Descriere:
-
planta leguminoasa anuala, originara din Asia Mica, cunoscuta sub denumirea de mazarea berbecilor.
Nautul este bogat in proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, seleniu sau de oligoelemente) si in complexul de vitamine B.
Datorita faptului ca are o concentratie ridicata de proteine (24%) si un procent consistent de hidrati de carbon si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita si poate inlocui proteinele din carne.
Nautul are in structura sa fibre insolubile care sunt benefice la combaterea constipatiei si la controlul poftei de mancare deoarece produce rapid senzatia de saturatie. Aceste fibre ajuta la curatarea intestinelor.
Consumul de naut reduce nivelul colesterolului rau din sange ceea ce ajuta la preventia afectiunilor cardiovasculare. De asemenea, previne cancerul de colon, combate anemia, distruge parazitii intestinali.
O cana de naut fiert (164 grame) contine:
-
Calorii 269
-
Carbohidrati 45 g
-
Proteine 15 g
-
Fibre 12 g
-
Zahar 8 g
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de naut nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.