de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Tags:
Produsele alimentare bio sunt fabricate, procesate si preparate, fara utilizarea substantelor chimice. Deoarece agricultura bio interzice utilizarea pesticidelor, a ingrasamintelor chimice sau a conservantilor artificiali, produsele din aceasta categorie câstiga din ce in ce mai mult in popularitate. Consumatorii devin mai constienti de beneficiile alimentelor bio, deoarece sunt mai sanatoase in comparatie cu cele conventionale.
Produsele bio se difera de cele conventionale prin faptul ca au fost cultivate si preparate fara utilizarea de:
Pentru a fi etichetate ca produse alimentare cu certificat bio, acestea nu trebuie sa contina niciun fel de aditivi artificiali, inclusiv indulcitori, conservanti, coloranti, arome sau glutamat de monosodic. Cele mai des intâlnite produse bio sunt fructele, legumele, cerealele, lactatele si brânzeturile si carnea.
Agricultura bio, cunoscuta si ca agricultura ecologica, se bazeaza in principal pe ingrasaminte naturale, cum sunt gunoiul de grajd sau maceratul de urzici, pentru a imbunatati cresterea plantelor. Animalele crescute organic, nu primesc niciun fel de produse chimice nici in alimentatie si nici ca medicamente. Antibioticele si hormonii sunt excluse din alimentele cu care sunt hranite aceste animale.
Agricultura ecologica tinde sa aiba un efect benefic asupra calitatii solului, inclusiv in ceea ce priveste conservarea apelor subterane. Poluarea este limitata, iar mediul este protejat. În agricultura bio, bunastarea animalelor si sustenabilitatea mediului sunt componente importante, pe care fermierii si agricultorii le iau foarte in serios.
Chiar daca alimentele bio au preturi mai mari decât cele conventionale, cererea pentru ele a crescut semnificativ. Consumatorii tind sa ignore pretul, preferând sa aleaga mai degraba beneficiile nutritionale pe care le primesc in schimb.
Studiile demonstreaza faptul ca alimentele bio ajuta la reducerea riscurilor pentru sanatatea publica, inclusiv datorita faptului ca sunt bogate in nutrienti, printre care vitamina C, fierul, magneziul si fosforul. De asemenea, au o expunere mai mica la nitrati si reziduuri de pesticide, in comparatie cu produsele cultivate si procesate in mod conventional.
Printre cele mai importante beneficii ale alimentelor bio se numara:
Agricultura conventionala si industria alimentara au ca scop imbunatatirea productiei prin toate mijloacele necesare. Efectele negative se poate sa nu fie vizibile imediat, dar pe termen lung, consecintele includ sensibilitatea la alergeni si diminuarea puternica a sistemului imunitar.
Pe de alta parte, consumul de alimente bio scade riscul imbolnavirilor, deoarece sistemul imunitar este sustinut prin aportul major de vitamine si minerale de calitate.
Spune-ne opinia ta despre
"BIO: Ce inseamna, avantaje, sfaturi si recomandari"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
De ce nu reusesti sa slabesti chiar daca mananci sanatos
Ai inceput de ceva timp o cura de slabire sanatoasa, insa nu vezi deloc rezultate imbucuratoare? Iti prezentam in continuare 3 motive principale din cauza carora nu reusesti sa dai jos kilogramele acumulate in plus. [detalii]
Ceaiul verde si beneficiile lui in slabire si detoxifiere
Ceaiul verde a devenit, in ultimii ani, o sursa pentru starea de bine, pentru multi oameni. Datorita substantelor indispensabile pe care frunzele de ceai verde le contin, acesta a fost numit “planta vindecatoare”. [detalii]
Slabeste pana la 5 kilograme intr-o saptamana cu dieta cu oua
Ca sa slabesti rapid un numar relativ mare de kilograme intr-un timp scurt nu ai nevoie sa te infometezi. De fapt, nici nu ar trebui sa iei in considerare aceasta varianta, pentru ca efectele ei nu vor fi de durata, ba chiar te poti ingrasa mai mult. Trebuie sa incerci neaparat dierta cu oua! [detalii]
Cum sa mananci mai putina sare. 7 sfaturi de care sa tii cont
Pentru ca preparatele culinare sa aiba gust este necesara utilizarea sarii, insa nu in mod excesiv. Din pacate insa, foarte multe persoane consuma mult prea multa sare, uneori fara sa isi dea seama, fiindca majoritatea produselor din comert contin aces ingredient. [detalii]
Mierea de Manuka - Un Tratament Natural si Gustos
Mierea este unul dintre alimentele cele mai apreciate din intreaga lume. Ea se utilizeaza de mii de ani pentru gustul sau incredibil de bun si pentru multiple alte proprietaţi pe care le are. Asadar, este important sa stii ca exista mai multe tipuri de miere, iar unul care iese in evidenta este cel care provine din Noua Zeelanda. Vei descoperi ca a utiliza miere de Manuka pentru placerea gustului sau pentru diverse tipuri de tratamente, este o solutie perfecta pentru tine si pentru familia ta. [detalii]