de Alege Sanatos 05 Feb 2015
Tags:
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cancerul reprezinta una dintre principalele cauze ale mortalitatii la nivel mondial.
Este important de stiut ca principalii factori de risc, comportamentali si dietetici sunt indicele de masa corporala crescut, consumul redus de fructe si legume, lipsa exercitiilor, fumatul și consumul de alcool.
Cel mai important factor de risc este fumatul, fiind cauza a aproximativ 20% dintre decesele cauzate de cancer si a circa 70% din decesele provocate de cancerul pulmonar.
Precizam faptul ca virusul hepatitei B (HBV), virusul hepatitei C (VHC) si anumite tipuri de papilomavirus uman (HPV) cresc riscul de a dezvolta cancer hepatic sau de col uterin, iar infectia cu HIV este responsabila, la randul sau, pentru un risc crescut de cancer de col uterin.
Potrivit OMS, in urmatoarele 2 decenii numarul cazurilor de cancer va crește cu aproximativ 70%. Agerpres precizeaza ca cele cinci tipuri de cancer cel mai frecvent diagnosticate la barbati sunt cancerul pulmonar, de prostata, de colon, de rect, de stomac si de ficat, in timp ce la femei, cele mai frecvente au fost cazurile de cancer de san, de colon, de rect, de col uterin si de stomac.
Potrivit sursei citate, incepand din 2014, bolnavii de cancer pot beneficia de un tratament personalizat, gratie unui proiectimplementat de catre Institutul National "Victor Babes" cu sprijinul fondurilor europene.
Carmen Ardeleanu, manager stiintific al proiectului a spus ca la nivelul institutului de cercetare "Victor Babes" se poate efectua de acum un set de analize, partial sustinute financiar de CNAS, care vor fi prezentate ulterior specialistului oncolog pentru a stabili schema de tratament.
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda doua actiuni convergente in vederea combaterii afectiunilor oncologice: depistarea precoce, prin campanii de informare si programe de screening, in vederea depistarii afectiunilor in stadii incipiente, curabile prin tratament specific, și preventia, in scopul reducerii sau eliminarii expunerii la factorii de risc: carcinogeni din mediu, stilul de viata, nutritie, activitate fizica.
Sursa: Agerpres
Foto: www.geppettoavatars.com
Castiga lupta cu bolile de inima!
Comanda lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos >>Spune-ne opinia ta despre
"Statistici ingrijoratoare: In urmatorii 20 de ani, numarul cazurilor de cancer ar putea creste la 70%"
Spune-ne opinia ta despre
"Statistici ingrijoratoare: In urmatorii 20 de ani, numarul cazurilor de cancer ar putea creste la 70%"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Boala de reflux gastroesofagian: cauze, simptome si optiuni de tratament
Boala de reflux gastroesofagian apare atunci cand acidul gastric revine cu recurenta la nivelul esofagului, provocand astfel iritatii si o serie de alte simptome la fel de neplacute, de impact asupra calitatii vietii. In mod normal, sfincterul esofagian interior, localizat la capatul inferior al esofagului, se inchide dupa ce alimentele trec in stomac. [detalii]
Picaturile anti-alcool: Cum te pot ajuta sa scapi de dependenta de alcool
Problema dependentei de alcool a inceput sa fie una reala si la noi in tara, si afecteaza atat persoanele mai in varsta, dar si tinerii. Desi nu este usor sa scapi de aceasta dependenta, cu vointa si un plan bine pus la punct cu siguranta vei reusi. [detalii]
Tratamente naturale pentru combaterea crampelor musculare (carcei)
Probabil nu doar o data ti s-a intamplat sa ti se puna un carcel la picior si sa nu stii ce sa faci sau cum sa scapi mai repede de aceasta durere involuntara. Desi nu dureaza mult, poate fi foarte suparatoare si iti poate strica buna dispozitie. [detalii]
Afectiuni care pot fi tratate cu uleiul de armurariu
In magazinele de tip plafar poti sa regasesti uleiul de armurariu, un ulei care poate fi utilizat ca remediu naturist pentru diverse probleme de sanatate. Acesta are in compozitia sa un complex de flavonoide cu efecte puternic antioxidante si antiinflamatorii, care ajuta la protejarea si regenerarea celulelor hepatice. [detalii]
Riscurile la care te supui daca nu stai intr-o pozitie corecta la calculator
In ziua de astazi calculatorul face parte din viata noastra si petrecem multe ore in fata lui indiferent daca avem un job care prespune operarea lui sau nu. Din pacate insa, nu stam intr-o pozitie corecta atunci cand il folosim si in timp acest lucru se poate reflecta in sanatatea noastra. [detalii]