Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: ORIGANUM VULGARE
Descriere:
Oregano este o planta culinara, folosita pentru aroma frunzelor sale, care pot fi mult mai aromate atunci cand sunt uscate decat in stare proaspata.
Are un gust aromat, proaspat si usor amar, care poate varia in intensitate.
Oregano de buna calitate poate fi suficient de puternic pentru a amorti limba, dar soiurile adaptate la climatele mai reci au adesea un gust mai slab.
Printre compusii chimici care contribuie la aroma oregano sunt:
carvacrol
timol
limonene
pinene
ocimene
caryophyllene
Oregano este condimentul clasic al sosurilor de paste si pizza, utilizat foarte des in bucataria italiana.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Oregano a fost desemnat ca fiind un ingredient considerat in general sigur (GRAS) de catre Food and Drug Administration (FDA).
Cu toate acestea, uleiul de oregano poate provoca reactii adverse la persoanele alergice la plantele aromatice (familia Lamiaceae).
De asemenea, uleiul de oregano este interzis femeilor gravide sau bolnavilor de anemie feripriva, deoarece acesta poate reduce absorbtia de fier in organism.