3 beneficii ale consumului de cartofi
de Raluca Garbea 29 Mar 2018
Tags: cartofi sanatate beneficii digestie
Cartofii reprezinta una dintre cele mai des intalnite si importante surse de hrana ale planetei, avand o multitudine de beneficii pentru sanatate.
Printre beneficiile consumului de cartofi, se numara: imbunatatirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol, stimularea sanatatii inimii, prevenirea cancerului si gestionarea diabetului. Toate acestea intaresc sistemul imunitar, scad semnele imbatranirii, protejeaza pielea, amelioreaza circulatia, reduc tensiunea arteriala, mentin echilibrul fluidelor, reduc insomnia si ajuta la ingrijirea ochilor.
Dupa cum se poate observa, cartofii constituie o sursa excelenta de sanatate, fiind o parte importanta din alimentatia fiecarui individ.
De retinut ca un cartof de marime medie contine un total de 163 de calorii, 0,2 grame de grasimi, 0 grame de colesterol, 37 de grame de carbohidrati, 4,7 grame de fibre alimentare si 4.3 grame de proteine. In plus, cartofii ofera 2% din necesarul zilnic de calciu, 51% din cel de vitamina C, 9% din cel de fier, 30% din cel de vitamina B6, 12% din cel de magneziu si 25% din cel de potasiu, fiind, totodata, o sursa de fosfor, niacina, acid folic si zinc.
Vom face in continuare o lista cu trei beneficii semnificative ale consumului de cartofi:
1. Ajuta digestia
Cartofii contin in principal carbohidrati, fiind usor de digerat si, in acelasi timp, facilitand digestia. Aceasta proprietate face din cartofi un produs alimentar foarte bun pentru copii si pentru persoanele care nu pot sa digere alimente grele. Totusi, consumul de cartofi in cantitati mari pentru perioade lungi de timp provoaca aciditate. Cartofii contin, de asemenea, o cantitate considerabila de fibre si grasimi.
2. Protejeaza pielea
Vitaminele C si B, precum si mineralele ca potasiu, magneziu, fosfor si zinc, sunt benefice pentru piele.
3. Reduce inflamatia
Cartofii sunt foarte eficienti pentru reducerea inflamatiei. Datorita faptului ca sunt moi, usor de digerat si cu un continut ridicat de vitamina C (un antioxidant foarte bun care repara uzura tesuturilor), potasiu si vitamina B6, consumul de cartofi ajuta la ameliorarea oricarei inflamatii din intestine si sistemul digestiv.
Sursa foto: pexels.com
Nota articol: 5 din 5 (3 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 23 Feb 2021
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 17 Feb 2021
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 15 Feb 2021
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 12 Feb 2021
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site