AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

4 retete de sarbatori pentru vegetarieni

de Raluca Garbea 27 Dec 2017

Tags: retete vegetariene sanatate sarbatori de iarna

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 retete de sarbatori pentru vegetarieni

Pentru ca multi se intreaba ce mananca un vegetarian de Sarbatori, vom face o lista cu patru retete delicioase perfecte pentru Sarbatorile de Craciun.

1. Placinta cu budinca de ciocolata vegana

Ingrediente:
 
  • 1 cana migdale;
  • 1 cana nuci pecan;
  • 1 cana curmale, fara samburi;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 350 grame tofu moale;
  • 1/2 cana cacao;
  • 1/4 cana sirop de artar;
  • 1/4 cana suc de mere;
  • 1/4 cana lapte vegetal;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita cafea instant (optional).

Mod de preparare:

Pune migdalele, nucile pecan, curmalele si 1/4 lingurita de sare in robotul de bucatarie, apoi faramiteaza-le. Daca nu formeaza inca un amestec asemanator cu aluatul, adauga 2 linguri de apa si amesteca din nou.

Pune continutul intr-o forma de placinta si preseaza pe margini.

Apoi, pune intr-un blender tofu, pudra de cacao, suc de mere, sirop de artar, lapte, putina sare si cafea instant. Amesteca totul pana se formeaza o crema moale. Varsa acest amestec peste crusta de tarta si intinde bine. Pastreaza tarta la frigider cel putin 12 ore.

Placinta se poate servi cu frisca de cocos si bucati de ciocolata neagra.


2. Crochete cu naut si spanac

Ingrediente:
 
  • 200 g spanac fiert;
  • 200 g naut;
  • 1 ceapa mica alba;
  • 2 catei usturoi mici;
  • 1 lingura patrunjel tocat;
  • 2 lingurite mici pudra de curry;
  • sare;
  • piper;
  • pesmet;
  • 1-2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare:

Fierbe spanacul 2-3 minute, in apa clocotita in care adaugi o lingurita de sare. Scurge spanacul, iar, apoi, il toci marunt.

Pune spanacul in robot, adauga boabele de naut, usturoiul si ceapa curate si taiate, pudra de curry, sare si piper dupa gust.

Amesteca la viteza medie pana cand obtii o compozitie bine legata.

Apoi, faci crochetele pe care le amesteci in pesmet. Le asezi in tava de cuptor in care pui, mai intai, hartie de copt si stropesti cu putin ulei de masline.

Coci bine crochetele in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cate 6-7 minute pe fiecare parte.

3. Lasagna vegetariana

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lasagna;
  • 1 ceapa medie, tocata;
  • 2 catei de usturoi, zdrobit;
  • 3 linguri ulei de masline;
  • 4 cani cu sos marinara sau sos de rosii;
  • 285 grame spanac;
  • 450 grame branza ricotta;
  • 340 grame branza de vaci;
  • 2 linguri patrunjel, tocat fin;
  • sare;
  • piper;
  • 2 cani mozzarella razuita.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius si pune gratarul la mijloc. Unge cu ulei un vas de 33x22 cm.

Scoate spanacul si pune-l intr-un bol, apoi adaugi ricotta, branza de vaci, patrunjel, sare si piper.

Intr-un vas mediu pune ulei si soteaza ceapa si usturoiul aproximativ 5 minute. Adauga-le apoi peste amestecul de branza.

Asambleaza lasagna: pune sos de rosii in tava, apoi intinde foi de lasagna. Acopera cu amestecul de branza si spanac. Repeta aceasta miscare de doua ori. Vei avea trei randuri de foi, trei de branza si spanac si trei de sos.

Acopera lasagna cu folie de aluminiu si coace-o 20 de minute. Apoi, o descoperi si o mai pui la cuptor inca 5 minute, ca sa se rumeneasca deasupra.
 

4. Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ingrediente:
 
  • 5-6 ardei grasi;
  • 1 cutie de ciuperci intregi sau bucati;
  • o jumatate - trei sferturi de cana de orez;
  • 1 ceapa medie;
  • cateva linguri de ulei de masline;
  • sare si piper dupa gust;
  • 1-2 linguri pasta de tomate sau 1-2 rosii;
  • verdeata proaspata (patrunjel, marar) si cimbru uscat.

Mod de preparare:

Curata ceapa si taie-o marunt. Intr-o tigaie adanca sau cratita pune uleiul de masline, iar, cand acesta se infierbanta, adauga ceapa. Cand s-a calit cat sa devina transparenta, adauga o cana de apa si, apoi, orezul.

Spala ardeii, iar in capatul unde se afla coada fa un orificiu pe unde vei scoate semintele din interior. Fiecare codita se curata de seminte si se pastreaza pentru a o folosi pe post de capac.

Spala ciupercile si toaca-le marunt, impreuna cu verdeata. Adauga-le in cratita cu orezul si presara deasupra putin cimbru, sare si piper.

Lasa-le putin, apoi amesteca-le bine si ia cratita de pe foc. Lasa amestecul sa se raceasca putin si apoi umple ardeii cu el.

Pune toti ardeii intr-o cratita larga incat sa incapa toti ardeii umpluti, pe care ii asezati in picioare. Pe langa marginea cratitei, pune apa amestecata cu restul de pasta de tomate sau rosii.

Cratita se pune la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, pana cand ciupercile, ardeii si orezul sunt bine fierte. 



Sursa foto: pexels.com




Spune-ne opinia ta despre
"4 retete de sarbatori pentru vegetarieni"

4 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"4 retete de sarbatori pentru vegetarieni"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Reteta supa de linte si lamaie pentru zile friguroase

Reteta supa de linte si lamaie pentru zile friguroase

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Pentru ca iarna si zilele foarte friguroase bat la usa, indiferent de mediul in care muncesti (acasa sau la birou), iti prezentam o supa delicioasa de linte si lamaie care te va incalzi la pranz si care iti va reda energie pentru cealalta parte a zilei. [detalii]

Tot ce trebuie sa stii despre monodiete

Tot ce trebuie sa stii despre monodiete

de AlegeSanatos.ro 23 Nov 2020

Monodieta este un regim in cursul caruia nu se consuma decat un singur aliment. Este o dieta foarte restrictiva, intrucat toate alimentele au fost suprimate, cu o singura exceptie. Digestia, este in consecinta, simplificata extrem de mult, stimuland astfel autoliza, elimiarea toxinelor si regenerare tesuturilor. [detalii]

Ciupercile Champignon si valoarea lor terapeutica

Ciupercile Champignon si valoarea lor terapeutica

de AlegeSanatos.ro 19 Nov 2020

Ciupercile Champignon sunt foarte populare pe rafturile magazinelor romanesti. Cu siguranta le-ai incercat si tu, pentru ca sunt delicioase. [detalii]

Importanta gustarilor dintre mese. Idei de preparate

Importanta gustarilor dintre mese. Idei de preparate

de AlegeSanatos.ro 18 Nov 2020

Gustarile sunt la fel de importante ca mesele principale. De ce? Pentru ca mentin un nivel normal al glicemiei si pastreaza o senzatie constanta de satietate. [detalii]

De ce sa bei cafea in fiecare zi: 5 motive

De ce sa bei cafea in fiecare zi: 5 motive

de AlegeSanatos.ro 18 Nov 2020

Cana ta de cafea din fiecare dimineata s-ar putea sa-ti ofere mai mult decat impulsul pentru a incepe o noua zi. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016