Greseli pe care le faci cand te speli pe cap
de Raluca Garbea 26 Iul 2017
Tags: par mai stralucitor caderea parului masti de ingrijire ulei de par matreata
Desi spalatul pe cap reprezinta un ritual de ingrijire simplu, totusi exista multe persoane care fac frecvent cel putin una dintre greselile de mai jos. De la temperatura pe care o are apa pana la modul in care iti speli parul, iata ce faci gresit.
Iti speli parul dupa un anumit numar de zile
Nu este bine nici sa iti speli podoaba capilara in fiecare zi, dar nici saptamanal, ci atunci cand chiar este nevoie. Spre exemplu, daca iarna iti speli parul la 4 zile, s-ar putea sa descoperi ca, pe timpul verii, va fi necesar sa il speli la 3 zile. Regula este simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa te ghidezi dupa aspectul pe care il are podoaba ta capilara.
Aplici sampon o singura data
O singura samponare nu poate sa indeparteze tot sebumul si impuritatile acumulate in firele de par si la radacina acestora, cu atat mai putin daca te speli la cateva zile. Asadar, aplica si a doua oara sampon si chiar a treia oara daca ai folosit o
masca pe baza de uleiuri vegetale.
Te speli cu apa fierbinte
Apa fierbinte usuca scalpul si parul, provocand astfel aparitia mancarimilor si a cojilor albe. In plus, aranjarea podoabei capilare se va dovedi mai dificil de aranjat. Prin urmare, spala-te pe cap cu apa claduta, iar la final, clateste pe lungimea firelor de par cu apa rece. Aceasta iti va face
parul mai stralucitor si mai usor de aranjat.
Nu te clatesti bine pe cap
Inca o greseala pe care o comiti atunci cand te speli pe cap este ca nu iti clatesti bine podoaba capilara. Asteapta ca apa sa indeparteze toate reziduurile si spuma din par. Acest lucru inseamna ca trebuie sa stai cel putin 30 de minute cu capul sub jetul de apa. Daca parul tau este lipsit de viata si pare incarcat, iar scalpul este iritat, s-ar putea ca acesta sa fie factorul principal al problemelor cu care te confrunti.
Nu iti masezi scalpul cand aplici samponul
Nu este suficient sa intinzi samponul pe par, ci trebuie sa realizezi si un masaj cu miscari circulare la nivelul scalpului. Foloseste-te de buricele degetelor, nu de unghii, altfel vei agresa pielea capului. Acest ritual nu numai ca te va ajuta sa te speli mai bine, ci va stimula si circulatia sangelui de la nivelul scalpului, asa ca iti va creste parul mai des si mai repede.
Nu te speli cu samponul potrivit
Alege produsul cu care te speli pe cap in functiile de nevoile pe care le are scalpul si parul tau. Indreapta-ti atentia spre cele care hidrateaza, care hranesc radacina si care ofera stralucire. Daca ai scalpul sensibil, urmeaza un tratament cu un sampon dermatocosmetic.
Aplici samponul si balsamul gresit
Stiai ca atunci cand te samponezi, trebuie sa insisti asupra radacinilor si mai putin asupra varfurilor? In schimb, cand aplici samponul, trebuie sa te concentrezi pe varfuri, cu atat mai mult daca sunt uscate.
Faci si tu aceste greseli atunci cand te speli pe cap?
Foto: pexels.com
Nota articol: 5 din 5 (4 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
4 sfaturi de ingrijire pentru tenul sensibil
de Alege Sanatos 21 Iun 2024
Cele mai multe dintre femei au o rutina de ingrijire a tenului, mai simpla sau mai complexa. Insa, in momentul in care ai un ten sensibil, treaba devine mai complicata. Iritatiile, uscaciunea sau usturimea sunt probleme comune, dar care, ingrijite necorespunzator, pot afecta aspectul per total al chipului tau. Citeste in continuare si descopera cateva recomandari despre cum sa ingrijiesti acest tip de piele. [detalii]
Cum sa folosesti produsele cu SPF pentru a fi eficiente
de Alege Sanatos 09 Iun 2024
Nu mai este o noutate faptul ca produsele cu SPF sunt minunate pentru ten, fiindca reusesc sa il protejeze de razele solare extrem de puternice si astfel sa reduca aparitia petelor negre sau a ridurilor, etc. Insa cum trebuie folosite astfel incat sa aiba o eficienta ridicata? [detalii]