Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Napolact - Iaurt cedra din lapte de vaca, bivolita si oaie

Nota 7.2 / 10 din 909 voturi
Napolact - Iaurt cedra din lapte de vaca, bivolita si oaie
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Napolact

 

Descriere Napolact - Iaurt cedra din lapte de vaca, bivolita si oaie

Iaurt cedra din lapte de vaca, bivolita si oaie

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Dintr-o reteta unica, in care folosim lapte de vaca, bivolita si oaie doar din Inima Ardealului, n-ar putea sa iasa decat un iaurt cum nu s-a mai pomenit: iaurtul Cedra. Cu fiecare lingurita te vei bucura de gustul autentic al Ardealului, care-ti aminteste ca lucrurile bune au nevoie de rabdare, pricepere si ajutor de la natura.

Cantitate: 140g.

Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente considerate a fi sigure.

Laptele de bivolita contine cu 58% mai mult calciu decat cel de vaca si cu 43% mai mult colesterol. Este bogat in magneziu, potasiu si fosfor, vitamine (B12, E, A si riboflavina). 100 ml de lapte de bivolita contin 100 kcal, marea majoritate provenind din grasimi.  La fel ca si proteinele, acestea sunt greu digerabile, spre urmare acest lapte nu este tocmat indicat pentru diete.


Laptele de oaie contine calciu intre 162 si 259 mg/100 g, mai mult decat exista in cel de vaca. Pe langa acesta, mai regasim si  fosfor, sodium, magneziu, zinc si fier. 

In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

 

Valori nutritionale per 100g

Valoare energetica
94 kcal
Grasimi/Lipide
7 g
Carbohidrati/Glucide
4.1 g
Proteine
3.7 g
Calciu (100g): 135 mg.

 

Ingrediente Napolact - Iaurt cedra din lapte de vaca, bivolita si oaie

Lapte de vaca pasteurizat, SMANTANA, LAPTE DE BIVOLITA, LAPTE DE OAIE, CULTURI LACTICE SELECTIONATE

Contine lapte de bivolita in proportie de 10% si lapte de oaie in proportie de 10%.

Produs din late pasteurizat la temperatura inalta.

Data analizei: 2016-10-17


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Produs lactat, compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat.
 
Smantana se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros si uscat. Urmatoarea etapa a producerii de smantana este smantanirea laptelui prins sau extragerea grasimii prin centrifugare.
 
Componentele standard continute in smantana sunt: 
  • apa (45-68%)
  • grasimi (25-60%)
  • proteine (1,6–2,5%)
  • lactoza (2,4-3,5%).
Exista mai multe tipuri de smantana:
  • smantana sau lapte pentru cafea (10-15% grasimi)
  • smantana pentru gatit (12-30 % grasimi  sau 30-35% grasimi)
  • smantana dulce (lichida) (30-40% grasimi)
  • smantana dubla (minim 55% grasimi)
  • smantana maturata - obtinuta prin pasteurizare si maturare cu adaus de acid lactic. 
  • smantana acra fermentata (maxim 30% grasimi)
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Smantana este contraindicata in cazurile de:
  • ulcer stomacal sau intestinal
  • gastrita cu aciditate ridicata
  • obezitate.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

In comparatie cu laptele de vaca, laptele de bivolita este mai gras, spre urmare are o textura mai densa si mai cremoasa.  Are cu 40% mai multe proteine, iar aceste sunt rezistente la procesarea chimica. 
 
100 ml de lapte de bivolita contin 100 kcal, marea majoritate provenind din grasimi.  La fel ca si proteinele, acestea sunt greu digerabile, spre urmare acest lapte nu este tocmat indicat pentru diete.
 
Laptele de bivolita contine cu 58% mai mult calciu decat cel de vaca si cu 43% mai mult colesterol. Este bogat in magneziu, potasiu si fosfor, vitamine (B12, E, A si riboflavina).
 
Consumul de lapte de bivolita intareste oasele si dintii, previne anemia si bolile cardiovasculare,  intareste sistemul imunitar. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Laptele de capra este bogat in grasimi de aceea nu este recomandat consumul persoanelor care au probleme cu greutatea, sufera de hipertensiune sau au probleme hepatice.
 
Consumul de lapte de bivolita nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Laptele de oaie contine calciu intre 162 si 259 mg/100 g, mai mult decat exista in cel de vaca. Pe langa acesta, mai regasim si  fosfor, sodium, magneziu, zinc si fier. 
 
Concentratia mare de lactoza contribuie la prevenirea bolilor sistemului nervos. In laptele de oaie regasim si o cantitate mare de antioxidanti care ajuta la o buna functionare a sistemului imunitar. Proteinele din lapte ajuta la dezvoltarea sistemului muscular, iar laptele de oaie contine de trei ori mai multe proteine decat alte tipuri de lapte. Pe langa acestea, acest lapte este bogat si in magneziu care contribuie la tratarea insomniilor, echilibrarea tensiunii arteriale. 
 
Asociatia Britanica a produselor lactate de ovine sustine ca laptele integral de oaie este mai bogat in grasimi decat cel de vaca (6,7 vs 2,5 %), in riboflavina/vitamina B2 (4,3 mg/l vs. 2,2 mg/l), tiamina/vitamina B1 (1,2 mg/l vs. 0,5 mg/l), niacina/vitamina B3 (5,4 mg/l vs. 1,0 mg/l), acid pantotenic/vitamina B5 (5,3 mg/l vs. 3,4 mg/l), vitamina B6 (0,7 mg/l vs. 0,5 mg/l), vitamina B12 (0,09 mg/l vs. 0,03 mg/l) si biotina/vitamina H (5,0 mg/l vs. 1,7 mg/l).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de lapte de oaie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Napolact - Iaurt cedra din lapte de vaca, bivolita si oaie"

4 + 2 =

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

Reteta de cheesecake vegan cu iaurt de cocos

Reteta de cheesecake vegan cu iaurt de cocos

de Alege Sanatos

O prajitura buna nu strica niciodata, mai ales daca ati redus considerabil zaharul si ati mancat cat mai echilibrat in ultima perioada. [detalii]

Tratament facial cu capsuni si iaurt

Tratament facial cu capsuni si iaurt

de Alege Sanatos

In general, obisnuim sa mancam capsuni si iaurt atunci cand simtim nevoia de ceva dulce, insa aceasta combinatie poate fi folosita cu succes si in tratamentele faciale. [detalii]

Ce sa mananci la micul dejun primavara

Ce sa mananci la micul dejun primavara

de Alege Sanatos

Micul dejun nu este o masa foarte complicata. Poti alege oua, branza, rosii, iaurt si lista cu alte tipuri de alimente folosite la masa de dimineata poate continua. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016