Napolact - Iaurt cedra din lapte de vaca, bivolita si oaie
Nota 7.2 / 10 din 909 voturi Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Dintr-o reteta unica, in care folosim lapte de vaca, bivolita si oaie doar din Inima Ardealului, n-ar putea sa iasa decat un iaurt cum nu s-a mai pomenit: iaurtul Cedra. Cu fiecare lingurita te vei bucura de gustul autentic al Ardealului, care-ti aminteste ca lucrurile bune au nevoie de rabdare, pricepere si ajutor de la natura.
Contine lapte de bivolita in proportie de 10% si lapte de oaie in proportie de 10%.
Produs din late pasteurizat la temperatura inalta.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.
Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml):
-
140 calorii
-
8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
-
8 g de proteine
-
24 mg colesterol
-
383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa 01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare
-
Boli la nivelul rinichilor
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Produs lactat, compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat.
Smantana se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros si uscat. Urmatoarea etapa a producerii de smantana este smantanirea laptelui prins sau extragerea grasimii prin centrifugare.
Componentele standard continute in smantana sunt:
-
apa (45-68%)
-
grasimi (25-60%)
-
proteine (1,6–2,5%)
-
lactoza (2,4-3,5%).
Exista mai multe tipuri de smantana:
-
smantana sau lapte pentru cafea (10-15% grasimi)
-
smantana pentru gatit (12-30 % grasimi sau 30-35% grasimi)
-
smantana dulce (lichida) (30-40% grasimi)
-
smantana dubla (minim 55% grasimi)
-
smantana maturata - obtinuta prin pasteurizare si maturare cu adaus de acid lactic.
-
smantana acra fermentata (maxim 30% grasimi)
Reactii adverse:
- Restrictii de folosinta:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
Smantana este contraindicata in cazurile de:
-
ulcer stomacal sau intestinal
-
gastrita cu aciditate ridicata
-
obezitate.
Citeste mai mult
Descriere:
In comparatie cu laptele de vaca, laptele de bivolita este mai gras, spre urmare are o textura mai densa si mai cremoasa. Are cu 40% mai multe proteine, iar aceste sunt rezistente la procesarea chimica.
100 ml de lapte de bivolita contin 100 kcal, marea majoritate provenind din grasimi. La fel ca si proteinele, acestea sunt greu digerabile, spre urmare acest lapte nu este tocmat indicat pentru diete.
Laptele de bivolita contine cu 58% mai mult calciu decat cel de vaca si cu 43% mai mult colesterol. Este bogat in magneziu, potasiu si fosfor, vitamine (B12, E, A si riboflavina).
Consumul de lapte de bivolita intareste oasele si dintii, previne anemia si bolile cardiovasculare, intareste sistemul imunitar.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Laptele de capra este bogat in grasimi de aceea nu este recomandat consumul persoanelor care au probleme cu greutatea, sufera de hipertensiune sau au probleme hepatice.
Consumul de lapte de bivolita nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Laptele de oaie contine calciu intre 162 si 259 mg/100 g, mai mult decat exista in cel de vaca. Pe langa acesta, mai regasim si fosfor, sodium, magneziu, zinc si fier.
Concentratia mare de lactoza contribuie la prevenirea bolilor sistemului nervos. In laptele de oaie regasim si o cantitate mare de antioxidanti care ajuta la o buna functionare a sistemului imunitar. Proteinele din lapte ajuta la dezvoltarea sistemului muscular, iar laptele de oaie contine de trei ori mai multe proteine decat alte tipuri de lapte. Pe langa acestea, acest lapte este bogat si in magneziu care contribuie la tratarea insomniilor, echilibrarea tensiunii arteriale.
Asociatia Britanica a produselor lactate de ovine sustine ca laptele integral de oaie este mai bogat in grasimi decat cel de vaca (6,7 vs 2,5 %), in riboflavina/vitamina B2 (4,3 mg/l vs. 2,2 mg/l), tiamina/vitamina B1 (1,2 mg/l vs. 0,5 mg/l), niacina/vitamina B3 (5,4 mg/l vs. 1,0 mg/l), acid pantotenic/vitamina B5 (5,3 mg/l vs. 3,4 mg/l), vitamina B6 (0,7 mg/l vs. 0,5 mg/l), vitamina B12 (0,09 mg/l vs. 0,03 mg/l) si biotina/vitamina H (5,0 mg/l vs. 1,7 mg/l).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte de oaie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS
Descriere:
-
Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
-
Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
-
Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
-
Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.