AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Naturtint - Vopsea de par

Nota 6 / 10 din 550 voturi
Naturtint - Vopsea de par
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Power Health Hellas SA Greece

 

Descriere Naturtint - Vopsea de par

Vopsea de par 

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Vopsea de par naturala, fara amoniac.

Cantitate: 150 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 32 ingrediente dintre care 15 sunt considerate sigure, 12 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 5 ingrediente prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Naturtint - Vopsea de par

PEG-2 OLEAMINE, AQUA, COCAMIDE DEA, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, PROPYLENE GLYCOL, ETHANOLAMINE, OLEIC ACID, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, SODIUM SULFITE, SODIUM ASCORBATE, TETRASODIUM EDTA, FRAGRANCE/ PARFUM, P-PHENYLENEDIAMINE, 4-AMINO-2-HYDROXYTOLUENE, P-AMINOPHENOL, 2-METHYLRESORCINOL, m-AMINOPHENOL, 4-CHLORORESORCINOL, N,N-BIS-(2-HYDROXYETHYL)-P-PHENYLENEDIAMINE SULFATE, 2-AMINO-4-HYDROXYETHYLAMINO ANISOLE SULFATE, HYDROGEN PEROXIDE, CETEARYL ALCOHOL, LAURETH-3, CETEARETH-20, CETYL ALCOHOL, OXYQUINOLINE SULFATE, QUATERNIUM-82, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) OIL, EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, IMIDAZOLIDINYL UREA, CI 19140, CI 42090

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

p-Aminophenol, ingredient cu risc mare de dauna, are functiile de colorant. Este produs din gudron de huila. Potrivit Cosmetic Ingredient Review (CIR) acest ingredient este un puternic alergen al pielii. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par. Poate produce toxicitate la nivelul organelor.

Ceteareth-20, ingredient cu risc de dauna ridicat, este un agent de curatare si surfactant. Ceteareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer). Are o mare capacitate de absorbtie, astfel permitand patrunderea in piele si in par a ingredientelor periculoase.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Sinteze de Didactica Geografiei - Ghid pentru pregatirea examenelor de titularizare, definitivare si grade didactice


Nou in peisajul editorial si elaborat de cadre didactice experimentate pentru orice profesor interesat de catedra de geografie, acest ghid iti ofera sinteze utile care favorizeaza:  respectarea programelor pentru titularizare, definitivare si grade didactice;   recapitularea, aprofundarea si fixarea materiei cerute conform...

Oferta Speciala
valabila 48h

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

p-Phenylenediamine, ingredient cu risc mare de dauna. Are functiile de colorant de par. Poate produce alergii si neuotoxicitate. Conform Directivei UE 1223/2009, P-Phenylenediamine poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele in concentratii de pana la 6%. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate corespunzator, conform Anexei III. Nu este permisa folosirea acestui ingredient pe gene sau sprancene. 


m-Aminophenol, ingredient cu risc mare de dauna, are functiile de colorant. Este produs din gudron de huila. Potrivit Cosmetic Ingredient Review (CIR) acest ingredient este un puternic alergen al pielii. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par. Poate produce toxicitate la nivelul organelor.

PEG-2 Oleamine, ingredient cu risc mediu de dauna. Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Propylene glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool organic si are rolul de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Alcohol denat sau SD Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum. Poate usca sau irita pielea, cauza inflamatii deoarece distruge bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele. Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite in produs. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

Ethanolamine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de adjustor ph. Ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele sobulibe in ulei sa se amestece. Poate produce iritatii.

4-amino-2-hydroxytoluene, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functiile de coloranr de par. Este un compus aromatic substituit utilizat in formulele de vopsele de par permanente. Potricit Cosmetic Ingredient Review acest ingredient este un puternic alergen uman.


2-methylresorcinol, ingredient cu risc mediu de dauna, folosit in vopsele de par si produse de albire. In cosmetice si produse de ingrijire personala, 2-Methylresorcinol este utilizat in mod obisnuit in formulele vopselelor de par si culoranti. Este un puternic alergen al pielii.

4-Chlororesorcinol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. 4-Chlororesorcinol imparte culoarea pe suprafata parului. Culoarea obtinuta va depinde de celelalte componente care sunt utilizate in vopseaua de par. Potrivit Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS), acest ingredient este un posibil alergen si toxic. Poate sensibiliza pielea.

Hydrogen peroxide, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functiile antimicrobian, agent de curatare, agent igiena orala si agent oxidant. In Europa, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de ingrijire a parului, pielii, de intarire a unghiilor si de igiena orala in concentratii maxime de 12%, 4%, 2%, respectiv 0,1% (Anexa III). Primele trei categorii de produse trebuie sa fie etichetate cu „Contine Peroxid de Hidrogen. Evitati contactul cu ochii. Clatiti imediat daca produsul intra in contact cu acestia.” Produsele destinate parului care contin Hydrogen Peroxide trebuie sa recomande folosirea manusilor atunci cand se foloseste produsul.

Laureth-3, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de surfactant si emulgator. Laureth-3 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Conservanti - Imidazolinyl Urea-  ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestea au rolul de a proteja cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor. Imidazolidinyl Urea poate fi contaminat cu formaldehida, care poate cauza alergii, iritatii, dermatita de contact, dureri de cap, oboseala cronica.

 

Data analizei: 2017-05-31


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: 2,2'- (OCTADEC-9-ENYLIMINO) BISETHANOL; ETHANOL, 2,2 (9OCTADECENYLIMINO) BIS; POLYETHYLENE GLYCOL 100 OLEYL AMINE; POLYOXYETHYLENE (2) OLEYL AMINE; ARMOSTAT 710; OLEYLBIS (2-HYDROXYETHYL) AMINE

Functii: Surfactant, emulgator

 

Descriere:

 
In cosmetice si produse de ingrijire personala, acest ingredient functioneaza in primul rand ca surfactant - agent emulgator.

Scopul principal al acestui aditiv este de a adauga stralucire si de a face parul sa fie mai matasos.

Este, de asemenea, folosit pentru a imbunatati caracteristicile de umectare a lotiunilor de piele, formulelor pentru produse de barbierit, creme de ras pe baza de aerosoli si sampoane.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

In ciuda a multor temeri legate de PEG-uri 
(acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste ingrediente nu au fost identificate".

Pe baza datelor disponibile s-a concluzionat ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (de la 200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.



Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: COCAMIDE DIETHANOLAMINE

Functii: umectant

 

Descriere:

  • Lichid vascos sau substanta solida ceroasa.
     
  • Acid gras derivat al dietalominei.
     
  • Cocamide DEA este utilizat in produsele de ingrijire personala deoarece aceasta ajuta la formarea unei spume bogate in sampoane si a unei consistente bune in lotiuni si creme.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
  • The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui produs ca aditiv alimentar indirect, in compozitia hartiei si cartonului de amabalare care intra in contact cu mancarea.
  • The Cosmetic Ingredient Review (CIR) pemite utilizarea acestui in produs in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Acest ingredient in sine nu este daunator, dar poate reactiona cu alte ingrediente din cosmetice formand un agent cancerigen extrem de puternic numit nitrosodiethanolamine (NDEA). NDEA este usor absorbit prin piele si a fost legat de cancerul de stomac, esofag, ficat si vezica urinara.
  • Pentru a preveni  formarea nitrozaminelor posibil cancerigene, acest ingredient nu trebuie folosit in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala care contin agenti de nitrozare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 


Citeste mai mult

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL, MONOPROPYLENE GLYCOL, MONO PROPYLENE GLYCOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic, cu proprietati higroscopice (atrage usor umiditatea din aer)
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
  •  miscibil in toate solutiile cu apa, alcooli, esteri, cetone si amine.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).


Citeste mai mult

Sinonime: 2-AMINOETHANOL; ETHANOL, 2-AMINO-; 2-HYDROXYETHYLAMINE; MONOETHANOLAMINE; 2-AMINO- ETHANOL

Functii: adjustor ph

 

Descriere:

  • molecula cu greutate mica
  • contine azot
  • ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele sobulibe in ulei sa se amestece
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea sau ca ajutor la spalarea sau curatarea fructelor si legumelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Triethanolamine in cosmetice si produse de ingrijire personala destinate folosirii scurte, concise, urmate de clatire. In produsele care au contact indelungat cu pielea, concentratia de Ethanolamine nu trebuie sa depaseasca 5%. Acest ingredient nu trebuie folosit in produsele care contin agenti N-nitrosating pentru a nu forma nitrozamine cancerigene.

Conform Directivei UE 1223/2009, Ethanolamine este listat in Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate) si poate fi folosit in produsele de ingrijire personala atata timo cat cea de-a doua amina are maximum 0,5%. Acest ingredient nu poate fi folosit cu sisteme de nitrozare, trebuie sa aiba o puritate de 99%, cu un continut maxim al aminei de 0.5% si o concentratie de nitrozamine de pana la 50 microg/kg; de asemenea, produsul nu trebuie sa contina nitriti.


Citeste mai mult

Sinonime: 9-OCTADECENOIC ACID, 9-OCTADECENOIC ACID (9Z) -

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de curatare, emulsifiant, emolient

 

Descriere:

  • acid gras (omega-9) ce apare in mod natural
  • se regaseste in uleiul de masline, uleiul din samburi de struguri, uleiul de rapita
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Oleic Acid in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: OILS, VEGETABLE, HYDROGENATED

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • rezultat din hidrogenarea uleiului vegetal
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea sa drept component al adezivilor ce au contact intamplator cu mancarea.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Hydrogenated Vegetable Oil in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS SODIUM SULFITE, SODIUM SULPHITE, EXSICCATED SODIUM SULFITE

Functii: antioxidant, agent de incretire/indreptare a parului, conservant, reductor

 

Descriere:

  • sare anorganica de sulf
  • imparte molecule de hidrogen celorlalate substante din componenta cosmeticelor
  • folosit, in general, drept conservant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar. Nu este permisa folosirea lui in carne, in alimentele recunoscute ca sursa de vitamina B1 sau in fructe si legume. Intrucat anumite persoane sunt sensibile la sulfiti, produsele ce contin acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Sulfite in cosmetice si produse de ingrijire personala

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit ca sulfit anorganic si sulfit de hidrogen (drept conservant) in concentratii de pana la 0,2%, atata timp cat nu contine dioxid de sulf (Anexa VI).

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic de dioxid de sulf si sulfiti de 0,7 mg/kg (greutate corporala).


Citeste mai mult

Sinonime: L-ASCORBIC ACID, MONOSODIUM SALT; LASCORBIC ACID, MONOSODIUM SALT; MONOSODIUM SALT L-ASCORBIC ACID; VITAMIN C SODIUM; ASCORBIC ACID SODIUM SALT; ASCORBICIN; ASCORBIN; CEBITATE; CENOLATE; HBL 508; ISKIA-C

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • Sarea de sodiu a acidului ascorbic
Acidul ascorbic si sarurile sale sunt folosite in formularea de cosmetice si produse de ingrijire personala ca antioxidanti pentru incetinirea deteriorarii produsului cauzate de expunerea la aer si, de asemenea, pentru a controla pH-ul produsului finit.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant si nutrient (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala).  



Citeste mai mult

Sinonime: EDETATE SODIUM, TETRASODIUM EDETATE, TETRASODIUM EDETATE DIHYDRATE; SODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic

 

Descriere:

  • folosit pentru a indeparta si reduce reactivitatea ionilor de metal ce pot fi prezenti intr-un produs
  • protejeaza ingredientele cu rol de parfum
  • previne rancezirea ingredientelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Tetrasodium EDTA in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,4-BENZENEDIAMINE, CI 76060, 1,4-PHENYLENEDIAMINE

Functii: colorant par

 

Descriere:

  • se gaseste sub forma de cristale de culoare alba pana la visiniu deschis
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par.

Conform Directivei UE 1223/2009, P-Phenylenediamine poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele in concentratii de pana la 6%. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate corespunzator, conform Anexei III. Nu este permisa folosirea acestui ingredient pe gene sau sprancene. 


Citeste mai mult

Sinonime: 4-AMINO-2-HYDROXY-1-METHYLBENZENE; 5-AMINO-2-METHYL- PHENOL; 5-AMINO-2-METHYLPHENOL; 5-AMINO-O-CRESOL; P-AMINO-O-CRESOL; PHENOL, 5-AMINO-2-METHYL-; PHENOL, 5AMINO2METHYL; 2-HYDROXY-P-TOLUIDINE; 3-HYDROXY-4-METHYLANILINE; 5-AMINO-2-METHYLPHENOL; 5-AMI

Functii: colorant

 

Descriere:

  • compus aromatic substituit utilizat in formulele de vopsele de par permanente.
Are proprietatea de a conferi culoare parului. Culoarea exacta va depinde de celelalte ingrediente folosite la prepararea vopselei dar si de culoarea naturala a parului.

Este utilizat in vopselele permanente de colorare a parului in care culoarea patrunde in interiorul fibrei parului.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potricit Cosmetic Ingredient Review acest ingredient este un puternic alergen uman.


Citeste mai mult

Sinonime: 4-AMINOPHENOL; CI 76550

Functii: colorant par, colorant vopsea par

 

Descriere:

  • produs din gudron de huila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par.

Conform Directivei UE 1223/2009, P-Aminophenol poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele de par in concentratii de pana la 2%, respectiv 1% atunci cand este utilizat in combinatie cu peroxidul de hidrogen. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate corespunzator, conform Anexei III.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-BENZENEDIOL, 2-METHYL-; 1,3BENZENEDIOL, 2METHYL; 2,6-DIHYDROXYTOLUENE; 2-METHYL- 1,3-BENZENEDIOL; 2-METHYL-1,3-BENZENEDIOL; 2-METHYL-1,3-DIHYDROXYBENZENE; 2-METHYLRESORCINOL; 2-METHYLRESORCINOL; TOLUNENE-2,6-DIOL; 1,3-BENZENEDIOL, 2-METHYL- (9CI)

Functii: Colorant de par

 

Descriere:

  •  Ingredient folosit in vopsele de par si produse de albire.
Rezorcinol este un ingredient solid, alb cristalin, cu un gust dulce. 2-Methylresorcinol este o pulbere cristalina galbuie. In cosmetice si produse de ingrijire personala, atat rezorcinol si 2-Methylresorcinol sunt utilizate in mod obisnuit in formulele vopselelor de par si culoranti.

Rezorcinol si 2-Methylresorcinol ajuta la impartirea culorii pe par in timpul vopsirii.

Culoarea finala va depinde de celelalte ingrediente folosite la prepararea. Aceste ingrediente functioneaza ca antioxidanti.

2-Methylresorcinol este utilizat in vopselele permanente de par, iar culoarea se produce in interiorul fibrei parului. Acest lucru este realizat printr-o formula atenta a produsului astfel incat interactionarea ingredienteloe sa aiba loc intr-un proces extrem de controlat.

Rezorcinol este folosit pentru proprietatile sale antiseptice si keratolitice in tratamentul acneei si pentru alte afectiuni ale pielii. Rezorcinol a fost gasit in orz prajit, in melasa de trestie de zahar, in cafea si fum de tigara.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este un puternic alergen al pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: 3-AMINOPHENOL, 3-AMINO- PHENOL; 3-AMINOPHENOL; 3-HYDROXYANILINE; 3-HYDROXYBENZENAMINE; CI 76545; M-HYDROXYAMINOBENZENE; M-HYDROXYPHENYLAMINE; PHENOL, 3-AMINO-; PHENOL, 3AMINO; 3-AMINO-1-HYDROXYBENZENE; 3-AMINOPHENOL

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant sintetic utilizat in colorarea parului, produs din gudron de huila.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Cosmetic Ingredient Review (CIR) acest ingredient este un puternic alergen al pielii

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in vopsele de par.

Conform Directivei UE 1223/2009, m-Aminophenol poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele de par in concentratii de pana la 2%, respectiv 1% atunci cand este utilizat in combinatie cu peroxidul de hidrogen. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate corespunzator, conform Anexei III.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-BENZENEDIOL, 4-CHLORO-; 1,3BENZENEDIOL, 4CHLORO; 2,4-DIHYDROXYCHLOROBENZENE; 4-CHLORO- 1,3-BENZENEDIOL; 4-CHLORO-1,3-BENZENEDIOL; CI 76510; P-CHLORORESORCINOL; 1,3-BENZENEDIOL, 4-CHLORO- (9CI) ; 2,4-DIHYDROXYCHLOROBENZENE; 4-CHLORORESORCIN; 6-CHL

Functii: colorant

 

Descriere:

In cosmetice si produse de ingrijire personala, 4-Chlororesorcinol este utilizat in formularile vopselelor de par.
 
4-Chlororesorcinol imparte culoarea pe suprafata parului. Culoarea obtinuta va depinde de celelalte componente care sunt utilizate in vopseaua de par.
 
4-Chlororesorcinol este utilizat in vopselele permanente, atunci cand culoarea este produsa in interiorul firului de par. Acest lucru este realizat prin formularea atenta a produsului, ingredientele interactionand intr-un proces extrem de controlat.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS), acest ingredient este un posibil alergen si toxic. Poate sensibiliza pielea.
 


Citeste mai mult

Sinonime: N,N-BIS-(2-HYDROXYETHYL)-P-PHENYLENEDIAMINE SULFATE

Functii: colorant par, colorant vopsea par

 

Descriere:

  • inlocuior amina aromatica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

SCIENTIFIC COMMITTEE ON CONSUMER PRODUCTS (SCCP) considera ca acest ingredient poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele in concentratii de pana la 2,5% per produs finit (dupa amestecarea cu peroxidul de hidrogen).

Conform Directivei UE 1223/2009, N,N-BIS-(2-Hydroxyethyl)-P-Phenylenediamine Sulfate poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele in concentratii de pana la 6%.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-AMINO-4-HYDROXYETHYLAMINOANISOLE SULFATE SULFATE, (3-AMMONIO-4-METHOXYPHENYL) (2-HYDROXYETHYL) AMMONIUM SULPHATE; 2-AMINO-4- [ (2-HYDROXYETHYL) AMINO] ANISOLE SULFATE; 2- [ (3-AMINO-4-METHOXYPHENYL) AMINO] - SULFATE ETHANOL; 2- [ (3-AMINO-4-METHOXY

 

Descriere:

 
  • colorant de par
Utilizat in vopsele de par pentru o mai buna impregnare a pigmentului in firul de par.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Determinat sigur pentru utilizarea in produsele cosmetice, cu conditia respectarii cantitatii de concentrare in produsele cosmetice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROGEN DIOXIDE; HYDROGEN PEROXIDE (H2O2), ALBONE

Functii: antimicrobian, agent de curatare, agent igiena orala, agent oxidant

 

Descriere:

  • lichid fara culoare, ce se descompune la contactul cu apa si oxigenul
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, ca agent antimicrobian, oxidant, reductor, de colorare in produsele lactate (branza si lapte), vin, ceai instant. Hydrogen Peroxide poate fi folosit si in produsele farmaceutice antiseptice de prim ajutor, fara prescriptie medicala.

European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) a evaluat folosirea acestui ingredient in produsele de albire a dintilor si a decis ca nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 1%. Hydrogen Peroxide poate fi folosit si in concentratii de pana la 6% atata timp cat produsele care-l contin au fost aprobate si recomandate de un medic dentist in urma unei consultatii.

In Europa, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de ingrijire a parului, pielii, de intarire a unghiilor si de igiena orala in concentratii maxime de 12%, 4%, 2%, respectiv 0,1% (Anexa III). Primele trei categorii de produse trebuie sa fie etichetate cu „Contine Peroxid de Hidrogen. Evitati contactul cu ochii. Clatiti imediat daca produsul intra in contact cu acestia.” Produsele destinate parului care contin Hydrogen Peroxide trebuie sa recomande folosirea manusilor atunci cand se foloseste produsul.


Citeste mai mult

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: 2- [2- [2- (DODECYLOXY) ETHOXY] ETHOXY] ETHANOL

Functii: surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol din alcool Lauril
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Laureth-3 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-20 CETOSTEARYL ALCOHOL; PEG-20 CETYL/STEARYL ETHER

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol (PEG) al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Ceteareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: CETANOL, 1-HEXADECANOL, PALMITYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, ingredient parfum, opacifiant, surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • alcool organic ce poate fi atat de origine vegetala cat si animala
  • component principal al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • solid alb, asemanator cu ceara
  • nu usuca pielea precum fac celelalte alcooluri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect, pe post de adjuvant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

In urma unui articol publicat in Contact Dermatitis (1999) si a mai multor studii, din ce in ce mai multi specialisti nu recomanda folosirea acestui alcool pe pielea sensibila intrucat poate provoca iritatii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: 8-HYDROXYQUINOLINE SULFATE, CHINOSOL, HYDROXY-8-QUINOLINIUM SULFATE; OXINE SULFATE

Functii: agent chelatic, agent de curatare, antimicrobian, stabilizator emulsie

 

Descriere:

  • sare a oxyquinoline si acid sulfuric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca acest ingredient poate fi folosit fara riscuri ca stabilizator pentru peroxidul de hidrogen in produsele rinse-off (cu clatire) destinate ingrijirii parului. Intrucat nu au existat suficiente date nu s-a putut determina siguranta Oxyquinoline Sulfate in cosmeticele si produsele de ingrijire personala de tip leave-on.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit ca stabilizator pentru peroxidul de hidrogen in produsele rinse-off (cu clatire) si leave-on in concentratii de pana la 0,03% (Anexa III). Conform Anexei II, Oxyquinoline Sulfate nu trebuie folosit sub alta forma in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient ca stabilizator pentru peroxidul de hidrogen in produsele rinse-off (cu clatire) si leave-on in concentratii de pana la 0,03%


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a parului, agent antistatic

 

Descriere:

  • Sare cuaternara de amoniu
  • Fabricat din celuloza. 
  • Folosit pentru a pastra produsele de la separare.
  • Da stralucire parului. Ingrijeste parul si previne electrizarea. 
  • Acest compus este slab absorbit prin piele. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Ulei de rozmarin este extras din planta de Rosmarinus officinalis (de asemenea, cunoscuta sub numele de Rosmarinus coronarium) a familiei Labiatae.
 
Principalele componente chimice:
  • a-pinene
  • borneol
  • b-pinene
  • camphor
  • bornyl acetate
  • camphene
  • 1,8-cineole
  • limonene
Proprietatile terapeutice ale uleiului de rozmarin:
  • analgezic
  • antidepresiv
  • astringent
  • carminativ
  • colagog cefalic
  • digestiv
  • diuretic
  • hepatic
  • hipertensiv
  • rubefacient
  • stimulen
  • sudorific 
  • tonic.
 
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ulei de rozmarin nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si nu este recomandat pentru persoanele cu epilepsie sau hipertensiune arteriala.


Citeste mai mult

Sinonime: EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, EUCALYPTUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS, EXT.; EXTRACT OF EUCALYPTUS; EXTRACT OF EUCALYPTUS GLOBULUS; TASMANIAN BLUE GUM LEAF EXTRACT

Functii: agent de aroma, antibacterian

 

Descriere:

Extract din frunzele de eucalipt.
 
Frunzele degaja un miros puternic aromat si au gust amar si astringent.
 
Principalele componente chimice regasite in frunze sunt: flavonide, ulei esential bogat in cineol si eucaliptol, tanin, rasini, ceara, terpene, cumarine.

Cele mai importante calitati ale eucaliptului sunt:
  • antifungic
  • antibacterian
  • decongestionant
  • hipoglicemiant. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in mancare, substante aromatizante si medicamente pentru raceli si tuse.


Citeste mai mult

Sinonime: N,N"-METHYLENEBIS [N'- [1- (HYDROXYMETHYL) -2,5-DIOXO-4-IMIDAZOLIDINYL] UREA]

Functii: conservant

 

Descriere:

  • antimicrobian, protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la deterioare
  • pudra alba, fara miros
  • unul dintre cei mai folositi conservanti la nivel global
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Imidazolidinyl Urea poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6%. Daca produsul final contine peste 0.05% Formaldehida, atunci trebuie sa fie etichetat cu “Contine Formaldehida”.


Citeste mai mult

Sinonime: YELLOW 5, FOOD YELLOW 4

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare de tip pirazol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 19140 poate fi folosit si drept colorant in mancare si medicamente.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat se afla in conformitate cu specificatiile Directivei.


Citeste mai mult

Sinonime: BLUE 1, BRILLIANT BLUE FCF, ACID BLUE 9

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare/vopsea Triarylmethane
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si celor pentru ingrijirea suprafetei din jurul ochilor, atata timp cat se respecta specificatiile FDA. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de vopsire a parului non-oxidante, in concentratii de pana la 0.5% (Anexa III). Acid Blue 9 mai poate fi folosit, sub denumirea CI 42090, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala (Anexa IV).


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Naturtint - Vopsea de par"

2 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Naturtint - Vopsea de par"

Cum poti obtine un look plin de culoare

Cum poti obtine un look plin de culoare

de Andreea Pestisan 30 Oct 2020

Cu totii avem momente cand ne simtim tristi, nemotivati sau fara energie, iar perioada pe care o traversam ne pune rabdarea la incercare. Ar fi minunat sa le putem alunga, pur si simplu, insa, atata vreme cat cauza persista, starile mai putin placute isi vor face aparitia. Totusi, nu este cazul sa disperam. Exista mici trucuri cu ajutorul carora ne putem imbunatati dispozitia. [detalii]

Samponul colorant: beneficii, recomandari si sfaturi de aplicare

Samponul colorant: beneficii, recomandari si sfaturi de aplicare

de Alege Sanatos 07 Ian 2020

Vopsirea parului este cea des intalnita schimbare de look pentru care opteaza femeile. Iar in zilele noastre exista o multime de produse la care poti apela. De la clasica vopsea de par pana la samponul colorant, ai diferite optiuni la indemana. Diferenta consta in ceea ce iti doresti sa obtii de la produsul pe care il folosesti. Daca iti doresti sa obtii o schimbare de look interesanta, dar temporara, fara sa apelezi la sfatul unui specialist, incearca samponul colorant. Citeste ce proprietati benefice are si care este metoda de aplicare corecta. [detalii]

Vopsea de par cu amoniac sau fara? Diferente si recomandari

Vopsea de par cu amoniac sau fara? Diferente si recomandari

de Alege Sanatos 21 Oct 2019

Preocuparea pentru un stil de viață sănătos se răsfrânge și asupra produselor de înfrumusețare pe care le folosim. Atenția a căzut asupra vopselei de păr fără amoniac în ultima perioadă, un produs pe care specialiștii în domeniu îl recomandă in defavoarea vopselei cu amoniac. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.