Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Antioxidantii ar putea accelera progresia cancerului

de Laura Voica 03 Feb 2014

Tags: celule maligne tumori acetilcisteina antioxidanti


Antioxidantii ar putea accelera progresia cancerului

Un studiu recent pe rozatoare, sugereaza ca fumatorii si alte persoane cu risc ridicat de cancer pulmonar si-ar putea inrautatii conditia daca iau suplimente cu antioxidanti. Cercetatorii suedezi au declarat ca antioxidantii par sa accelereze progresia cancerului prin scurtcircuitarea unuia dintre raspunsurile imune ale organismului catre celulele maligne.

Doze normale de vitamina E si doze mai mici din suplimentul antioxidant acetilcisteina a declansat o crestere mai mare a tumorilor sorecilor care aveau cancer pulmonar ​​ precoce.

"Am descoperit ca antioxidantii au determinat o crestere de trei ori mai mare a numarului de tumori si acestea au devenit mai agresive.", a declarat autorul principal al studiului, Dr. Martin Bergo in timpul unei conferinte de presa. " Antioxidantii au provocat moartea soarecilor de doua ori mai repede, iar efectul a fost dependent de dozaj. Cand li s-a administrat o doza mica, tumorile au avut un ritm de crestere mai mic, insa in momentul in care dozajul a crescut, tumorile au crescut si mai mult.

Bergo a declarat ca rezultatele sunt deosebit de ingrijoratoare  deoarece acetilcisteina ​​este utilizata pentru a imbunatati respiratia la pacientii cu boli pulmonare obstructive cronice  sau BPOC. Cei mai multi oameni care au BPOC sunt actuali sau fosti fumatori.
Se presupune ca antioxidantii  protejeaza organismul de boli prin prevenirea deteriorarea celulelor cauzate de moleculele numite radicali liberi. " Acesti radicali pot deteriora aproape orice in interiorul celulei, inclusiv ADN-ul si deteriorarea ADN-ului poate duce la cancer, " a spus Bergo.

Dar aceasta protectie esueaza la persoanele care au deja celule canceroase sau precanceroase, au spus cercetatorii.

Atunci cand organismul detecteaza deteriorarea ADN-ului celular, care pot duce la cancer, se elibereaza o proteina cheie care suprima tumorile numita p53.

In testele de laborator cu celule canceroase ale soarecilor si umane, cercetatorii au descoperit ca antioxidantii suprima eliberarea de p53.

" Prin reducerea daunelor ADN-ului, antioxidantul ajuta de fapt, celulele canceroasesa nu fie detectabile, " a declarat in cadrul conferintei de presa, co- autorul Per Lindahl, un profesor de biochimie si biologie celulara la Universitatea din Gothenburg.

Studiul concluzioneaza faptul ca persoanele care au tumori nediagnosticate mici in plamani lor ar trebui sa evite suplimentele cu antioxidanti.

" Daca aveti cancer pulmonar sau daca aveti un risc crescut de a dezvolta cancer pulmonar si luati suplimente cu antioxidanti, acestea se pot dovedi a fi daunatoare si ar putea accelera cresterea unei tumori ", a spus Bergo.

In timp ce studiile efectuate pe animale pot fi utile, totusi exista sanse ca acestea sa nu produca rezultate similare la oameni.

Cu toate acestea, acest lucru nu este primul studiu care indica faptul ca antioxidantii sunt nocivi pentru pacientii cu cancer pulmonar, a declarat Peter Campbell, membru al Societatii Americane de Cancer.

Studiile efectuate pe oameni  in anii 1980 si 1990 au descoperit ca antioxidantii beta - caroten, vitamina A si vitamina E au crescut substantial incidenta de cancer pulmonar la fumatori, a spus el.

" Acest studiu nu ofera informatii in premiera ", a spus Campbell. " E cunoscut de ceva timp ca unele din aceste substante au tendinta de a avea efecte inverse. E frumos ca avem dovezi de laborator pentru a corobora cu ceea ce am vazut in populatiile umane. "

Corpul uman isi creeaza proprii antioxidanti si este construit pentru a folosi antioxidanti suplimentari obtinuti din alimentele pe care o persoana le mananca, a spus Campbell. Prin luarea de suplimente cu antioxidanti, am putea de fapt sa infranam capacitatea organismului de a lupta impotriva cancerului si a bolilor.

Cu toate acestea, cercetatorii suedezi au concluzionat scurt prin a spune ca nimeni nu ar trebui sa ia antioxidanti.

" Daca am un pacient cu cancer pulmonar, probabil as recomanda sa nu ia suplimente cu antioxidanti ", a spus Bergo. " As recomanda asta oamenilor sanatosi? In niciun caz. "




Spune-ne opinia ta despre
"Antioxidantii ar putea accelera progresia cancerului"

5 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Antioxidantii ar putea accelera progresia cancerului"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceaiul de musetel -Beneficii si contraindicatii

Ceaiul de musetel -Beneficii si contraindicatii

de AlegeSanatos.ro 22 Iun 2020

Ceaiurile sunt bauturi naturale, sanatoase, pe care poti sa le consumi atunci cand vrei sa tratezi anumite probleme, dar si cand simti nevoia sa te hidratezi fara sa consumi apa. Daca ai probleme cu somnul, cea mai buna solutie este ceaiul de musetel. [detalii]

5 semne ca mananci prea des proteine

5 semne ca mananci prea des proteine

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Proteinele sunt esentiale pentru ca organismul tau sa functioneze in mod normal. Asa cum ai nevoie de vitamine si minerale sau alti nutrienti, proteinele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. [detalii]

Bei cafea pe stomacul gol? RENUNTA la acest obicei imediat

Bei cafea pe stomacul gol? RENUNTA la acest obicei imediat

de AlegeSanatos.ro 27 Mai 2020

Cafeaua face parte din tabieturile de dimineata pentru multi dintre noi. Din pacate insa, daca este consumata pe stomacul gol, poate fi un obicei nociv pentru sanatatea ta. [detalii]

6 semne evidente ca ai consumat sare in exces

6 semne evidente ca ai consumat sare in exces

de AlegeSanatos.ro 21 Mai 2020

Sarea este un aliment care nu lipseste din nicio bucatarie. Multe persoane nu ar putea trai fara sare, pentru ca bucatele nu ar mai avea acelasi gust. Totusi, un consum exagerat poate sa iti aduca numai necazuri. [detalii]

5 obiceiuri sanatoase, daca ai piatra la rinichi

5 obiceiuri sanatoase, daca ai piatra la rinichi

de AlegeSanatos.ro 21 Mai 2020

Pietrele la rinichi, sau calculii renali, provoaca boala care se numeste litiaza renala sau urolitiaza. Pietrele la nivelul rinichilor se formeaza prin acumularea, in urina, a  unor substante nefolositoare, care se concentreaza si se cristalizeaza in timp. In general, pietrele au in compozitie fosfat de calciu si oxalat de calciu, insa pot contine si alti compusi (acid uric, cisteina). [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016