Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Valori nutritionale:
Otet de mere (per lingura): 1 mg de calciu; 0,7 mg de magneziu; 1,2 mg de fosfor; 10,8 mg de potasiu; 3 calorii; 0 grasimi
Otet din vin rosu (per lingura): 0,9 mg de calciu; 0,1 mg de fier; 0,6 mg de magneziu; 1, 2 mg de fosfor; 5,8 mg de potasiu; 3 calorii; 0 grasimi
Otet balsamic (per lingura): 4,3 mg de calciu; 0,1 mg de fier; 1,9 mg de magneziu; 3 mg de fosfor; 17,9 mg de potasiu; 3,7 mg de sodiu; 14 calorii
Otet distilat – alb (per lingura): 0,9 mg de calciu; 0,1 mg de magneziu; 0,6 mg de fosfor; 0,3 mg de potasiu; 3 calorii
Conform Codex Alimentarius, otetul se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate, produse proteice, grupa 12.3 Oteturi: lichide produse prin fermentarea etanolului dintr-o sursa potrivita (vin, cidru, etc).
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
Acesulfam de Potasiu - 2000 mg/kg
Aspartam - 3000 mg/kg
Benzoati - 1000 mg/kg
Caramel amoniacal - 1000 mg/kg
Caramel sulfit de amoniu - 50000 mg/kg
Neotam - 12 mg/kg
Polivinilpirolidona - 40 mg/kg
Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu - 300 mg/kg
Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 400 mg/kg
Sulfiti - 100 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), otetul poate contine:
Zaharuri si melase, caramelizate (E 150a-d)
Dioxid de sulf – sulfiti (E 220-228)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de otet poate cauza:
Reactii alergice
Arsuri la stomac
Iritatii la nivelul gatului si esofagului
Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
Ulcer
Scaderea nivelului de potasiu (atunci cand este folosit pe termen lung)
Consumul de otet nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.