Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: BENZOIC ACID, 4-HYDROXY-, METHYL ESTER, SODIUM SALT
Functii: conservant
Descriere:
sarea de sodiu a methyl 4-hydroxybenzoate (methylparaben)
antibacterian si anti-fungic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Da
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare.
Sodium Methylparaben poate fi folosit si ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.
Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Methylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita de consum totala zilnica a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.