de Alege Sanatos 23 Iun 2016
Tags:
Studiile stiintifice in domeniu arata ca prin continutul de vitamine si minerale, aceste fructe sunt un izvor de sanatate. Specialistii sustin ca pot proteja organismul de numeroase boli si afectiuni.
Continutul crescut de fibre este foarte important deoarece imbunatateste digestia si previne constipatia. Dulci si aromate, sunt un desert racoritor intr-o zi torida de vara. Caisele sunt cunoscute pentru proprietatea lor de a elimina toxinele din organism.
Pigmentul care le ofera culoare galben-portacalie se numeste betacaroten. Betacarotenul continut de caise scade nivelul de colesterol si mentine sanatatea inimii. Vitamina A imbunatateste acuitatea vizuala, protejeaza tesuturile si celulele corpului de actiunea negativa a radicalilor liberi, iar potasiul scade tensiunea arterial prin relaxarea arterelor si a vaselor de sange.
Sucul natural de caise este recomandat persoanelor anemice, slabite. Caisele contin o cantitate importanta de fier, care te ajuta in producerea hemoglobinei, responsabila pentru oxigenarea creierului.
Inflamatia din organism este asociata cu multe boli cronice precum artritele si de bolile de inima. Alimente antiinflamatorii, caisele iti protejeaza starea generala de sanatate.
Mai mult decat atat, datorita nivelului ridicat de minerale sustin dezvoltarea oaselor si a muschilor si mentin echilibrul electrolitic in organism.
In afara de aceste proprietati, combat oboseala fizica si intelectuala. Vitaminele si mineralele energizeaza organismul si favorizeaza reglarea proceselor metabolice care de multe ori sunt perturbate de stresul cotidian.
Avand un efect revigorant asupra organismului, pot tine departe starile depresive.
S-a descoperit ca un antioxidant din compozitia lor, licopenul, are efect puternic de preventie a dezvoltarii celulelor tumorale.
Foto: pixabay.com
Spune-ne opinia ta despre
"Caisele si beneficiile extraordinare pentru sanatate"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
5 tipuri populare de lapte si beneficiile lor: vaca, oaie, capra, bivolita si magarita
Cand vine vorba de alimentatie echilibrata, laptele este in topul meniului pentru multi dintre noi. Fie ca il consumi pentru gust, nutrienti sau doar din obisnuinta, alegerea tipului de lapte poate dezvalui multe despre nevoile organismului tau sau despre stilul de viata. [detalii]
Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos
Adoptarea unui stil de viata sanatos implica alegeri alimentare informate, bazate pe calitatea si provenienta produselor consumate zilnic. Branza si lactatele sunt surse esentiale de nutrienti, dar este important sa optam pentru variante sigure, fara aditivi sau conservanti artificiali. [detalii]
Cum sa prepari si sa incorporezi in dieta ta zilnica tofu
Daca ai vrea sa devii vegan sau vegetarian, trebuie sa stii ca este extrem de important sa mananci proteine, pentru a suplini lipsa carnii. O sursa bogata de proteine se regaseste in tofu, un ingredient aparent simplu, care care se poate pregati in foarte multe feluri. [detalii]
Cum sa verifici daca ouale sunt proaspete. Metode utile
Oul este alimentul complet, contine proteine, vitamine, minerale, grasimi sanatoase si are efecte pozitive asupra sanatatii. [detalii]
Efectele negative ale consumului de ciocolata seara
Desi ciocolata este delicioasa si indragita de foarte multe persoane, in special de copii, consumul ei seara poate aduce cateva dezavantaje pentru sanatate. [detalii]