Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Laptele praf integral se obtine in urma pasteurizarii si omogenizarii laptelui integral sau prin amestecarea laptelui praf si a celui fluid.
Laptele praf integral prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/4 cana):
159 calorii
21% proteine
31% carbohidrati
48% grasimi
31 mg colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf integral se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
Esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
Propyl gallate - 200 mg/kg;
Sucrogliceride - 10000 mg/kg;
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte praf integral poate cauza:
Reactii alergice
Crestere in greutate
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte praf integral nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.