Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Aqua Carpatica - Apa naturala plata

Nota 7.2 / 10 din 437 voturi
Aqua Carpatica - Apa naturala plata
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: SC Carpathian Springs SA

 

Descriere Aqua Carpatica - Apa naturala plata

Apa naturala plata (necarbogazoasa)

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro.

Cantitate: 0.5 / 2 l.

Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente considerate a fi sigure si 1 ingredient cu risc mediu de dauna.


Apa plata Aqua Carpatica este extrasa din izvorul de apa minerala naturala (plata) Bajenaru.

 

Apa plata ce contine peste 100mg/l de calciu este contraindicata persoanelor care au afectiuni ale rinichilor sau bilei. Apa plata Aqua Carpatica contine 48.33mg/l.

 
Apa plata ce contine o cantitate ridicata de sodiu este contraindicata celor care sufera de afectiuni ale inimii (hipertensivi) sau bebelusilor. 
Apa plata Aqua Carpatica contine 0.75mg/l.
 
Apa plata ce contine o cantitate mare de magneziu sunt mai sanatoase. Apa plata Aqua Carpatica contine 15.2 mg/l magneziu.

Limita impusa de Uniunea Europeana in ceea ce priveste azotatul (nitratul) pentru imbutelierea apei este de maxim 50 de mg/litru. Apa plata Aqua Carpatica contine 0.8 mg/litru.
 

 

Ingrediente Aqua Carpatica - Apa naturala plata

CALCIU, MAGNEZIU, SODIU, HIDROGENOCARBONAT, AZOTAT (NITRAT)

Compozitia chimica:
  • calciu: 48.33mg/l,
  • magneziu: 15.2mg/l,
  • sodiu: 0.75mg/l,
  • hidrogencarbonat: 219.6mg/l,
  • azotat: 0.8mg/l.

Ph (20°C) 7.21.

Mineralizare totala: 278.8mg/l.

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatorul ingredient:
 

Nitrati sunt compusi organici care contamineaza panza freatica datorita agriculturii intensive.

Un nivel mare de nitrati in apa plata (peste 10mg/litru) poate provoca o anomalie sanguina fatala pentru bebelusii sub 10 luni, numita metemoglobinemie (incetinirea circulatiei oxigenului prin sange).

 
 
 

Data analizei: 2015-01-11


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • Element chimic prezent in natura si in corpul uman.
Calciul este necesar organismului pentru o buna soliditate osoasa cat si pentru functionarea muschilor.

Acest mineral se regaseste in oase si dinti (contin aproximativ 1 kg de calciu) si asigura soliditatea lor.

Corpul uman nu produce calciu. Cel mai bun mod de a obtine mai mult calciu este de a introduce in dieta alimente care il contin. In mare parte, calciul este gasit in lactate – 60-80% din calciul total consumat.  Alte alimente care sunt bogate in calciu:
  1. spanac
  2. nap
  3. boabe de soia
  4. fasole alba
  5. unii pesti, cum ar fi sardine, somonul, bibanul si pastravul
  6. suc ​​de portocale
  7. fulgi de ovaz
  8. cereale pentru micul dejun
Studiile au aratat: calciul ajuta nu doar la prevenirea osteoporozei dar si la piederea in greutate. De asemenea, este implicat in reglarea fluxului de sange si eliberarea hormonilor in corp.

Doza zilnica recomanda:
Sugari: 0-5 luni: 210 mg/zi
6-11 luni: 270 mg/zi
 
Copii: 1-3 ani: 500 mg/zi
4-8 ani: 800 mg/zi
9-18 ani: 1300 mg/zi
 
Adulti: 19-25 de ani: 1000 mg/zi
51-70 de ani:1200 mg/zi.
 
Femeile au un necesar de calciu particular: 
- cele insarcinate: 1300 mg/zi
- peste 50 de ani: 1500 mg/zi.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este interzis consumul de calciu persoanelor  care sufera de o supraincarcare cu acest mineral (hipercalcemie, calcul urinar) si pacientilor tratati cu digitalice (medicamente utilizate in cardiologie).

 

Descriere:

oligoelement indispensabil organismului, care intervine in numeroase si importante reactii fiziologice (metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor, in excitabilitatea neuromusculara, in activitatile enzimatice, in permeabilitatea celulara, in coagularea sangvina etc.) 

Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor.
 
Contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si previne atacurile de inima.
 
Magneziul se gaseste in cereale (griu, orz, porumb), legume de culoare verde inchis, cartofi, sfecla rosie, polen, precum si fructe: banane, smochine, curmale, migdale, nuci, verdeturi.
 
Organismul uman are nevoie de circa 250 pina la 350 mg de magneziu pe zi (5-6 mg/kg).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este intotdeauna important sa urmati corect dozele prescrise de magneziu; supradozajul de magneziu poate duce la complicatii grave, cum ar fi incetinirea batailor inimii, scaderea tensiunii arteriale, greata, somnolenta, etc.
  • Consumul de magneziu poate avea efect laxativ.

Sinonime: NATRIU

 

Descriere:

  • Element chimic alcalin, metal moale, alb-argintiu, maleabil si ductil, foarte reactiv; natriu
Present din abundenta in lichidele extracelulare ale organismului, dar putin abundent in celule. Nivelul sodiului in plasma reflecta starea de hidratare a celulelor.
 
Sodiul este eliminat din organism in timpul exercitiilor fizice.
 
Sodiul se regaseste in: alune sarate, muraturi, masline, sosuri pentru salate, biscuitii din grau integral, produse din carne (mai ales jambonul si sunca), legume, peste si carnea conservata.

Cantitatea zilnica recomandata: 2.4 g.
 
Actiuni:
  • regleaza volumul de lichide;
  • asigura permeabilitatea membranei celulare si permite circulatia normala a tuturor agentilor indispensabili organismului;
  • amelioreaza transmiterea impulsului nervos si muscular.
  • mentine presiunea sangelui
  • contribuie la forta musculara

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Excesul de sodiu duce la hipertensiunea arteriala.
Deficienta de sodiu se observa datorita simptomelor initiale: oboseala  si confuzia. Poate duce apoi la conditii mai grave de apoplexie sau chiar coma si moarte.
 

Sinonime: HCO3; BICARBONAT

 

Descriere:

Sare a acidului carbonic, in care un atom de hidrogen a fost inlocuit printr-un metal. Exista mai multe tipuri de bicarbonat: de sodiu, amoniu, calciu.
 
Duritatea temporara a apei se indeparteaza prin fierberea apei, cand bicarbonatii se descompun si depun carbonatii respectivi.
 
Aceste saruri genereaza fenomenul de alcalinitate a apei. Bicarbonatii si carbonatii din apele naturale insotesc de obicei ionii de calciu si magneziu.
Reactii adverse:

 

Descriere:

Azotatul (sau nitratul) este un ion poliatomic cu formula moleculara NO3- si cu o masa moleculara de 62.0049 g / mol. 
 
Nitratii nu ar trebui confundati cu nitritii. Atat nitratii, cat si nitritii, sunt larg folositi in agricultura.
 
Nitrati sunt compusi organici care contamineaza panza freatica datorita agriculturii intensive.
 
Apa pura contine nitrat in proportie de 0.2 mg/l.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Un nivel mare de nitrati in apa plata (peste 10mg/litru) poate provoca o anomalie sanguina fatala pentru bebelusii sub 10 luni, numita metemoglobinemie (incetinirea circulatiei oxigenului prin sange).

Nitratii manifesta un efect nociv asupra sanatatii organismului intrucat acestia se pot transforma in nitrozamine, ce sunt cancerigene pentru om. 
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Aqua Carpatica - Apa naturala plata"

3 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Aqua Carpatica - Apa naturala plata"

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Elena-Alina Constantinescu 20 Oct 2016

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

Sucurile de fructe din comert, un pericol pentru sanatatea copiilor nostri

Sucurile de fructe din comert, un pericol pentru sanatatea copiilor nostri

de Elena-Alina Constantinescu 03 Oct 2016

Un studiu realizat recent de APC Romania privind calitatea bauturilor racoritoare din comert destinate copiilor arata ca un pahar de suc contine 5 lingurite de zahar. Mai mult, pe langa zahar, mai contine aditivi alimentari, arome si conservanti artificiali. [detalii]

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

de Elena-Alina Constantinescu 13 Sep 2016

Potrivit nutritionistilor, dieta sanatoasa (ce include fructe, legume, cereale integrale, carne de curcan, peste) reduce riscul de a suferi de depresie severa. Pe de alta parte, alimentele care cresc riscul acestei afectiuni sunt alimentele procesate, bauturile carbogazoase, dulciurile si cafeaua consumate in exces. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.