Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Zara traditionala este un lichid ramas dupa baterea untului.
In combinatie cu bacteriile aerobe, acest lichid se ingroasa si devine acru, cu o aroma placuta.
Zara comerciala este obtinuta prin adaugarea unei culturi specifice de bacterii lactice in laptele pasteurizat dulce sau degresat partial sau total. Dupa adaugarea culturii, laptele este lasat la fermentat pentru 12 - 14 ore la o temperatura joasa (optim 20°C). Poate fi sarat sau nesarat.
Zara este un aditiv excelent pentru biscuiti, clatite si alte produse.
Zara este mai scazuta in grasimi decat laptele obisnuit;
Are un continut ridicat de K, B12, Ca, B2, P;
Este mai usor digerabila, recomandandu-se clar pentru probleme digestive;
Are mai mult acid lactic decat laptele degresat;
Un pahar de zara contine:
Calorii - 99 kcal
Grasime - 2,2 g
Este mai putin caloric decat laptele (un pahar de lapte contine 157 calorii)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de zara nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.