Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Functii: stabilizator, agent de ingrosare
Descriere:
Materie proteica formata dintr-un sir de aminoacizi (glicina, prolina, alanina, valina, hidroxiprolina).
proteina de origine animala.
este extrasa din pielea de porc, restul fiind obtinute din oase si piele de bovine. O categorie aparte de gelatina este obtinuta din peste.
nu sunt cunoscute surse de gelatina vegetale.
Produs de cofetarie preparat din sirop de fructe sau dintr-o crema dulce, inchegata cu foi de gelatina.
Gelatina este folosita in:
industria alimentara
la fabricarea hartiei
industria fotografica
medicina
ca mediu nutritiv pentru cultivarea bacteriilor.
Este foarte utila pentru intarirea unghiilor, oaselor, articulatiilor.