Hochland - Vecremos Specialitate tartinabila vegana cu verdeata
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Acest produs contine 12 ingrediente dintre care 10 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
ingredient cu risc mediu de dauna, are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura. Persoanele cu tensiune arteriala mare sau diabet ar trebui sa reduca consumul de sare.
, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functia de stabilizator. Este extras semintele de Ceratonia siligna (roscove). Face parte din categoria E-urilor suspecte. In doze mari poate avea actiune laxativa, uneori poate provoca alergii.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu.
Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:
„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.
Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:
a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”
De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
-
Bacterii coliforme
-
Escherichia coli (E.coli)
-
Enterococi
-
Pseudomonas aeruginosa
-
Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
-
Stibiu – 0,005 (mg/l)
-
Arsen – 0,01 (mg/l)
-
Bariu – 1,0 (mg/l)
-
Bor (mg/l)
-
Cadmiu – 0,003 (mg/l)
-
Crom – 0,05 (mg/l)
-
Cupru – 1,0 (mg/l)
-
Cianuri – 0,07 (mg/l)
-
Fluoruri – 5,03 (mg/l)
-
Plumb – 0,01 (mg/l)
-
Mangan – 0,5 (mg/l)
-
Mercur – 0,001 (mg/l)
-
Nichel – 0,020 (mg/l)
-
Nitrati – 50 (mg/l)
-
Nitriti – 0,1 (mg/l)
-
Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de apa contaminata poate cauza:
-
Methemoglobinemia
-
Cancer (gastric, in principal)
-
Intoxicatii si alergii
-
Afectiuni dermatologice
-
Toxicitate la nivelul diverselor organe
-
Hepatita
-
Dizenterie
-
Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (
http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).
Citeste mai mult
Descriere:
Valori nutritionale (28.34 g):
-
102 calorii
-
5 g de carbohidrati
-
3 g de fibre
-
6 g de proteine
-
15 g de grasimi
-
3 g de acizi grasi omega-6
-
Vitamina E – 10,0 IU
-
207 mg de potasiu
-
75 mg de calciu
-
84 mg de magneziu
-
147 mg de fosfor
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de migdale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Uleiul de cocos contine peste 90% grasimi saturate. Datorita prezenteti acidului lauric, acest ulei este benefic pentru organism. Este unicul tip de ulei vegetal care are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu care provoaca reactii pozitive pentru organism.
Hidrogenarea uleiului de cocos (adaugarea de atomi de hidrogen la moleculele de grasimi) are ca scop prelungirea duratei de viata a produsului, impiedica oxidarea si transformarea consistentei grasimilor in stare solida.
Proprietati:
-
antimicrobiene
-
antibacteriene
-
antifungice.
Desi este sarac in vitamine si minerale, in uleiul de cocos se regasesc totusi vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate.
Beneficii:
-
normalizeaza zaharul din sange
-
ajuta la cresterea colesterolului bun (HDL)
-
creste energia
-
minimalizeaza stresul
-
lupta impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de ulei de de cocos poate cauza:
Consumul de ulei de cocos nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: PETROSELINUM CRISPUM, GAGAUȚ, PATRUNJICA SAU PETERSIL.
Descriere:
Planta erbacee legumicola, cu tulpina inalta, cultivata pentru radacina pivotanta, alba si pentru frunzele ei aromate, intrebuintate in alimentatie si in medicina populara.
Patrunjelul contine:
- vitamina C
- beta carotene
- clorofila (Fe)
- vitamina B12
- fluor
- acizi grasi esentiali
Actiuni:
- intervine in fenomenele de oxidoreducere, fiind cel mai puternic antioxidant;
- este antiinfectioasa, tonifianta, antitoxica;
- favorizeaza asimilarea de catre organism a fierului;
- mareste rezistenta vaselor sanguine;
- contribuie la formarea globulelor rosii, a dintilor si oaselor;
- are rol de reglare a nivelului glicemiei si al colesterolului;
- diminueaza perioadele de convalescenta;
- intarzie aparitia cataractei si-i reduce gravitatea cu cca 50%;
- impiedica depunerea grasimilor la nivelul ficatului si asigura functionarea normala a celulei hepatice;
- are actiune antialergica;
- este un laxativ natural;
- scade incidenta aparitiei de cheaguri in vasele sanguine
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
- Patrunjelul nu este recomandat mamelor care alapteaza, deoarece poate reduce lactatia.
Citeste mai mult
Descriere:
Ceapa verde este asemanatoare cu ceapa obisnuita, usturoiul si prazul.
Poate fi folosita atat in stare cruda, cat si gatita, in salate, supe, mancari cu carne si preparate asiatice.
Este bogata in vitaminele A, C si K, minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier) dar si in antioxidanti (flavonoide si compusi sulfurati).
Datorita continutului de nutrienti, consumul de ceapa verde are urmatoarele beneficii:
- intareste sistemul imunitar
- sustine sanatatea inimii
- imbuntateste digestia
- regleaza nivelul de zahar din sange
- sprijina sanatatea oaselor
- scade inflamatia.
Valorile nutritionale pentru 100 g de ceapa verde:
- Calorii: ~32 kcal
- Proteine: ~1.8 g
- Grasimi: ~0.2 g
- Carbohidrati: ~7.3 g
- Zaharuri: ~2.3 g
- Fibre: ~2.6 g
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Ceapa verde este, in general, sigura pentru consum dar are si cateva atentionari:
- pot provoca balonare, gaze si disconfort abdominal la persoanele cu un sistem digestiv sensibil sau cu sindrom de colon iritabil
- consumul excesiv de ceapa verde poate afecta eficienta medicamentelor
- poate creste productia de acid gastric, ceea ce poate agrava simptomele refluxului gastroesofagian (GERD) sau ale gastritei
- persoanele cu afectiuni renale trebuie sa fie atente la consumul excesiv de ceapa verde, deoarece aceasta contine potasiu
Citeste mai mult
Descriere:
Sucul concentrat de lamaie (fara alti aditivi) contine (100 g):
- 205 calorii
- 2 g de proteine
- 50 g de carbohidrati
- 50 g de zaharuri
Acesta este bogat si in vitamina C si potasiu.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 247-2005, sucul de lamaie din concentrat se regaseste in categoria 14.1 Bauturi fara alcool, grupa 14.1.2 Sucuri de fructe si legume, subgrupa 14.1.2.3 Concentrate pentru suc de fructe: preparat prin inlaturarea fizica a apei din sucul de fructe.
Aditivi pe care ii poate contine:
- Acid ascorbic - gmp
- Benzoati - 1000 mg/kg
- Ascorbat de calciu - gmp
- Dioxid de carbon - gmp
- Acid citric - 3000 mg/kg
- Dl-Acid malic - gmp
- Pectina - gmp
- Fosfati - 1000 mg/kg
- Ascorbat de potasiu - gmp
- Ascorbat de sodiu - gmp
- Sorbati - 1000 mg/kg
- Sulfiti - 50 mg/kg
- Tartrati - 4000 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de suc de lamaie din concentrat poate cauza:
- Reactii alergice
- Crestere in greutate
- Diabet
Consumul de suc de lamaie din concentrat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Descopera cum poti sa slabesti si sa te hidratezi in acelasi timp
cu ajutorul apei cu lamaie.
Citeste mai mult
Descriere:
Sarea de mare are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria
12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa
12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa
12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica). Aditivi pe care ii poate contine:
- Carbonat de calciu – gmp
- Silicat de calciu – gmp
- Ferocianuri - 14 mg/kg
- Carbonat de magneziu - gmp
- Oxid de magneziu – gmp
- Silicat sintetic de magneziu – gmp
- Fosfati - 8800 mg/kg
- Polisorbati - 10 mg/kg
- Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
- Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
- Carbonat de calciu (E 170)
- Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
- Ferocianuri (E 535-538)
- Carbonati de sodiu (E 500)
- Carbonati de magneziu (E 504)
- Clorura de magneziu (E 511) - numai sare de mare
- Oxid de magneziu (E 530)
- Dioxid de siliciu – silicati (E 551-559)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de sare de mare poate cauza:
- Contaminare cu diversi compusi toxici (in cazul apei de mare contaminate)
- Hipertensiune arteriala
- Pietre la rinichi
- Boli cardiovasculare
- Osteoporoza
- Probleme la nivelul tiroidei
US Department of Agriculture recomanda un consum zilnic de sare de 2300 mg (o lingurita), respectiv 1500 mg pentru persoanele cu tensiune arteriala mare sau diabet, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda un consum de 2000 mg / zi.
Citeste mai mult
Descriere:
-
Planta erbacee legumicola, bienala, din familia liliaceelor, comestibila, cu miros puternic, specific, cu tulpina aeriana dreapta, cilindrica si verde si cu cea subterana in forma de bulb, cu frunze cilindrice si cu flori albe numeroase, dispuse in inflorescente dese
Dupa metoda de cultivare, exista:
-
"ceapa de vara"
-
"ceapa de iarna" .
Parti utilizate: bulbul si sucul lui.
Compozitie medie pentru 100 g:
-
Energie 3 kcal
-
Apa 89 %
-
Glucide 7,1 %
-
Lipide 0,2 %
-
Proteine 1,3 %
-
Fibre 2,1 %
-
Calciu 25 mg
-
Magneziu 10 mg
-
Potasiu 170 mg
-
Fier 0,3 mg
-
Vitamina C 7 mg
-
Vitamina B1 0,06 mg
-
Vitamina B3 0,3 mg
-
Vitamina B6 0,14 mg
-
Vitamina B9 0,02 mg
-
Vitamina E 0,14 mg
Principalii constituenti cunoscuti:
-
Fructani
-
vitaminele A, B, C
-
saruri minerale - sodiu, potasiu, fosfat si nitrati calcarosi, fier, sulf, iod, siliciu
-
acizi - fosforic si acetic
-
disulfura de alil si de propel
-
ulei volatile
-
glucochinina
-
oxidaze diostaze (acestea din urma sterilizate; prin caldura)
-
principii antibiotice.
Proprietati:
-
Stimulent general (al sistemului nervos, hepatic,renal).
-
Diuretic puternic, dizolvant si eliminator al ureii si al clorurilor.
-
Antireumatismal
-
Antiscorbutic
-
Antiseptic si antiinfectios
-
Secretor, expectorant
-
Digestiv (ajuta in digestia fainoaselor).
-
Echilibrant glandular
-
Antisclerotic si antitrombozic
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Ceapa consumata pe o perioada lunga de timp poate provoca tahicardie la cei cu probleme cardiovasculare. De asemenea, ea este contraindicata persoanelor care sufera de afectiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului sau stomacului. (sursa: doctor.info.ro)
Citeste mai mult
Descriere:
Usturoiul prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (28,35 g):
-
42 calorii
-
1 g de grasimi
-
9 g de carbohidrati
-
2 g de proteine
Contine, de asemenea, mangan, vitamina B6, vitamina C, fosfor, seleniu, calciu, potasiu, fier si cupru.
Conform Codex Alimentarius, usturoiul se regaseste in categoria 04.0 Fructe si legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.1.1 Legume proaspete netratate (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase – inclusiv boabe de soia - si aloe vera), alge, nuci si seminte: legume proaspete prezentate dupa recoltare.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de usturoi poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, flatulenta, arsuri)
-
Dureri de cap
-
Ameteli
-
Sangerari abundente (spontane sau in cazul unor leziuni)
-
Hyphema
-
Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de usturoi nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: PUDRA DE ROSCOVE; GUMA LOCUST; LOCUST BEENGUM, GUMA LOCUST, GUMA CARUBA, GUMA DE CARRUBA, GUMA DIN SEMINTE DE CARRUBA, FAINA DIN SEMINTE DE CARRUBA
Functii: stabilizator
Descriere:
- Ingredient obtinut din semintele de Carruba.
Gelifiant si agent de ingrosare natural, vegetal, extras din semintele de Ceratonia siligna (roscove). Guma locust este un poliozid galactomananic.
In Codex Alimentarius poarta denumirea de E410. Face parte din categoria "E-uri suspecte". Se recomanda consumul moderat.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
- In doze mari poate avea actiune laxativa, uneori poate provoca alergii.
- Poate induce scaderea colesterolului seric.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara:
- alergiile
- dereglarile hormonale
- tulburarile hepatice
- bolile intestinale si ale ficatului
- tulburarile hepato-biliare
- tulburari ale tubului digestive
- tulburarile nervoase
- cresterea nivelului de colesterol
Citeste mai mult
Functii: conservant
Descriere:
- extractul de rozmarin are proprietati antioxidante puternice: protejeaza uleiurile impotriva rancezirii.
Rozmarinul contine:
- Calciu
- Fier
- Magneziu
- Vitaminele B-1, B-3 si C
- Beta-caroten
- Tiamina
- Niacina (vitamin B3)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de rozmarin poate cauza:
- Reactii alergice
- Probleme pe timpul sarcinii (nu se recomanda folosirea sa de catre femeile insarcinate)
Consumul de extract de rozmarin nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.
Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele:
- care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
- compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.