Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Citratul de sodiu este sarea de sodiu a acidului citric, avand rol de substanta alcalina in corpul uman.
Conform Codex Alimentarius, citratul trisodic poate fi folosit ca regulator de aciditate, emulgator, stabilizator.
Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
01.8.2 Zer uscat si produse din zer, excluzand branzeturile din zer - gmp
02.1.1 Ulei din unt, grasimi anhidre din lapte, unt clarificat - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Citrati de sodiu (331(iii) – Citrat trisodic).
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, citratul trisodic poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de citrat de sodiu poate cauza:
Probleme la nivelul muschilor (spasme si contractii necontrolate si dureroase)
Hipernatremie
Cresterea nivelului de potasiu
Probleme la nivel digestiv (diaree)
Consumul de citrat trisodic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.