Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Pasta de alune (untul de arahide, cum este cel mai des denumit) contine (2 linguri):
13,8 mg de calciu
57 mg de magneziu
2,95 g de zahar sau 12 calorii
1,9 g de fibre
8,03 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, pasta de alune se regaseste in subgrupa 04.2.2 Legume procesate (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge marine, nuci si seminte, - 04.2.2.5 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge marine, piureuri si paste din seminte si nuci (exemplu: pasta de alune – pasta usor de intins obtinuta din arahide prajite si maruntite si ulei de arahide).
Aditivi pe care ii poate contine:
Acesulfam de potasiu - 1000 mg/kg
Aspartam - 1000 mg/kg
Benzoati - 1000 mg/kg
Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
Carmin - 100 mg/kg
Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
Carotenoizi - 50 mg/kg
Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 100 mg/kg
Etilen-diamina tetraacetat de calciu disodiu - 250 mg/kg
Extract din coaja de strugure - 100 mg/kg
Hidroxibenzoati, para- - 1000 mg/kg
Neotam - 33 mg/kg
Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu - 160 mg/kg
Steviol glicozid - 330 mg/kg
Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 400 mg/kg
Sulfiti - 500 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de pasta de arahide poate cauza:
Reactii alergice
Boli cardiovasculare
Obezitate
Toxicitate la nivelul organelor/ cancer (datorita contaminantului – aflatoxina)
Consumul de pasta de arahide nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.