Descriere:
Siropurile concentrate se prepara prin amestecarea produsului de baza (fructe sau legume) cu apa si, de obicei, cu o cantitate mare de zahar (1-2 kg). Ingredientele se fierb pana la topirea zaharului, dupa care se lasa sa se raceasca.
Siguranta/Rating ingredient:
Este recomandat consumul moderat din cauza continutului de fructoza din sirop care poate duce la aparitia hiperinsulinemiei, a hipertrigliceridemiei, a intolerantei la glucoza si a sindromului metabolic. Bolnavii de diabet ar trebuie sa il consume cu atentie tocmai din cauza continutului de fructoza.
Atentie la tipul siropului. Chiar daca este mentionat ca este “natural” s-ar putea ca respectivul sirop sa fi trecut prin procese indelungate de rafinare chimica, care schimba structura enzimatica a siropului, transformandu-l astfel intr-o fructoza chimica artificiala. Fructoza rafinata este transformata in trigliceride, care sunt depozitate sub forma de grasime.