Descriere:
Uleiurile rafinate sunt in mod natural mai bine filtrate decat cele nerafinate, de obicei, la temperaturi mari, dar fara produse chimice concentrate sau daunatoare.
Rafinarea reduce nivelul de nutrienti si aroma. Se elimina, de asemenea, impuritatile, particulele si rasinile si astfel acestea sunt in mod natural mult mai stabile pentru gatit si au un termen de garantie mai mare deci reprezinta o alegere buna pentru gatit la temperaturi ridicate si la prajit.
Uleiul vegetal nehidrogenat (nesaturat) reprezinta varianta sanatoasa a celui hidrogenat (saturat).
Uleiul de palmier poate fi extras fie din pupla rosie a fructului de palmier (ulei de palmier rosu) sau din semintele aceluiasi fruct (ulei de palmier nucleu). Ceea ce ramane dupa extragerea din uliul rosu a tuturor vitaminelor bune pentru cosmetica este ulterior rafinat, dezodorizat, albit si partial sau total hidrogenat, rezultand uleiul de palmier alb. Acesta este preferat industriei alimentare, iar uleiul rosu este isi dovedeste eficienta in cosmetica.
Uleiul de palmier este este usor absorbit si digerat; nu contine colesterol. Este o sursa bogata de vitaminele A, E si beta-caroten.
Uleiul de palmier nehidrogenat este bun pentru prajit deoarece acesta se distruge la o temperature mai mare (230 grade Celsius) decat este cea de prajire (180-200 grade Celsius). In momentul in care se distruge, uleiul descarca produsi toxici, chiar cancerigeni.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de ulei de palmier rafinat, nehidrogenat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.