Tang Kuei Plus Herbalife este un supliment pentru sanatatea femeii. Reduce senzatia de disconfort in perioadele critice ale lunii, relaxeaza muschii, somn linistit.
Acest produs contine lecitina de soia.
Atentie: Aceasta analiza nu inlocuieste un consult medical de specialitate pe care ar trebui sa il efectuati inainte de a consuma orice supliment alimentar.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: TANG KUEI ROOT POWDER; DONG QUAII ROOT POWDER
Descriere:
-
Cunoscut si sub denumirea de"ginseng feminin", este o planta din familia Apiaceae, originara din China.
Radacina uscata de Angelica sinensis (Dong Quai) este cunoscuta sub numele de Angelica chineza si este utilizat pe scara larga in medicina traditionala chineza pentru boli ginecologice, oboseala , anemie usoara si hipertensiune arteriala.
De asemenea, ingredientul este utilizat pe cale orala ca un "purificator de sange ", pentru a gestiona hipertensiunea, a trata infertilitatea, pentru dureri articulare, ulcer, " sange obosit "(anemie), constipatie si prevenirea si tratamentul atacurilor alergice.
Dong quai este de asemenea utilizat pe cale orala pentru tratamentul de pierdere a culorii pielii (depigmentare ) si psoriazis.
Fitochimicalele plantei: cumarine, fitosteroli, polizaharide, ferulate, si flavonoide.
De asemenea, are o activitate antioxidanta.
diaree sau febra.
Reactii adverse:
- Cancer:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de dong quai in cantitati mari pentru o perioada lunga de timp este, probabil, nesigur. Dong quai contine substante chimice care sunt considerate a fi cauzatoare de cancer (cancerigene).
Poate actiona asupra pielii facand-o foarte sensibila la soare ceea ce duce la un risc mai mare de aparitie a cancerului de piele.
Exista un singur caz raportat de ginecomastie (dezvoltarea exagerata a mamelelor la barbat) in urma consumului de pastille cu radacina pulbere de Dong Quai.
Consumul pe cale orala de dong quai in timpul sarcinii este, probabil, nesigur pentru copil. Dong quai pare sa afecteze muschii uterului. Exista, de asemenea, un raport care leaga o combinatie pe baza de plante care continea dong quai cu defecte congenitale la un copil a carui mama a luat combinatia in primele trei luni de sarcina.
Dong quai nu ar trebui sa fie utilizat de catre persoanele cu tulburari de coagulare, sangerari menstruale excesive, diaree, balonare sau in timpul racelii si gripei.
Consultati medical sau farmacistul daca aveti sangerari, invinetiri neobisnuite sau febra.
Citeste mai mult
Sinonime: CAMOMILLE EXTRACT, CHAMOMILE EXTRACT; MATRICARIA CHAMOMILLA
Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
antimicrobian, antiinflamator, tonic
-
extract de planta de musetel
-
prezinta proprietati emoliente si antioxidante
Are multiple intrebuintari sub forma de cataplasme, gargara, clisme, bai in diferite afectiuni : arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).
Citeste mai mult
Sinonime: E341; ORTOFOSFAT DE CALCIU
Functii: regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant si stabilizator (de retinere a apei si de ingrosare)
Descriere:
-
aditiv alimentar
-
antioxidant natural mineral.
Se prezinta sub formele:
-
E 341(i) - Fosfat monocalcic
-
E 341(ii) - Fosfat dicalcic
-
E 341(iii) - Fosfat tricalcic.
Fosfatul monocalcic este o substanta folosita la spalarea instalatiilor dozatoarelor automate care livreaza bauturi de tip ceai, cafea instant, suc etc.
Fosfatul dicalcic se foloseste in cantitate de 1g/kg la gheata alimentara
Fosfatul tricalcic se adauga in cantitate de maxim 3g/kg in unele deserturi si in amestecuri de prafuri pentru deserturi.
Doza zilnica admisa pentru consumul uman cumulat de fosfor este de pana la 70 mg/kg corp.
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E341. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Cantitatile prea mari de fosfati pot cauza tulburari metabolice.
-
Fosfatii de calciu nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici
Citeste mai mult
Descriere:
Amidonul de porumb este folosit in alimentatie drept agent de ingrosare, prezentand urmatoarele caracteristici nutritionale (per cana):
-
488 calorii
-
117 g de carbohidrati
-
0,1 g de grasimi
-
3 g de proteine
-
12 mg de sodiu
-
1,2 g de fire
Acest compus nu contine gluten.
Conform Codex Alimentarius, amidonul de porumb se regaseste in grupa
06.2 Fainuri si amdonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa
06.2.2 Amidonuri: amidonul este un polimer de glucoza ce se regaseste in forma granulara in diverse specii de plante, seminte si tuberculi.
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de amidon de porumb poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Tensiune arteriala crescuta
-
Amilofagie
Consumul de amidon de porumb nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: ACID SILICIC; E551; SILICAT DE CALCIU
Functii: emulgator, gelifiant artificial; agent antiaglomerant
Descriere:
-
Se poate utiliza sub forma de xerogel (denumire comerciala stabifix), hidrogel, solutie coloidala.
-
In industria alimentara este folosit la purificarea berii si ca agent antiaglomerant pentru cafeaua instant.
-
Este utilizat de asemenea in industria cosmetica, farmaceutica, in cea a producerii detergentilor.
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul e551. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
Doza maxima zilnica pentru E551 (Silicat de calciu) este nelimitata.
Dioxidul de siliciu coloidal este produs obtinut prin suspendarea siliciului in lichid.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Acest ingredient poate produce alergii cu manifestari dermatologice.
-
Nu se recomanda consumul frecvent.
Citeste mai mult
Sinonime: E570: ACIZI GRASI
Functii: emulgator, agent de glazurare, antiaglomerant
Descriere:
-
Aditiv alimentar cu rol de antiaglomerant, plasticizant pentru guma de mestecat si compus de aroma, utilizat si in produse de patiserie, conferind aroma de unt.
Acid gras ce apare in mod natural (se pot obtine din animale, plante (inclusiv soia modificata genetic, porumb).
Se regaseste in grasimea animalelor dar si in untul de cacao si alte grasimi vegetale.
In Codex Alimenatarius are numarul E570 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect in guma de mestecat.
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
Consumul de acid stearic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata.
Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: E572
Descriere:
-
Antiaglomerant, emulgator
Stearatul de magneziu este folosit pentru a lega zaharul din bomboane tari, cum ar fi bomboanele de menta, si este un ingredient comun in formulele pentru copii.
Stearatul de magneziu este fabricat din ambele uleiuri animale si vegetale. Unele suplimente nutritive precizeaza ca stearat de magneziu folosit provine din legume.
In Codex Alimenatarius are numarul E572 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Persoanele vegetariene trebuie sa verifice originea acestui ingredient inainte de consum intrucat poate avea si provenienta animala.
Sub forma de pulbere pura, substanta poate fi un pericol de explozie, cu toate ca aceasta problema este efectiv nesemnificativ dincolo de fabricile care il utilizeaza.
Consumul de stearat de magneziu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata.
Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: E466; CARBOXIMETILCELULOZA DE SODIU
Functii: Agent de ingrosare, agent antiaglomerant,emulgator
Descriere:
Sare de sodiu a policarboximetileterului celulozei.
Carboximetilceluloza se obtine din celuloza, principalul polizaharid si constituent al lemnului si tuturor structurilor plantelor.
Se obtine in scop comercial din lemn si este modificata pe cale chimica.
Este similara cu celuloza dar este foarte solubila in apa.
In Codex Alimentarius are denumirea de E466. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Carboximetil celuloza este foarte solubila si poate fi fermentata in intestinul gros.
-
Concentratiile mari pot cauza probleme intestinale, cum ar fi balonarea, constipatia si diareea.
-
De asemenea micsoreaza usor nivelul colesterolului din sange.
Citeste mai mult
Functii: emulgator
Descriere:
-
component predominant al tesutului nervos
-
functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.
In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lecitina poate cauza:
-
reactii alergice
-
probleme gastrointestinale
-
dureri de cap
-
ameteli
-
probleme la nivel reproductiv (inclusiv infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.
Citeste mai mult
Descriere:
-
carbohidrat solubil, vascos
-
substanta alba sau alba-galbuie, amorfa, solubila in apa, obtinuta prin degradarea amidonului
-
substanta care blocheaza absortia de grasimilor de catre organism si reduce nivelul colesterolului
Reactii adverse:
Citeste mai mult
Sinonime: GLUCOZA
Descriere:
Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).
Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor.
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
-
sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
-
glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
-
glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
-
Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic.
-
Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des.
-
Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:
-
Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Diabet
-
Boli cardiovasculare
-
Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult