Descriere:
Concentratul din ardei rosu se obtine prin eliminarea apei din ridichi in timpul prelucrarii si apoi re-adaugarea apei in timpul reconstituirii.
Ardeiul rosu este mai sanatos decat cel verde; el contine o cantitate de vitamine A si C de doua ori mai mare decat acesta.
Este unul dintre putinele alimente care contin licopen, o substanta cu efecte antitumorale in cancerul de prostata , sani, vezica urinara , pancreas, plamani si piele, in cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal.
Sursa bogata de:
- fibre alimentare
- vitamine A, C, E, K si B6
- acid folic
- potasiu
Beneficiile ardeiului iute:
• stimulant
• antiseptic (contine o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten)
• regularizeaza curgerea sangelui
• intareste inima, areterele si nervii.
• determina arderea rapida a grasimilor din corp
• sporeste apetitul
• actioneaza ca un expectorant, astfel este util persoanelor care sufera de astm, bronsite cronice, sinuzite sau congestii datorate racelii sau gripei
• bun coagulant
• imbunatateste memoria
• previne atacurile cardiace
• face bine corzilor vocale
• elimina starea de oboseala
• are efect antiinflamator.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Majoritatea caloriilor continute de catre ardeiul rosu provin din zaharuri.