Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
acidul kojic este fabricat din mai multe tipuri diferite de ciuperci. Apare, de asemenea, in urma fermentarii anumitor alimente: sake japonez, sos de soia si vinul de orez.
Acidul kojic inhiba si previne formarea tirozinei, care este un aminoacid necesar pentru a produce melanina. Melanina este pigmentul care afecteaza culoarea parului, pielii si a ochilor. Deoarece inhiba producția de melanina, acidul kojic poate avea un efect de iluminare.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Cosmetic Ingrediets Review (CIR) a decis ca acidul kojic este sigur de utilizat in produsele cosmetice in concentratii de 1%. Cu toate acestea, unele persoane pot prezenta in continuare efecte secundare sau riscuri in urma utilizarii acestuia.
Dermatita de contact este cel mai frecvent efect secundar al utilizarii acidului kojic. Se poate manifesta prin: roșeata, iritatie, mancarime, eruptii cutanate, piele umflata sau durere si disconfort. Dermatita de contact apare mai frecvent la persoanele cu piele sensibila sau la persoanele care utilizeaza un produs cu o concentratie mai mare de 1% de acid kojic.
in timp, utilizarea pe termen lung a acidului kojic va poate face pielea mai susceptibila la arsuri solare.