6 cauze ale durerii in piept care nu au legatura cu infarctul
de Viorica Ghinea 17 Oct 2017
Tags: dureri musculare atac de panica infarct
De obicei, atunci cand oamenii se confrunta cu o durere in piept se gandesc automat ca au un infarct, dar exista si alte cauze care pot sa provoace aceeasi senzatie. Nu intotdeauna o durere care apare in zona pieptului indica o problema de inima. Descopera mai jos factorii care pot sa declanseze acest simptom!
1. Boala de reflux gastroesofagian, una dintre cauzele durerii in piept
Aceasta este o afectiune digestiva cronica si este cauzata de refluxul acidului si al sucurilor gastrice in esofag. Avand in vedere ca aceste substante sunt destul de acide, pH-ul lor situandu-se undeva intre acidul de baterie si otet, apare senzatia de arsura. De multe ori provoaca acea senzatie de durere in piept, care poate fi confundata cu infarctul. Daca te confrunti des cu aceasta neplacere, mergi la un consult de specialitate.
2. Durerea musculara poate fi confundata cu infarctul
Persoanele care fac antrenamente intense la sala se pot confrunta cu durere musculara in zona pieptului. Aceasta nu este provocata de infarct, ci de exercitiile cu greutati. De asemenea, poate sa apara si la cei care au carat obiecte grele, in special daca nu fac zilnic astfel de activitati.
Ca sa deosebesti usor cele doua tipuri de dureri de piept, tot ce trebuie sa faci este sa apesi zona respectiva, spune specialistul Christine Jellis, medic cardiolog la clinica Cliveland. Daca simti si mai multa durere la atingere, atunci cu siguranta senzatia provine de la asa-numita “febra musculara”.
3. Costocondrita, un factor al durerii din zona pieptului
Inca unfactor care este asociat cu infarctul este costocondrita. Intre 13% si 36% dintre adultii care se prezinta cu durere in piept la doctor au aceasta problema. Senzatia apare atunci cand exista o inflamatie la nivelul unuia ori a mai multor cartilaje costale. Aceasta poate fi agravata de orice tip de activitate care presupune implicarea partii din fata a custii toracice.
4. Zona zoster, o afectiune cu multe semne de intrebare
Pe intelesul tuturor, zona zoster reprezinta o reactivare a virusului varicelo-zosterian. Aceasta poate fi recunoscuta dupa un grup distinctiv de vezicule pline de lichid, care pot sa apara pe orice zona a corpului. Printre primele simptome care anunta eruptia se numara si durerea locala. Daca zona cu probleme este pieptul, atunci persoanele in cauza vor simti o senzatie de durere aici, pe care o pot confunda usor cu senzatiile ce le provoaca infarctul.
5. Pericardita, o afectiune care sperie multi oameni
Printre cauzele comune ale durerii in piept se numara si pericardita, care reprezinta o inflamare a pericardului – tesutul care inconjoara inima. Printre factorii care declanseaza aceasta afectiune se numara infectiile respiratorii, artrita reumatoida si boala lupus.
6. Atacul de panica, printre cele mai intalnite cauze ale durerii de inima
De cele mai multe ori atacul de panica se simte exact ca un infarct, motiv pentru care multe persoane cred ca vor muri atunci cand au unul. In afara de durerea de piept, palpitatiile, transpiratia abundenta, ameteala si greata sunt alte simptome care insotesc atacul de panica.
Aceste senzatii pot sa apara atunci cand te astepti mai putin, iar cele mai predispuse persoane sunt cele care au pe cineva in familia lor cu aceeasi problema. Ca sa elimini aceste senzatii neplacute din viata ta, scapa de stresul care a pus stapanire pe tine. Incearca sa accepti efectele pe care le-au avut anumite evenimente neplacute si concentreaza-te asupra lucrurilor bune pe care ti le ofera viata.
Inainte de a te gandi ca durerea de piept cu care te confrunti anunta un infarct, ia in considerare si aceste cauze. Insa, pentru stabilirea unui diagnostic clar, consulta-te cu un specialist in domeniu.
Foto: pixabay.com
Nota articol: 2 din 5 (4 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Vitamina D se numara printre cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul nostru. Aceasta are un rol deosebit in dezvoltarea si functionarea muschilor, absorbtia calciului in organism, formarea oaselor, a dintilor si mentinerea sanatatii lor. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 09 Feb 2021
Poate ca si tu porti sau ai purtat pantofi de dama incomozi, deoarece se potrivesc perfect cu anumite tinute sau pentru ca, pur si simplu, adori designul lor. Chiar daca pare ceva banal, decizia de a purta incaltarile nepotrivite poate avea consecinte serioase, care te pot afecta si pe viitor! [detalii]
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Diabetul nu este o afectiune pe care sa o ignori, pentru ca se poate agrava. Asa ca trebuie sa mananci mai sanatos si sa renunti la zahar, in principiu, dar exista si alte reguli. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Zaharul este un produs utilizat in majoritatea produselor alimentare, fie ca sunt bomboane sau nu. Pe langa gustul dulce si starea buna pe care o declanseaza zaharul, iti poate provoca dependenta, dar si alte probleme de sanatate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 19 Ian 2021
Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]