de Elena-Alina Constantinescu 31 Iul 2014
Tags:
Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca hepatita C cauzeaza aproximativ 1.5 milioane de decese in fiecare an. Este o maladie care face aproape la fel de multe victime ca SIDA.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), hepatita face aproape la fel de multe victime ca SIDA, anual fiind inregistrate peste 1.5 milioane de decese. Hepatita B si hepatita C declanseaza doua treimi din totalul cazurilor de cancer hepatic pe plan mondial.
Infectiile cu virusul hepatic C reprezinta una dintre cele mai mari probleme de sanatate: se stie ca boala este transmisibila si poate provoca moartea.
Expertii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii au spus ca aceasta boala ar putea fi invinsa daca tratamentul se urmeaza in paralel cu cele pentru alte boli, precum SIDA.
Bolnavii de SIDA sunt deosebit de vulnerabili la hepatita. Se estimeaza ca, pe plan mondial, aproximativ 10 milioane de persoane sufera simultan de SIDA si hepatita, informeaza MEDIAFAX.
"O boala terminala daca este lasata netratata, invariabil, duce la deces. Pe langa riscul de aparitie al cirozei hepatice mai exista si riscul de malignizare, de aparitie a cancerului hepatic suprapus acestei boli. Acest cancer hepatic poate fi mai greu tratat, deoarece pune probleme deosebite. Unii dintre pacientii cu ciroza si cancer trec in randurile receptorilor care asteapta un transplant de ficat. E o problema care se cuantifica simplu: mortalitate pe liste de asteptare. Sunt pacienti care, fiind pe lista de asteptare, mor in asteptarea unui ficat. Asta pentru ca, in pofida cresterii foarte mari a numarului de donatori anul trecut, exista un dezechilibru intre cerere si oferta, respectiv donatorii sunt insuficienti", a declarat medicul Radu Zamfir pentru MEDIAFAX.
In 2013, circa 1.5 milioane de persoane au murit din cauza complicatiilor provocate de SIDA. Dintre acestia, 90% au avut hepatita B si hepatita C.
"Cel mai bun mijloc de preventie contra cancerului hepatic sau contra cirozelor hepatice este preventia si tratamentul hepatitei virale", a declarat profesorul Samuel So.
Samuel So, chirurg si profesor la Universitatea Stanford din California vrea sa realizeze mai multe teste pentru depistarea maladiei pentru ca foarte multe persoane sunt bolnave si nu stiu acest lucru.
Profesorul Uwe Siebert, seful departamentului de sanatate publica al Universitatii de Stiinte Medicale, Informatica si Tehnologie Medicala din Austria a spus ca accesul pacientilor cu hepatita la serviciile medicale este inegal in cele 22 de tari europene. "In Franta, de exemplu, din 100 de pacienti bolnavi, 16 beneficiaza de tratament. In Romania, 1 pacient din 100 este tratat", a spus specialistul. Tratamentul pentru heptatia C este cel mai scump din tara noastra, cheltuielile pentru un singur bolnav ridicandu-se la 120.000 ron anual, noteaza jurnalul.ro.
In prezent exista noi tratamente contra bolii, care asigura o rata de vindecare de 95%.
Vitamina D se numara printre cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul nostru. Aceasta are un rol deosebit in dezvoltarea si functionarea muschilor, absorbtia calciului in organism, formarea oaselor, a dintilor si mentinerea sanatatii lor. [detalii]
Poate ca si tu porti sau ai purtat pantofi de dama incomozi, deoarece se potrivesc perfect cu anumite tinute sau pentru ca, pur si simplu, adori designul lor. Chiar daca pare ceva banal, decizia de a purta incaltarile nepotrivite poate avea consecinte serioase, care te pot afecta si pe viitor! [detalii]
Diabetul nu este o afectiune pe care sa o ignori, pentru ca se poate agrava. Asa ca trebuie sa mananci mai sanatos si sa renunti la zahar, in principiu, dar exista si alte reguli. [detalii]
Zaharul este un produs utilizat in majoritatea produselor alimentare, fie ca sunt bomboane sau nu. Pe langa gustul dulce si starea buna pe care o declanseaza zaharul, iti poate provoca dependenta, dar si alte probleme de sanatate. [detalii]
Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]