Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
se regaseste sub 3 forme: solida (pudra sau boabe), solutie apoasa, emulsie inversata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient (cu mai putin de 0.2% monomeri de acrilamida) ca peliculogen in capsulele gelatinoase moi. Polyacrylamide poate fi folosit si ca adeziv dentar (dispozitiv medical).
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie. Este recomandat ca monomerul de acrilamida sa se regaseasca in cosmetice si produse de ingrijire personala intr-o concentratie de pana la 5ppm (parti per milion).
Conform Directivei UE 1223/2009, Polyacrylamide este restrictionat conform Anexei III, Partea I si poate fi folosit in produsele leave-on destinate ingrijirii corpului si alte produse cosmetice in concentratii reziduale de acrilamida de pana la 0.1 mg/kg, respectiv 0.5 mg/kg.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda continuarea eforturilor de a reduce concentratia de acrilamida din produsele alimentare.