Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: FOS; FRUCTO-OLIGO-ZAHARIDE
Descriere:
Substanta probiotica
Fructooligozaharidele sunt carbohidrati ce se gasesc in mod natural in concentratii foarte mici in alimente precum sfecla, anghinarea, cicoarea, bananele.
Consumate zilnic, FOS stimuleaza dezvoltarea bacteriilor benefice din tractul intestinal. Aceste bacterii, la randul lor, mentin sanatatea intestinala si combat bacteriile rele precum E.coli, Clostridium sau Salmonella.
FOS au acelasi gust dulce si textura precum obisnuitul zahar, dar cu capacitate de indulcire redusa la jumatate si doar 10% din caloriile acestuia.
FOS stimuleaza productia de acizi grasi cu lant scurt, in special a acidului butirat (combustibilul) colonului.
Fructo-oligo-zaharidele fermenteaza in tractul digestiv si, in acest mod, faciliteaza absobtia calciului.