Actimel - Iaurt de baut cu capsuni
Nota 6.5 / 10 din 498 voturi Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
-
Laptele pasteurizat este laptele obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
-
Laptele semidegresat este laptele tratat termic, al carui continut de grasimi a fost redus.
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat semidegresat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa 01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte pasteurizat semidegresat poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare
-
Boli la nivelul rinichilor
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat semidegresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Functii: indulcitor, conservant
Descriere:
Zaharul este un ingredient folosit pe scara larga in alimentatie si in diverse industrii pentru a indulci alimentele si bauturile
Cel mai utilizat tip de zahar este zaharul alb rafinat (sucroza), obtinut din trestia de zahar sau din sfecla de zahar.
Tipuri de zahar:
-
- zahar alb rafinat (sucroza): este cel mai comun tip de zahar, utilizat in majoritatea produselor de patiserie, bauturi si deserturi
- zahar brun: contine melasa, care ii confera culoarea mai inchisa si un gust mai intens, usor caramelizat.
- zahar pudra: este un un zahar fin, adesea folosit in glazuri si prajituri
- zahar de cocos: obtinut din seva florilor de cocos, este considerat mai putin procesat, avand un indice glicemic mai scazut
- zahar din fructe (fructoza): natural prezent in fructe si utilizat si sub forma concentrata in diverse produse.
Desi nu sunt tehnic "zaharuri" pure, mierea, siropul de artar si siropul de agave sunt alternative mai naturale la zaharul rafinat.
Utilizarile zaharului in alimentatie:
-
- indulcire: zaharul este folosit pentru a indulci alimentele si bauturile, de la cafea si ceai la deserturi, prajituri si bomboane.
- conservare: ajuta la conservarea fructelor si legumelor in gemuri, dulceata si compoturi, prin reducerea activitatii apei, ceea ce impiedica dezvoltarea bacteriilor.
- textura si volum: in patiserie, zaharul contribuie la obtinerea texturii corecte, ajuta la formarea crustei si la inaltarea aluatului.
Zaharul este o sursa rapida de glucoza, care este utilizata de organism ca energie rapida. Este important pentru functionarea creierului si a muschilor, in special in activitati intense.
Organizatiile de sanatate, cum ar fi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), recomanda limitarea consumului de zahar adaugat la mai putin de 10% din totalul caloriilor zilnice, ideal pana la 5% pentru beneficii suplimentare de sanatate. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune aproximativ 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri, ideal 25 de grame.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de zahar este asociat cu o serie de probleme de sanatate, inclusiv obezitatea, diabetul de tip 2, boli de inima, si probleme dentare (carii). De asemenea, poate contribui la cresterea inflamatiei in organism.
De asemenea, zaharul rafinat si alte forme de zahar procesate au un indice glicemic ridicat, ceea ce inseamna ca pot creste rapid nivelul de zahar din sange, avand un impact negativ asupra insulinei si metabolismului.
Citeste mai mult
Descriere:
Pentru 166 de grame de
capsuni:
- calorii 50
- proteine 1 g
- carbohidrati 11.65 g
- fibre dietetice 3.81 g
- calciu 23.24 mg
- fier 0.63 mg
- magneziu 16.60 mg
- fosfor 31.54 mg
- potasiu 44.82 mg
- seleniu 1.16 mg
- vitamina C 94.12 mg
- acid folic 29.38 mcg
- Vitamina A 44.82 IU
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de capsuni nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.
Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele:
-
care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
-
compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de arome poate cauza:
Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
- Sucurile din care se indeparteaza o parte din apa prin concentrare sau crioconcentrare se numesc concentrate.
Concentratul de fructe si de legume este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.
In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.
Proprietati:
- antianemice
- hepatoprotectoare
- hipotensive
- antioxidante
- carminative
- antispastice
- cicatrizante
- antidiareice
- laxative
- depurative
- diuretic
- galactogog
- vermifug.
Sucul de morcov este usor de asimilta de organism si:
- stimuleaza pofta de mancare
- contribuie la cicatrizarea formatiunilor ulceroase gastro-intestinale
- dizolva formatiunile canceroase
- intareste dintii
- stimuleaza apetitul
- ajuta la prevenirea anemiei
- lupta impotriva semnelor imbatranirii (cu ajutorul beta-carotenului pe care il contine)
Specialistii sustin ca ar trebui sa consumam 50 – 60 ml de suc de morcov pe zi.
Concentratul de morcov se utilizeaza si in rol de colorant, evitandu-se astfel colorantii artificiali.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Nu se recomanda consumul de suc de morcov in caz de cataracta si glaucom.
Supradozarea poate determina fotodermatoze (fotosensibilitate, urticarie solara, etc.), cristalizari la nivelul cristalinului.
Consumul de concentrat din morcov poate cauza:
- Reactii alergice
- Crestere in greutate
- Diabet
Consumul de concentrat din morcov nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Concentratul de fructe si legume se obtine prin eliminarea apei din sucul de fructe sau legume in timpul prelucrarii si apoi re-adaugarea apei in timpul reconstituirii.
Apa este eliminata din sucul de fructe pentru a reduce greutatea si volumul sucului, ceea ce il face mai usor de transportat.
Concentratul de fructe si de legume este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.
In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.
Concentratul de fructe este folosit frecvent in sucurile de fructe, cocktailuri si bauturi pentru ca este usor de reconstituit cu ajutorul apei.
Coacazele negre sunt bogate in vitamina C si rutin. Este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare.
Sucul de coacaze este un energizant natural si te scapa de raceli.
Substantele prezente in coacaze ajuta la lupta impotriva cancerului.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de concentrat de coacaze negre din concentrat poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Crestere in greutate
-
Diabet
Consumul de concentrat de coacaze negre nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: DEXTROZA; DGLUCOSE; ANHYDROUS DEXTROSE; CARTOSE; CERELOSE; CORN SUGAR; D-GLUCOSE, ANHYDROUS; DEXTROPUR; DEXTROSE
Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).
Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor.
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
-
sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
-
glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
-
glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
-
Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic.
-
Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des.
-
Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca indulcitor in alimente.
Citeste mai mult
Sinonime: ENZIME
Descriere:
Fermentul este un compus organic de natura proteica, solubil, care provoaca sau accelereaza o reactie.
Fermentii sunt cei care transforma laptele in iaurt in conditii de temperatura constanta pentru o perioada optima de timp.
Fermenti lactici utilizati pentru fabricarea iaurtului sunt:
-
Streptococcus thermophilus
-
Thermobacterium bulgaricus
In prezent, iaurtul este imbogatit cu alti fermenti benefici, cum ar fi: Lactobacilus bifidus, care completeaza actiunea fermentilor naturali din iaurt. Fermentul lactobacilus este acel care confera iaurtului un gust mai acrisor.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Numeroase studii au confirmat faptul ca bacteriile de fermentare existente in iaurt pot intradevar favoriza scaderea nivelului colesterolului.
Citeste mai mult
Descriere:
Vitamina D joaca un rol esential in mentinerea sanatatii, contribuind la reglarea cantitatii de calciu si fosfor, necesare pentru mentinerea sanatoasa a oaselor si a dintilor.
Cei mai multi oameni isi iau vitamina D de la lumina soarelui si printr-o dieta corespunzatoare.
Forme ale vitaminei D:
-
Vitamina D1 compusa din ergocalciferol si lumisterol
-
Vitamina D2 ergocalciferol (sintetizat din ergosterol)
-
Vitamina D3 colecalciferol
-
Vitamina D4 22-dehidroergocalciferol
-
Vitamina D5 sitocalciferol
Beneficiile asupra sanatatii:
-
mentine sanatatea sistemului osos
-
previne si trateaza multe forme de cancer
-
joaca un rol esential in dezvoltarea si functionarea cerebrala
Doze zilnica recomandata este de 600 Ul de vitamina D, cu exceptiile urmatoarelor categorii:
-
sugari - 400 UI
-
adolescenti - 400-600 UI
-
adulti cu varste de peste 70 de ani - 800 UI
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de Vitamina (peste 4.000 UI) poate duce la un risc crescut de hiperabsorbtie a calciului, care se poate depune pe artere. Acest lucru poate duce la obturari sau chiar blocaje ale sangelui, provocand infarct sau accident vascular cerebral.
Citeste mai mult
Sinonime: CLORHIDRAT DE PIRIDOXINA
Descriere:
Vitamina B6 este o vitamina hidrosolubila foarte sensibila la lumina, dar rezistenta la caldura si la procesul de oxidare.
Cele trei forme principale ale vitaminei B6 sunt piridoxina, piridoxal și piridoxamina, care, in ficat, sunt convertite in piridoxal 5'-fosfat (PLP) - un cofactor in multe reacții ale metabolismului aminoacizilor.
Vitamina B6 are un rol important in
-
formarea hemoglobinei
-
metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor si lipidelor (indeosebi al acizilor grasi esentiali), fiind si stimulent muscular
-
influenta benefica asupra pielii
-
procesul de crestere.
Piridoxina intervine in mod esential in :
-
buna functionare a sistemului nervos, a maduvei osoase
-
producerea de globule rotii si de anticorpi
-
controlarea echilibrului sodiului si al potasiului, al sistemului muscular si osos
-
metabolismul colesterolului, impiedicand depunerea acestuia pe peretii interiori ai arterelor (ateroscleroza)
-
crestere si reproducere.
Pentru adulti, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 1,6-2,5 (3) mg, direct proportional cu aportul de proteine.
Pentru femei, in perioada sarcinii, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 4-6 (7) mg.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Hipovitaminoza B6 apare rar si duce la:
-
tulburari nervoase (iritabilitate, labilitate psihica, slabiciune generala, greutate la mers etc.)
-
aparitia unor boli de piele
-
incaruntirea prematura si caderea parului
-
furnicaturi si amortirea extremelor
-
dureri abdominal
-
scaderea capacitatii organismului de a se apara in caz de infectii etc
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.