Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Zaharul invertit:
Contine aproximativ 4 calorii/g
Denumit si miere artificiala
Nu contine zaharoza (nu mai trebuie invertit in organism)
Conform Codex Alimentarius, siropul de zahar caramelizat se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.3 Solutii si siropuri de zahar, inclusiv (partial) invertite: zaharul inveritit reprezinta un amestec echimolar din glucoza si fructoza produse in urma hidrolizei sucrozei.
Aditivi pe care ii poate contine:
Riboflavine - 300 mg/kg
Sulfiti - 70 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de sirop de zahar invertit poate cauza:
Reactii alergice
Crestere in greutate (obezitate)
Diabet
Boli cardiovasculare
Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de sirop de zahar invertit nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.