de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017
Tags:
Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente:
Bananele sunt bogate in potasiu, curata ficatul de toxine in mod natural si usureaza digestia.
Radacina de ghimbir contine fibre despre care se stie ca sunt esentiale pentru tractul digestiv si detoxifierea organismului. Antioxidantii din compozitie tin la distanta bolile si intaresc imunitatea organismului.
Cartofii dulci, prin continutul de potasiu, sunt un alt remediu excelent pentru curatirea ficatului de toxine. Pe langa acest mineral mai au in compozitie magneziu, fier, vitamina B6, vitamina C si vitamina D, nutrienti cu proprietati antiinflamatorii, care ne protejeaza de bolile de ficat.
Si turmericul detine proprietati antiiflamatorii si antioxidante, reduce inflamatia si trateaza problemele digestive.
Armurariul elimina toxinele si reconstruieste totodata celulele hepatice. Cercetarile spun ca este benefic pentru pacientii diagnosticati cu insuficienta hepatica.
Radacina de papadie stimuleaza fluxul biliar, iar acest lucru este excelent pentru tractul gastro-intestinal. Radacina de papadie este bogata in vitamine si minerale, iar ficatul are nevoie de toate acestea pentru a functiona corespunzator. Vitamina C imbunatateste absorbtia de minerale si reduce inflamatia din organism.
Uleiurile presate la rece (masline, canepa, seminte de in) sunt recomandate in dieta celor cu probleme ale ficatului.
Usturoiul contine alicina si selenium, substante care protejeaza ficatul de toxine.
Avocado are in componenta grasimi mononesaturate care ajuta la scaderea colesterolului rau, fiind totodata un bun remediu pentru refacerea ficatului.
Merele sunt o sursa buna de pectine, fibre solubile care ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv si a colesterolului din sange, ajutand ficatul obosit.
Cercetarile au aratat ca ceaiul verde are proprietati anticancerigene, antiinflamatorii si este un puternic antioxidant. Are un efect benefic asupra circulatiei sanguine, previne aparitia cheagurilor de sange si accelereaza procesul de detoxifiere.
Nu uita nici de tei, musetel, galbenele sau menta, ceaiuri care ajuta la detoxifierea rapida si eficienta a organismului tau slabit.
Printr-un astfel de regim alimentar, ficatul are timp sa isi regenereze zonele distruse.
Sursa: healthyfoodhouse.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]