Alka - Covrigeii casei cu masline
Nota 7.3 / 10 din 520 voturi Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Proveniti din sudul Italiei si cunoscuti sub denumirea de taralli, covrigeii casei sunt copti in cuptor prin metode traditionale ceea ce le confera fragezime si un gust inconfundabil. La realizarea lor se folosesc doar ingrediente 100% naturale, atent selectionate.
asigura obtinerea produselor bine dezvoltate, cu porozitate fina si uniforma, cu peretii porilor uniformi.
complex de substante chimice, au functia de stabilizator. Sunt folositi cu precadere in productia de vin pentru a putea pastra vinul pentru o perioada de timp mai indelungata.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Faina de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (1/4 cana):
- 100 de calorii
- 0,5 g de grasimi
- 21 g de carbohidrati
- 3 g de fibre
- 4 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina de grau se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
- azodicarbonamide - 45 mg/kg
- peroxid de benzoil - 75 mg/kg
- clor - 2500 mg/kg
- dioxid de clor - 30 mg/kg
- proteaze – gmp
- sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
- Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
- Acid ascorbic (E 300)
- L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de faina de grau poate cauza:
- Reactii alergice (intoleranta la gluten)
- Crestere in greutate
- Probleme la nivel digestiv
Consumul de faina de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Vinul alb nu se obtine din pielita boabelor de struguri, cum e obtinut cel rosu. Fermentatia mustului are loc separat de pielite si seminte.
De aceea produsul final este lipsit de polifenol, substanta prezenta in vinul rosu si care combate cancerul si afectiunile cardiace.
De asemenea, vinurile albe sunt mai sarace in tanin decat cele rosii.
Vinul alb contine (la 150 de mililitri):
-
potasiu - 101 de miligrame - ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor din organism
-
alcool - 14,6 grame - ajuta la cresterea colesterolului bun, HDL, la reducerea riscului de coagulare a sangelui si la scaderea presiunii arteriale.
-
calorii - 118
Soiurile folosite pentru a face vin alb sunt:
-
Chardonnay
-
Chenin Blanc
-
Gewurtztraminer
-
Muscat
-
Pinot Gris
-
Riesling
-
Semillon
-
Sauvignon Blanc.
Vinul alb variaza ca savoare de la foarte sec la dulce, cele mai intalnite arome in acest caz fiind cele de: citrice, mere, pere, grapefruit, lamaie, ananas, pepene, unt, miere, arome florale sau de iarba.
Reactii adverse:
- Restrictii de folosinta:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
Vinul alb este contraindicat persoanelor care sufera de:
-
arterioscleroza
-
nefrita
-
boli ale ficatului
Citeste mai mult
Descriere:
Uleiul din samburi de masline este destul de similar cu ulei de masline in ceea ce priveste compozitia in acizi, avand aceleasi beneficii de sanatate atunci cand este folosit in alimentatie.
Dupa ce extractia mecanica a uleiului de masline este completa, aproximativ 5-8% din ulei ramane in pulpa, care apoi trebuie sa fie extras cu ajutorul solventilor, o tehnica industriala utilizata in productia de cele mai multe alte uleiuri comestibile. Desi uleiul extras in acest mod este inca ulei de masline, la vanzare cu amanuntul nu poate fi pur si simplu numit "ulei de masline". Acest lucru se datoreaza faptului ca international, uleiul de masline se defineste ca fiind "uleiul care provine numai din fructul arborelui de masline, cu excluderea uleiurilor obtinute cu ajutorul unor solventi sau prin procedee de reesterificare".
Informatii nutritionale:
-
824 Kcal / 100 ml) Fapte per 100 ml
-
Total de grăsimi: 100 ml
-
Grasimi saturate: 14 ml
-
Grasimi polinesaturate: 7 ml
-
Grasimi monosaturate: 79 ml
-
Colesterol: 0
-
Total carbohidrati: 0
-
Proteine​​: 0
-
Zaharuri: 0
-
Fibre: 0
-
Sodiu: 0
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Agentia britanica pentru Standarde Alimentare a emis avertismente despre proprietatile posibil cancerigene ale uleiului din samburi de masline.
Citeste mai mult
Functii: potentiator de gust, conservant, agent de textura, agent de intarire
Descriere:
Sarea (clorura de sodiu, NaCl) este un compus mineral esential pentru viata, utilizat atat in alimentatie, cat si in industrie. Are rol in reglarea echilibrului hidric al organismului, functionarea nervilor si contractia musculara.
Tipuri de sare:
- sare de masa – rafinata, contine aditivi antiaglomeranti.
- sare de mare – obtinuta prin evaporarea apei de mare, contine minerale suplimentare.
- sare de Himalaya – roz, bogata in oligoelemente.
- sare kosher – granulatie mai mare, folosita in bucatarie.
Sarea are mai multe utilizari in alimentatie, printre care mentionam urmatoarele:
- potentiator de gust: intensifica si echilibreaza aromele din mancare.
- conservant: previne dezvoltarea bacteriilor in alimente precum muraturile, branzeturile si carnea sarata.
- agent de textura: contribuie la structura painii si a produselor de patiserie, controland activitatea glutenului.
- controleaza fermentatia: regleaza cresterea drojdiei in produse de panificatie.
- agent de intarire: folosit la conservarea legumelor si fructelor pentru a le mentine fermitatea.
Consumul moderat de sare are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece sodiul din compozitia sa este esential pentru functionarea organismului.
Beneficiile consumului moderat de sare:
- regleaza echilibrul hidric
- ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase.
- sustine contractia musculara
- ajuta la absorbtia nutrientilor: contribuie la transportul glucozei si aminoacizilor in celule.
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam maxim 5 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa.
Recomandari de consum general:
- adulti: 5 g/zi
- copii (2-15 ani): mai putin decat adultii, in functie de varsta
- sugari (<2 ani): evitarea adaugarii de sare in alimentatie
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de sare poate cauza:
- Hipertensiune arteriala
- Pietre la rinichi
- Boli cardiovasculare
- Osteoporoza
- Probleme la nivelul tiroidei
Citeste mai mult
Descriere:
Uleiul de masline extravirgin provine direct din masline, fiind supus proceselor de separare, spalare si filtrare. Acesta este considerat a avea cea mai inalta calitate si cel mai bun gust (trebuie sa contina sub 0,8% acid oleic).
Uleiul de masline prezinta urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
-
120 calorii
-
Aproximativ 13,5 g de grasimi: 9,9 g mononesanturate, 1,4 g polinesaturate, 1,9 g acizi grasi saturati
-
2 g de vitamina E
Conform Codex Alimentarius, Standardul 033-1981, uleiul de masline extravirgin se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri). Uleiurile virgine se obtin prin mijloace mecanice (prin presare), prin expunerea la caldura, astfel incat sa nu fie afectata compozitia naturala a uleiului.
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
-
Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
-
Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
-
Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
-
Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
-
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
-
Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
-
Citrati de izopropil - 200 mg/kg
-
Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
-
Polisorbati - 5000 mg/kg
-
Galat de propil - 200 mg/kg
-
Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
-
Citrat de stearil – gmp
-
Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
-
Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul de masline poate contine:
-
Acid lactic (E 270) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
-
Acid ascorbic (E 300) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
-
Alfa-tocoferol (E 307) - numai uleiurile rafinate de masline, inclusiv uleiul din turta de masline
-
Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c) - numai pentru gatit si/sau prajit sau pentru prepararea de sosuri
-
Dimetilpolisiloxan (E 900) - numai uleiuri si grasimi pentru prajit
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de ulei de masline extravirgin poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
Consumul de ulei de masline extravirgin nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Pentru ca este una dintre cele mai bune surse de vitamina E, de acizi grasi Omega 3, Omega 6 si de calciu,
maslina ramane in topul alimentelor foarte sanatoase.
Extractul de masline are un continut mare de calciu, un mineral cu rol fundamental pentru sanatatea oaselor.
Informatii nutritionale 100 de grame de masline
-81 kcal.
-Grasimi: 7 grame.
-Carbohidrati: 5.600 grame.
-Proteine: 1 gram.
Maslinele contin:
-Vitamine: retinol, tocoferol, acid ascorbic si vitamina K.
-Minerale: fier, sodiu si calciu.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Nu au fost constatate efecte negative ale consumului de extract de masline.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.