Functii: liant
Descriere:
-
Ceara de tarate de orez obtinuta prin hidrogenare
Principalele componente ale ingredientului sunt acizii alifatici (acizii de ceara) si esterii alcoolilor superiori. Acizii alifatici sunt formati din acidul palmitic, acidul behenic, acidul lignoceric si alti acizi de ceara. Esterii alcoolilor superiori constau in principal din ceryl alcool si alcool melissyl.
Ceara din tarate de orez contine si alti constituenti, cum ar fi acizii grasi liberi (acid palmitic), squalene si fosfolipide.
Ceara de tarate de orez este comestibila si poate servi ca un substitut pentru ceara carnauba in majoritatea aplicatiilor datorita punctului sau de topire relativ ridicat.
Acesta este utilizat in compozitia cerii de acoperire de hartie, acoperiri textile, explozivi, fructe si legume, produse de patiserie, produse farmaceutice, lumanari, textile si panglici pentru masini de scris, cerneluri de imprimare, lubrifianti, creioane colorate, adezivi, guma de mestecat si produse cosmetice.
In cosmetica, ceara de tarate de orez este folosita ca un emolient si este materialul de baza al unor particule de exfoliere. Acesta poate fi utilizat in formulari anhidre (nu contin apa) cum ar fi unturile de corp si balsamurile de buze, in emulsii, creme si lotiuni.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice in conditiile si limitele de concentratie prezente in actul de Evaluarea a Sigurantei.
Grupul de experti al Cosmetic Ingredient Review (CIR) a depistat urme de pesticide si bifenili policlorurati (PCB) in uleiul de tarate de orez utilizat pentru gatit. Ei au indicat ca nivelul de pesticide si BPC nu trebuie sa depaseasca nivelurile raportate in prezent pentru ingredientele derivate din orez, folosite in produse cosmetice si produse de ingrijire personala.