de Alege Sanatos 25 Feb 2014
Tags:
Femeile dezvolta aproximativ 90% din masa lor osoasa la varsta de 18 ani. Dupa varsta de 30 de ani acest proces se opreste. De fapt, incepand cu 30 de ani, vei pierde aproximativ 1 % din ea pe an. Aproximativ 8 milioane de femei din SUA sufera de osteoporoza si alte 34 milioane de osteopenie. Este foarte important sa pastrati masa osoasa prin consumul de lapte, consumul de varza, migdale, sardine, broccoli, tofu, branza, iaurt, si alte alimente bogate in calciu.
Femeile cu varste intre 19-50 au nevoie de o doza zilnica de 1000 mg de calciu. Pentru a evita pierderea de masa osoasa, medicii recomanda, de asemenea, practicarea exercitiilor fizice cu greutati, sa nu fumati si un consum redus de alcool.
2. Hipertensiune
Hipertensiunea arteriala poate incepe cu siguranta atunci cand esti mai tanar. Incercati sa mentineti sistolica ( numarul de sus ), sub 120, 120-139 este considerat pre - hipertensiune arteriala - si diastolica ( numarul de jos ), sub 80. Verificati tensiunea pe bratul stang in picioare si cand stati jos.
3. Boli de inima
Bolile de inima se situaeaza in fruntea clasamentului in ceea ce priveste mortalitatea in randul femeilor. De aceea, Asociatia Americana de Cardilogie recomanda ca oricine peste 20 de ani sa evalueaze riscul atacului de cord. Atunci veti sti cat de probabil este sa suferiti un atac de cord sau sa aveti o boala coronariana in urmatorul deceniu. Vestea buna : Puteti controla factorii de risc cum ar fi fumatul, hipertensiunea, colesterolul, diabetul, greutatea excesiva si activitatea fizica.
4. Diabet
Femeile care au avut diabet gestational, care afecteaza intre 2% si 10% dintre femeile americane insarcinate, au un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat in timpul vietii, conform Asociatiei Americane de Diabet. Hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat si obezitatea este o combinatie periculoasa ( cunoscuta sub numele de " sindrom metabolic " ) si poate fi un precursor al diabetului zaharat. Aveti grija de greutate si faceti cel putin 150 de minute de exercitiu moderat pe saptamana. Originile sindromului metabolic sunt aproape intotdeauna prezente in oameni,incepand cu varsta de 30 de ani. "
5. Artrita
Nu neglija durerile. Artrita reumatoida, o boala autoimuna care cel mai adesea ataca articulatiilela nivelul degetelor si incheieturile, incepe sa afecteze oamenii tineri, incepand cu 25 de ani. Daca aveti constant, articulatiile dureroase si umflate lamaini, incheieturi, umeri sau genunchi, ar trebui sa o atribuiti doar oboselii sau efortului mai mare. Ar trebui sa mergeti la un control. Daca ignorati aceste simptome, daunele in viitor vor fi permanente si ireversibile.
6. Cancer
Chiar daca in familie nu ai niciun incident de cancer, tot exista o sansa sa dezvolti aceasta boala. Riscul de cancer de san pe parcursul vietii pentru orice femeie este de 10 %, iar riscul de cancer de colon este de 6 %. Societatea Americana de Cancer continua sa recomande mamografii anuale, o data cu implinirea varstei de 40 de ani. Si in timp ce nu aveti nevoie de o colonoscopie pana cand impliniti 50 de ani, poate doriti sa incepeti cu un deceniu mai devreme in cazul in care un membru apropiat al familiei a avut boala. Si pentru a reduce riscul de cancer de piele, care afecteaza oameni de toate varstele, nu uitati sa purtati protectie solara fiecare zi - chiar si in timpul iernii.
7. Boala Alzheimer
Medicii sunt de parere ca schimbarile neuronale care sunt legate de boala Alzheimer au loc cu 20-30 de ani inainte sa apara simptomele bolii. Pentru a reduce riscul de aparitie al acestei bolii ( care loveste femeile mai des decat barbatii ), cel mai buna metoda de preventie este sportul. Acesta imbunatateste fluxul de sange si elibereaza substante chimice care sunt benefice pentru celulele nervoase.
8. Atacul de cord
Cand oamenii tineri sufera accidente vasculare, de obicei, mostenesc aceasta problema. Dar anticonceptionalele si fumatul cresc foarte mult riscul. Pilula anticonceptionala creste riscul aparitie a cheagurilor de sange iar fumatul contracta vasele de sange.
9. Boli mintale
Experientele neplacute din copilarie - cum ar fi abuzul fizic si emotional, divortul parintilor si abuzul de substante nocive de catre membrii familiei - pot determina multe probleme in viitor, inclusiv anxietate, depresie si alcoolism. Nu puteti sterge trecutul, dar va puteti informa cu privire la modalitatile de tratament. In cazul in care femeile au predispozitii in ceea ce priveste tulburarile de dispozitie, acestea tind sa se agraveze cu inaintarea in varsta.
Spune-ne opinia ta despre
"9 probleme de sanatate pe care le poti avea inca din tinerete"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Boala de reflux gastroesofagian: cauze, simptome si optiuni de tratament
Boala de reflux gastroesofagian apare atunci cand acidul gastric revine cu recurenta la nivelul esofagului, provocand astfel iritatii si o serie de alte simptome la fel de neplacute, de impact asupra calitatii vietii. In mod normal, sfincterul esofagian interior, localizat la capatul inferior al esofagului, se inchide dupa ce alimentele trec in stomac. [detalii]
Picaturile anti-alcool: Cum te pot ajuta sa scapi de dependenta de alcool
Problema dependentei de alcool a inceput sa fie una reala si la noi in tara, si afecteaza atat persoanele mai in varsta, dar si tinerii. Desi nu este usor sa scapi de aceasta dependenta, cu vointa si un plan bine pus la punct cu siguranta vei reusi. [detalii]
Tratamente naturale pentru combaterea crampelor musculare (carcei)
Probabil nu doar o data ti s-a intamplat sa ti se puna un carcel la picior si sa nu stii ce sa faci sau cum sa scapi mai repede de aceasta durere involuntara. Desi nu dureaza mult, poate fi foarte suparatoare si iti poate strica buna dispozitie. [detalii]
Afectiuni care pot fi tratate cu uleiul de armurariu
In magazinele de tip plafar poti sa regasesti uleiul de armurariu, un ulei care poate fi utilizat ca remediu naturist pentru diverse probleme de sanatate. Acesta are in compozitia sa un complex de flavonoide cu efecte puternic antioxidante si antiinflamatorii, care ajuta la protejarea si regenerarea celulelor hepatice. [detalii]
Riscurile la care te supui daca nu stai intr-o pozitie corecta la calculator
In ziua de astazi calculatorul face parte din viata noastra si petrecem multe ore in fata lui indiferent daca avem un job care prespune operarea lui sau nu. Din pacate insa, nu stam intr-o pozitie corecta atunci cand il folosim si in timp acest lucru se poate reflecta in sanatatea noastra. [detalii]