Descriere:
Ficatul de pui este un produs controversat din cauza faptului ca, pe langa elementele nutritive le contine, este bogat in colesterol. In ficat sunt stocate toxinele. 100 de grame de ficat de pui contine 250 mg de colesterol.
In ficatul de pui gasim cantitati mari de vitamina A si D si vitamina B12, dar si vitamina C care ajuta la intarirea sistemului imunitar, crescand rezistenta la diverse infectii.
Este o sursa foarte buna de proteine, fosfor, dar si de fier (hemic)care ajuta la prevenirea anemiei. Fierul din ficatul de pui se absoarbe in cantitati mult mai mari decat fierul din legume, 10-30% fata de 2-10%. Proteinele si fosforul sustin rezistenta parului, a unghiilor, a dintilor si a oaselor.
De asemenea, ficatul de pui mai contine si acid folic, astfel incat ficatul de pui are capacitatea de a imbunatatii fertilitatea.
Ficatul de pui contine aproximativ 60 % din aportul zilnic de acid folic recomandat, bazat pe o dieta de 2.000 de calorii.
Fiind sarac in tesut conjunctiv si grasimi, fica¬tul este foarte usor de digerat.
Este important sa consum ficat de pui ce provine de la animale crescute in conditii naturale, fara hormoni si pesticide.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de ficat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.