Descriere:
Gasit in multe plante, este un produs natural care apartine clasei flavone. Acesta este un solid cristalin galben, care a fost folosit pentru vopsirea lanii.
Apigenina este recunoscuta ca un flavonoid bioactive cu proprietati:
-
antiinflamatoriia
-
antioxidante
-
antiangiogenice
-
antialergice
-
antigenotoxice
-
anticanceroase.
Studiile epidemiologice sugereaza ca o dieta bogata in flavone reduce riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer: de san, tract digestiv , piele si prostata . Expertii de la Universitatea de Stat Ohio au descoperit ca apigenina poate bloca abilitatea celulelor canceroase de la san de a supravietui mai mult decat celulele normale, oprind raspandirea lor si facandu-le mai sensibile la tratamentul medicamentos.
De asemenea, apigenina joaca un rol protector impotriva altor boli afectate de procesul oxidativ, cum ar fi tulburarile cardiovasculare si neurologice. Apigenina are , de asemenea, proprietati detoxifiante, prin inducerea UGT – glucuroniltransferazei responsabile pentru reactia conjugarii acidului glucuronic .
Apigenina se gaseste in multe fructe si legume, mai ales in patrunjel, telina si ceai de musetel.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au depistat efecte adverse negative aparute in urma utilizarii acestui ingredient.