Cele mai bune 10 alimente pentru fertilitate
de AlegeSanatos.ro 15 Apr 2015
Tags: fertilitate
Alimentatia are un rol foarte important in stimularea fertilitatii, un stil de viata sanatos fiind esential in acest sens. De aceea, este necesar sa stii ce alimente influenteaza sanatatea sistemului reproductiv. Ti-am pregatit o lista cu cele mai bune 10 alimente pentru sporirea fertilitatii.
Specialista in nutritie Isabelle Obert, sefa clinicii Nurture Me Fertility, din Marea Britanie, sustine ca o dieta bogata in minerale, vitamine, grasimi esentiale si proteine poate pregati organismul pentru conceptie. Aceasta a prezentat o lista cu 10 alimente care stimuleaza fertilitatea.
1. Avocado – este considerat de multi nutritionisti "fructul fertilitatii". Contine numeroase minerale, proteine, fibre, grasimi esentiale si carbohidrati. Datorita continutului bogat de vitamina E, ajuta la reglarea ovulatiei si la producerea mucusului cervical, esential in procesul conceptiei.
2. Dovleacul de iarna (in forma de para) – contine vitamine, minerale si antioxidanti. Este bogat in betacaroten, care stimuleaza productia hormonului feminin progesteron. De asemenea, semintele de dovleac contin zinc, care este esential pentru asigurarea calitatii spermei.
3. Sucul de sfecla rosie – reprezinta o sursa excelenta de magneziu, fier, vitamina B, vitamina C si fibre. Este recomandat femeilor care urmeaza tratamentul pentru fecundare in vitro, intrucat imbunatateste circulatia sangelui, ajutand la implantarea embrionului. In plus, contine resveratrol, un antioxidant benefic pentru tratarea infertilitatii provocate de inaintarea in varsta.
4. Somon – este o sursa importanta de proteine si grasimi esentiale, in special Omega-3, benefice pentru tratarea infertilitatii feminine.
5. Rodii – proprietatile antioxidante ale sucului de rodie pot avea un rol important in tratarea infertilitatii, atat masculine, cat si feminine. Este o sursa esentiala de acid folic, vitamina C, vitamina K. Este vital pentru formarea celulelor rosii de sange si a ADN-ului.
6. Oua – fac parte din alimentele cele mai nutritive. Sunt bogate in colina, care are un efect benefic asupra dezvoltarii fetale, precum si in vitamine, minerale, proteine si acizi grasi esentiali.
7. Nuci – contin vitamina E si acizi grasi Omega-3, cunoscuti pentru beneficiile in randul imbunatatirii calitatii si mobilitatii spermei. Nucile contin si cantitati importante de zinc, care poate ajuta la marirea numarului de spermatozoizi.
8. Quinoa – este o cereala extrem de nutritiva. Semintele de quinoa reprezinta proteine complete, fiind lipsite de gluten, bogate in minerale, vitamine, acizi grasi esentiali si fibre. In timpul conceperii, este indicat ca nivelul de proteine din organism sa fie mai ridicat.
9. Nasturel – este cunoscut si ca untisor, creson sau salata ursului. Are o concentratie mare de vitamina C, vitamina A, complexul de vitamine B, calciu, betacaroten, fier si iod. Acestea sunt foarte importante atat pentru fertilitatea masculina, cat si pentru cea feminina.
10. Sparanghel – este bogat in acid folic si vitamina C. Datorita continutului sau crescut in estrogen, sparanghelul previne riscul de avort spontan si nasterea prematura. Este recomandat si barbatilor, regland problemele de impotenta si disfunctii erectile.
Sursa foto: simplehealthykitchen.com
Nota articol: 5 din 5 (2 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
Slabeste pana la 5 kilograme intr-o saptamana cu dieta cu oua
de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2022
Ca sa slabesti rapid un numar relativ mare de kilograme intr-un timp scurt nu ai nevoie sa te infometezi. De fapt, nici nu ar trebui sa iei in considerare aceasta varianta, pentru ca efectele ei nu vor fi de durata, ba chiar te poti ingrasa mai mult. Trebuie sa incerci neaparat dierta cu oua! [detalii]
BIO: Ce inseamna, avantaje, sfaturi si recomandari
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Produsele alimentare bio sunt fabricate, procesate si preparate, fara utilizarea substantelor chimice. Deoarece agricultura bio interzice utilizarea pesticidelor, a ingrasamintelor chimice sau a conservantilor artificiali, produsele din aceasta categorie câstiga din ce in ce mai mult in popularitate. Consumatorii devin mai constienti de beneficiile alimentelor bio, deoarece sunt mai sanatoase in comparatie cu cele conventionale. [detalii]
Cum sa mananci mai putina sare. 7 sfaturi de care sa tii cont
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Pentru ca preparatele culinare sa aiba gust este necesara utilizarea sarii, insa nu in mod excesiv. Din pacate insa, foarte multe persoane consuma mult prea multa sare, uneori fara sa isi dea seama, fiindca majoritatea produselor din comert contin aces ingredient. [detalii]