE, ETHYLHEXYL GLYCERIN, ADENOSINE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, CAPRYLOYL GLYCINE, HEXYLENE GLYCOL, SALICIN, 1,2 HEXANEDIOL, TOCOPHEROL, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE/ PARFUM, DIETHYLENE GLYCOL, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, care are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Cyclopentasiloxane, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent. Este un fluid derivat din silicon cu proprietati emoliente si de lubrifiere. International Journal of Toxicology a ajuns la concluzia ca acest ingredient nu penetreaza pielea in profunzime si ca, sub aceste conditii, poate fi considerat, in general, fara riscuri.

Triethoxycaprylylsilane, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un  emulsificator si liant. Este, de asemenea, un gent reactiv pentru tratarea la suprafata care uneste chimic pigmentii pentru formarea unui strat stabil, chiar si in conditia un pH scazut. cest ingredient este usor nociv. Acest ingredient are la baza silicon. Siliconul este capabil sa intre in organism (chiar daca este aplicat local, acest lucru este putin probabil datorita dimensiunii mari a moleculei), se poate degrada în siliciu, o substanta toxica, cancerigena, care pot deteriora sistemul imunitar, ucide celulele si produce silicoza.

Aluminum Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de opacifiant, protector piele si colorant cosmetic. Are rol de micsorare a aciditatii apei, marind pH-ul. Poate provoca toxicitate la nivelul organelor si neurotoxicitate. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (produse anti-aciditate gastrica, de protejare a pielii, folosite in zona ano-rectala). Aluminum Hydroxide poate de asemenea fi folosit ca aditiv alimentar indirect. Conform Directivei UE 1223/2009, este permisa folosirea acestui ingredient drept aditiv – colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Hexylene Glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un surfactant cu greutate moleculara mica. Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.

Data analizei: 2021-03-31


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DECAMETHYLCYCLOPENTASILOXANE, CYCLOPENTASILOXANCE, CYCLOPENASILOXANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

  • fluid derivat din silicon cu proprietati emoliente si de lubrifiere
  • lasa pielea moale si catifelata, avand si rol de hidrofug (nu permite patrunderea apei)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

International Journal of Toxicology a ajuns la concluzia ca acest ingredient nu penetreaza pielea in profunzime si ca, sub aceste conditii, poate fi considerat, in general, fara riscuri (1991, Vol 10, No 1 pages 9-19).

Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS) considera ca Cyclopentasiloxane nu prezinta riscuri pentru sanatate atunci cand este folosit in produse cosmetice. 

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si nu a gasit dovezi care sa indice ca acest ingredient poate cauza iritatii la nivelul ochilor, pielii sau plamanilor. 

Conform unui studiu desfasurat de Department of Environmental and Radiological Health Sciences, Cyclopentasiloxane poate provoca iritatii medii la nivelul ochilor si pielii. S-a descoperit, de asemenea, ca o mica parte din acesta patrunde in sistemul circulator, prin intermediul pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 


Citeste mai mult

Sinonime: OCTINOXATE; 2-ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE

Functii: absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • cel mai des folosit ingredient de protectie solara
  • lichid insolubil in apa
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala  de alterarea cauzata de razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca substanta activa in produsele farmaceutice cu protectie solara (fara prescriptie medicala) in concentratii de pana la 7.5%.


Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient apare in Anexa VII, partea I (filtre UV permise in cosmetice) sub denumirea de Octyl Methoxycinnamate si poate fi folosit in concentratii de pana la 10%, inclusiv in produsele de protectie solara.

In Canada, acest ingredient poate fi folosit in produse de protectie solara in concentratii de pana la 8.5%.


Citeste mai mult

Sinonime: PHENYL TRIMETHICONE

Functii: agent antispumant, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • polimer avand la baza silicon
  • derivat din dioxid de siliciu (component natural al cuartului si opalului)
  • creeaza o bariera la suprafata pielii ce previne deshidratarea
  • ajuta produsele sa nu produca multa spuma atunci cand sunt agitate
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

Actiune: confera aroma placuta produsului in care este folosit; mascheaza mirosul neplacut al unor ingrediente.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost identificate avertizari cu privire la efectele adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Functii: surfactant

 

Descriere:

  • surfactant siliconic, cu viscozitate scazuta.
Functie: produce o emulsie stabila in apa si in silicon.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 
In ciuda multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste obiective nu a putut fi identificata".

Pe baza datelor disponibile se concluzioneaza ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Functii: antispumant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • polimer de silicon
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  •  este o componenta uleioasa prietenoasa cu pielea.
Are o intindere mare, o vascozitate scazuta si confera pielii catifelare.

Acesta poate fi utilizat de exemplu in produse pentru ingrijirea copilului, cosmetice decorative si produse de protectie solara, deoarece este un foarte bun solvent pentru filtre UV.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient nu a fost analizat de organizatiile/comisiile competente astfel incat nu puteam sa mentionam daca are sau nu efecte adverse.


Citeste mai mult

Sinonime: TMF-1.5

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, solvent

 

Descriere:

  • ulei volatil de silicon
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: M- (AMINOCARBONYL) PYRIDINE; 3-AMINOPYRIDINE; 3-CARBAMOYLPYRIDINE; NICOTINAMIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, agent de netezire

 

Descriere:

  • forma solubila a vitaminei B3
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
  • se regaseste in oua, carne, lapte, legume verzi, cereale
  • proprietati antioxidante si antiinflamatorii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS). Este permisa folosirea sa ca nutrient/supliment alimentar.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Niacinamide in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2-DIHYDROXYPENTANE; 1,2-PENTANEDIOL

Functii: solvent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • umectant sintetic ce poate fi folosit si pe post de conservant
  • beneficiaza de proprietati asemanatoare cu Propylene glycol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform unui studiu din Belgia, Pentylene glycol este suspectat a cauza dermatita de contact, avand proprietati asemanatoare alergenilor.


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 


Citeste mai mult

Sinonime: DISTEARDIMONIUM HECTORITE

Functii: nonsurfactant, agent antiaglomerant, agent de ingrosare

 

Descriere:

  • derivat din hectorita (lut mineral)
  • pudra alba, cremoasa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.  
 


Citeste mai mult

Functii: antibacterian, antifungic, antiviral, antiparazitic, antiinflamator

 

Descriere:

  • Ulei de Rosalina, un tip de arbore de ceai originar din Australia.
Are o aroma floral-lemnoasa, in unele cazuri poate aminti de aroma lemnului de trandafir. 
 
Compozitia uleiului de Rosalina este asemanator cu cel de Melaleuca ternifolia (arbore de ceai). Este foarte delicat cu pielea si nu o irita. Are proprietati calmante.
 
Este un ulei cu multiple utilizari in infectii virale, bacteriene sau fungice, este dezinfectant puternic. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu este toxic, dar poate fi un iritant pentru persoanele sensibile. 
 
Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.


Citeste mai mult

Sinonime: MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) ESSENTIAL OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA ESSENTIAL OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL; OILS, TEA TREE; OILS, TEATREE; TEA EXTRACT; TEA LEAF, ABSOLUTE; TEA OIL; TEA TREE OIL; TEA

Functii: antioxidant, aromatizant

 

Descriere:

Ulei distilat obtinut din frunzele copacului de ceai, Melaleuca alternifolia, Myrtaceae.
 
Ulei cu multiple utilizari in infectii virale, bacteriene sau fungice, este dezinfectant puternic. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.
 
Ulei antiseptic care mentine sistemul imunitar sanatos si echilibrat. Are proprietati de curatare adanca, antibacteriale, util in tratamentele pentru pielea problematica.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu este toxic, dar poate fi un iritant pentru persoanele sensibile. 

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.


Citeste mai mult

Sinonime: CANNABIS SATIVA SEED OIL, CANNABIS SATIVA (HEMP) OIL; CANNABIS SATIVA OIL; CANNABIS SATIVA OILS; HEMP OIL; HEMP SEED OIL; OILS, CANNABIS SATIVA

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei de canepa extras din semintele plantei de Cannabis sativa.
Semintele de canepa contin ulei care este relative bogat in acizi grasi. In particular, uleiul din seminte de canepa este o sursa de acizi grasi omega-3 si omega-6. O lingura de seminte contine 3-4 grame de grasimi.
 
Ulei din seminte de canepa contine vitamina E naturala si, astfel, o cantitate semnificativa de proteine​​.
 
In produsele cosmetice si de ingrijire a corpului, uleiul din seminte de canepa are proprietati antiinflamatoare, antiimbatranire, lupta impotriva inflamatiilor pielii, ajuta la vindecarea leziunilor cutanate, contine antioxidanti.
 
Previne deteriorarea tesutului, ofera o anumita protectie impotriva expunerii la soare UV si contine proprietati de retinere a umiditatii.
 
Uleiul este non-gras, este absorbit rapid in porii pielii, este un emolient, hidratant si are proprietati de intinerire pentru piele. 
 
Persoanele cu psoriazis, acnee, eczeme, matreata si pielea uscata pot sa aplice ulei de canepa pe zonele afectate.
 
Atunci cand este utilizat in produse pentru par, uleiul de canepa hidrateaza, stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Chiar daca uleiul de seminte contine urme de THC (substanta psihoactiva), este perfect sigur pentru utilizarea nutritionala si in produse cosmetice.
 
Acest ingredient este interzis in produsele cosmetic din Canada.
 


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF PRUNUS AMYGDALUS DULCIS SEED; EXTRACT OF SWEET ALMOND SEED; PRUNUS AMYGDALIS DULCIS EXTRACT; PRUNUS AMYGDALUS DULCIS SEED EXTRACT; SWEET ALMOND SEED EXTRACT

 

Descriere:

  • este un extract din seminte coapte uscate de migdale dulci, Prunus Amygdalus dulcis.
  • prin stoarcerea semintelor se obtine laptele de migdale care se utilizeaza la prepararea unei bauturi – orzata (Italia).
  • din seminte se mai se obtine si un ulei, uleiul de migdale dulce, folosit in industria cosmetica si farmaceutica.
Migdalele contin si diversi antioxidanti printre care:
  • Quercetina
  • Flavonoid
  • Camfor
Acesti antioxidanti pot preveni dezvoltarea celulelor canceroase si oxidarea LDL (colesterolul negativ), caruia i se atribuie riscul crescut de aparitie a bolilor de inima.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, conform Food and Drug Administration's (FDA), produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient pe arii localizate (uz extern), atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • extract din bere
Berea a inceput sa fie folosita mai des in produsele de ingrijire personala si se crede chiar ca femeile din Egiptul antic si Roma se scaldau in bere ca parte a regimului lor de frumusete pentru a-si netezi si hidrata parul si pielea.

Drojdia de bere este bogata in vitamina B, ceea ce poate creste elasticitatea pielii. De asemenea, are proprietati antibacteriene care pot ajuta la imbunatatirea aspectului tenului prin suprimarea secretiei excesive de sebum si distrugerea bacteriilor care pot declansa probleme ale pielii.

Hameiul din bere este un bun exfoliant, care ajuta pielea sa isi pastreze umezeala, scade senzatia de duritate si incurajeaza reinnoirea pielii. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost identificate avertizari cu privire la efectele adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: DIAMOND; (13C) -DIAMOND; 13C DIAMOND; ALMAZOT; AS 32; ASM 0.3/0; ASM 1/0; ASO (DIAMOND) ; BALLAS ASB; CARBON, DIAMOND; CARBONADO ASPK

Functii: abraziv

 

Descriere:

  • Modificare cristalizata a carbonului.
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Functii: agent filmogen

 

Descriere:

  • copolimer
Actiune: ajuta la aplicarea uniforma a produsului pe suprafata pielii sau a parului
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost identificate avertizari cu privire la efectele adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS MAGNESIUM SULFATE, EPSOM SALT

Functii: agent de umplutura, agent de ingrijire a parului, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • sare anorganica ce se gaseste in apa marii si in depozitele minerale
  • rol de diluare a altor solutii sau de crestere a volumului produsului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS). Magnesium Sulfate poate fi folosit si in produsele farmaceutice laxative fara prescriptie medicala.

Conform American Journal of Obstetrics and Gynecology, acest ingredient poate produce toxicitate la nivel reproductiv, daca este folosit in concentratii mari.


Citeste mai mult

Sinonime: METHYL 2-METHYL-2-PROPENOATE, POLYMER WITH 2-METHYL-2-PROPENOIC ACID, 1,2-ETHANEDIYL ESTER; 2-METHYL-2-PROPENOIC ACID, 1,2-ETHANEDIYL ESTER, POLYMER WITH METHYL 2-METHYL-2-PROPENOATE

Functii: peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer ce absoarbe excesul de sebum si uleiurile ce provoaca acneea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: N-OCTADECANOIC ACID, OCTADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de curatare, stabilizator emulsie, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid gras ce apare in mod natural
  • se regaseste in grasimea animalelor dar si in untul de cacao si alte grasimi vegetale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect in guma de mestecat.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Stearic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: ALTHAEA EXTRACT; EXTRACT OF ALTHAEA; EXTRACT OF ALTHAEA OFFICINALIS, MARSHMALLOW ROOT EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din radacina de Althaea officinalis (nalba)
  • prezinta proprietati antioxidante
  • ajuta la vindecarea iritatiilor, arsurilor, ranilor
  • catifeleaza si calmeaza pielea
  • anti-inflamator
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER

Functii: agent de crestere a vascozitatii, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • polimer din silicon
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: SILANE, TRIETHOXYOCTYL-; TRIETHOXYOCTYL- SILANE; TRIETHOXYOCTYLSILANE; A 137 (COUPLING AGENT) ; DYNASYLAN OCTEO; N-OCTYLTRIETHOXYSILANE; OCTYLTRIETHOXYSILANE; PROSIL 9202; PROSIL 9234; SILQUEST A 137; TRIETHOXYOCTYLSILANE

Functii: emulsificator, liant

 

Descriere:

 
  • Agent reactiv pentru tratarea la suprafata care uneste chimic pigmentii pentru formarea unui strat stabil, chiar si in conditia un pH scazut.
  • Componentii de silicon permit pigmentilor sa se disperseze.
     
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este usor nociv.
 
Acest ingredient are la baza silicon.
  • Siliconul este capabil sa intre in organism (chiar daca este aplicat local, acest lucru este putin probabil datorita dimensiunii mari a moleculei), se poate degrada în siliciu, o substanță toxica, cancerigena, care pot deteriora sistemul imunitar, ucide celulele si produce silicoza. 
  • Acesta, de asemenea, contribuie la amplificarea penetrarii in piele a unor alte ingrediente toxice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ALUMINA HYDRATE, ALUMINA, HYDRATED; CI 77002

Functii: opacifiant, protector piele, colorant cosmetic

 

Descriere:

  • forma stabila a aluminiului
  • baza anorganica (nu contine atomi de carbon)
  • rol de micsorare a aciditatii apei, marind ph-ul
  • reflecta razele UV, aparand pielea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (produse anti-aciditate gastrica, de protejare a pielii, folosite in zona ano-rectala). Aluminum Hydroxide poate de asemenea fi folosit ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, este permisa folosirea acestui ingredient drept aditiv – colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: ADENINE-9-B -D-RIBOFURANOSE; ADENINE RIBOSIDE; 9H-PURIN-6AMINE, 9-B -D-RIBOFURANOSYL; B-D-RIBOFURANOSIDE, ADENINE-9

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus organic sub forma de pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYMETHYLSILSEQUIOXANE

Functii: opacifiant

 

Descriere:

  • polimer format in urma hidrolizei si condensarii methyltrimethoxysilane
  • derivat din silicon
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCINE, N- (1-OXOOCTYL) -; N-OCTANOYL-GLYCINE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de curatare

 

Descriere:

  • derivat din glicina si acid caprilic clorhidric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,4-DIHYDROXY-2-METHYLPENTANE; 2-METHYL-2,4-PENTANDIOL; 2-METHYL-2,4-PENTANEDIOL; MPD

Functii: ingredient parfum, solvent, agent de miscorare a vascozitatii, emulsifiant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • surfactant cu greutate moleculara mica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, de exemplu, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Hexylene Glycol in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Salicina este un ingredient antiinflamator produs din salcie si care este metabolizat in acid salicilic in organism.

Are proprietati similare aspirinei si a fost folosita in mod traditional pentru vindecarea ranilor si calmarea durerilor articulare si musculare, conform Wikipedia.

Desi procesul de conversie a salicinei in acid salicilic necesita enzime in organism, aplicarea locala a salicinei poate functiona datorita abilitatilor sale antiinflamatoare asemanatoare aspirinei si este utilizata ca tratament pentru acnee si pentru a trata alte iritatii ale pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost identificate avertizari cu privire la efectele adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Functii: umectant, agent de cuplare

 

Descriere:

  • este deosebit de util in lipirea produselor din silicon si poate fi utilizat la concentratii mai mici decat alti agenti de cuplare, reducand astfel probabilitatea de iritare.
1,2-hexanediol contine multe substante chimice in compozitia sa, printre care:
  • Acizd alfa-lipoic, un antioxidant;
  • Chrysin, un bioflavonoid antiinflamator,
  • diosgenin, un operator de intretinere a nivelului colesterolului din sange
  • clorhidrat de glucozamina, care incetineste degenerarea comune
  • indol-3-carbinol, un nutrient care poate preveni cancerul

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Momentan nu exista avertizari legate de siguranta pentru 1,2-hexanediol.
  • Cu toate acestea, este cunoscut a fi un iritant in unele cazuri, mai ales la nivelul ochilor. Acesta poate provoca, de asemenea dermatita, desi Cosmetics Working Group nu ofera avertismente de utilizare pentru acesta.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Functii: solvent, agent de control a vascozitatii,

 

Descriere:

Actiune: ajuta la dizolvarea altor substante din componenta produselor de ingrijire, care in mod obisnuit nu s-ar dizolva
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost identificate avertizari cu privire la efectele adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: ARGANIA SPINOSA (ARGAN) KERNEL OIL; ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, ARRGANIA SIDEROXYLON OIL; OILS, ARGANIA SIDEROXYLON

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei din samburii copacului Argania spinosa (ulei de argan)
  • contine intre: 45-55% acid oleic, 28-36% acid linoleic, 10-15% acid palmitic si 5-7% acid stearic
Beneficiile uleiului de argan:
- previne pierderea umiditatii pielii;
- estompeaza ridurile;
- previne imbatranirea pielii;
- stimuleaza regenerearea celulelor pielii;
- reduce cicatricile;
- ofera elasticitate pielii;
- previne vergeturile;
- are proprietati tonice;
- contribuie la vindecarea eczemelor si psoriazisului.
(sursa: sfatulmedicului.ro)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Nature Republic - Nature Origin Aura Tight Up Cushion SPF50+ PA+++"

2 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nature Republic - Nature Origin Aura Tight Up Cushion SPF50+ PA+++"

Mancare rapida pentru pranz: retete gata in 15 minute

Mancare rapida pentru pranz: retete gata in 15 minute

de Alege Sanatos 25 Apr 2024

Pranzul este momentul in care simtim nevoia sa mancam consistent, mai ales daca am muncit mult in prima parte a zilei. [detalii]

Importanta vizitelor regulate la medic: Investitie in sanatate

Importanta vizitelor regulate la medic: Investitie in sanatate

de Alege Sanatos 25 Apr 2024

Vizitele regulate la medic nu sunt doar o formalitate, ci reprezinta o componenta esentiala a ingrijirii preventive si mentinerii unei stari optime de sanatate. Acestea joaca un rol important in identificarea precoce a potentialelor probleme de sanatate, prevenirea complicatiilor si mentinerea unui stil de viata sanatos. [detalii]

Terapiile regenerative: O noua perspectiva asupra vindecarii

Terapiile regenerative: O noua perspectiva asupra vindecarii

de Alege Sanatos 01 Apr 2024

In prezent, progresul tehnologic si cercetarea medicala au dus la dezvoltarea unor terapii inovatoare, care au potentialul de a revolutiona modul in care privim vindecarea. Terapiile regenerative reprezinta un exemplu de succes, oferind o alternativa promitatoare la tratamentele conventionale, prin stimularea capacitatii naturale a organismului de a se regenera si vindeca. Citeste in continuare si afla cateva din aceste terapii diverse care acopera o gama larga de afectiuni si sisteme ale corpului uman. [detalii]

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016